Widok

Notre-Dame de Paris

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Notre-Dame de Paris.
Notre-Dame de Paris

Tłumaczenie: Zbigniew Książek i Piotr Olkusz

Historia miłości Quasimodo - Dzwonnika z Notre-Dame do pięknej cyganki Esmeraldy, która staje się przedmiotem pożądania kapłana Frollo i żołnierza Phoebusa... już niebawem złamie Ci serce w Gdyni!

Po siedemnastu latach od głośnej paryskiej premiery musicalu doczekaliśmy się Dzwonnika również w Polsce!

19 czerwca 2015 roku ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.

Bilety w 1 rzedzie 02-11-2019

Sprzedam dwa bilety w pierwszym rzędzie,.02-11-2019, info na priv;667951010

Odsprzedam 2 bilety

Mam do sprzedania 2 bilety na dziś na 19. Kontakt 790304000

Warto poswiecic czas

To było jedno z przedstawień które warto zobaczyć. Moje 18latki nie chcą już oglądać telewizji ,szukają widowisk na żywo teatrach

Piękne przedstawienie i praca aktorów oraz tancerzy. Faktycznie to powinno być uwiecznione

Byłem dwukrotnie i doprawdy jest na co popatrzeć, posłuchać, ogromny przekaz emocjonalny ale "głuchy" go nie odbierze, piękna muzyka i śpiew - bardzo płynne teksty bez adaptacji "za wszelką cenę" co się nierzadko trafia i wychodzi coś zbliżonego do przycinającej się maszyny. Tu piękne i płynne połączenie muzyki, śpiewu i tańca. Z pewnością nie każdy może docenić w społeczeństwie wychowanym na holywodzkich produkcjach, gdzie emocje głównie wyraża się przez rozwalenie komuś łba granatem i flakami latającymi na wszystkie strony., a bynajmniej to nie jest ciężka sztuka ze stylu. Teatr muzyczny w Gdyni bez wątpienia zasługuje na wielkie brawo - jestem przyjezdny i mam za sobą 3 ich spektakle. Świetne !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zachwycające!!!

Od pierwszych dźwięków miałam poczucie, że to dzieło - 3 godzinne spektakl przemknął jak 15 minut. Doskonałe sceny zbiorowe - wspaniały taniec, śpiew i niezwykła zaskakująca więc aktualność przedstawianych treści. Polska wersja ma ponadto więcej piosnek niż francuska, a kreacja aktorska Quasimodo niczym nie ustępuję Garrou. Jedyne czego żałuję, to to, że nie wydali płyty...Doskonałe dzieło pójdzie w niepamięć a warto byłoby wracać do niego częściej. Podobno nie było zezwolenia na płytę - śmiem twierdzić, że polska wersja przebiłaby francuską. Szkoda, szkoda..
Wykonanie na poziomie Londynu lub Broadway'u - brawo Gdynia! Warto było przylecieć z Krakowa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam siedzibę NOSPR w Katowicach - powalająca i zniewalająca, zaczynając od otoczenia, przez strefę wejścia, na sali kończąc - to po prostu majstersztyk, także akustyka, światła, po prostu wszystko

Zafascynowana....

Nie zgadzam sie z twoją opinią!!! Ja tez by£am pierwszy raz i jestem pod ogromnym wrażeniem, nie ma sie do czego przyczepić. Niesamowite przeżycie a ry widocznie jestes zbyt wymagający. Może bys docenił ich ciężką pracę jaką włożyli w ten spektakl a nie krytykować. Ja bym jeszcze raz poszła tylko żałuje ze daleko mieszkam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za długo

Zgadzam się że świetny śpiew aktorów, taniec, muzyka - tylko ten monotematyczny śpiew, po 10 razy ten sam wers. Odebrało mi to całą radość oglądania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przeszło oczekiwania

Obejrzałem przedwczoraj (29.05.18), przyjeżdżając w tym celu aż z Wrocławia. Nie zawiodłem się. Widowisko przednie!! Pełny profesjonalizm i zaangażowanie wykonawców. Świetna reżyseria (widać francuską "rękę" w tej mierze). Oprawa muzyczna - bez zarzutu. Takie rzeczy CHCE SIĘ OGLĄDAĆ!!
Budynek Teatru - rewelacyjny; porównywalny w Polsce jedynie do Narodowego Forum Muzyki we Wrocławiu.

Brawo Gdynia! Czekam na następne premiery!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Notre Dame

Dobrze ze mamy Teatr Muzyczny w Gdyni.Bylam w styczniu.Wspaniale widowisko.Wspaniali artysci.Owacje i lzy szczescia.Polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko się zgadza

Zdecydowanie najtrafniejszy komentarz zgadza się wszystko nuda nuda nuda wszystko na jedno kopyto gra żadna tancerze i akrobaci mistrzostwo tłumaczenie tragedia oczywiście 90 procent będzie się podniecać bo to przecież wielka sztuka ale polskim wydaniu slabizna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bilety

mam dwa bilety po 100 zl na dzisiaj na 19 30 ktoś chętny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najgorszy spektakl w muzycznym!

To moja pierwsza recenzja w życiu. Może ja się nie znam ale średnio raz do roku do muzycznego chodzę. Definitywnie NAJGORSZY spektakl jaki widziałem. Do tego stopnia słaby, że skłoniło mnie to do wyrażenia opinii. Biedna scenografia, monotematyczne śpiewy, zresztą przydługawe i o bezsensownym tekście. Generalnie żałuję, że nie wyszedłem w czasie przerwy bo cały ten spektakl to tylko stracony czas i pieniądze.
P.S Zmieńcie tłumacza albo nie tłumaczcie tekstów na angielski w cale, bo tłumaczenie nijak miało się do tekstów wyśpiewywanych przez aktorów.

ODRADZAM!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Fantastyczne wydarzenie polecam spiew i gra artystow wspaniała super oswietlenie i sceneria Sukces tego wydarzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podsumowanie mówiąc eufemistycznie:

..."trudno mi uznać songi p. Książka za szczególnie udane".

Niestety...

Państwa prośba została załatwiona odmownie :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepszy...

Swietny wystep aktorzy wspaniali tancerze rewelacja chce to oglądac raz w tygodniu. Odbiera dech w piesi!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Największe rozczarowanie...

Przed chwilą wróciłam z teatru. Nigdy nie przeżyłam takiego rozczarowania w Muzycznym...Warstwa tekstowa sięgnęła dna, wieje Częstochową na kilometr. Partie wokalne wyśpiewane na jedno kopyto. Całość jest miałka, nudna i kiczowata, ale owacja na stojąco potwierdza, że jestem w swoich odczuciach odosobniona...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kto mi zwróci pieniądze?

Nie jestem wielką fanką musicali, ale kilka w życiu widziałam i chciałam zobaczyć ten klasyk. Fatalne piosenki z miałkim tekstem, słaba scenografia, sporo piosenek odśpiewanych było przed zasłoną. Jak dla mnie przedstawieniu uratowali tancerze i akrobaci. Dodali trochę dynamizmu, szkoda, ze nie byli na scenie przy wszystkich utworach. Drugiego aktu nie widziałam, uciekłam jak tylko opadła kurtyna.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
do góry