Widok

Notre-Dame de Paris

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Notre-Dame de Paris.
Notre-Dame de Paris

Tłumaczenie: Zbigniew Książek i Piotr Olkusz

Historia miłości Quasimodo - Dzwonnika z Notre-Dame do pięknej cyganki Esmeraldy, która staje się przedmiotem pożądania kapłana Frollo i żołnierza Phoebusa... już niebawem złamie Ci serce w Gdyni!

Po siedemnastu latach od głośnej paryskiej premiery musicalu doczekaliśmy się Dzwonnika również w Polsce!

19 czerwca 2015 roku ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

D Z I Ę K U J Ę

Miałam napisać coś wczoraj zaraz po spektaklu (17.09. g. 15), ale musiałam najpierw ochłonąć... ;)))
To było niesamowite, niezapomniane, poruszające do głębi przeżycie. Sceny z dzwonami i ostatnia z zawieszonymi w górze tancerkami, podczas śpiewu p. MICHAŁA GROBELNEGO - CIARKI NA CAŁYM CIELE, w dodatku łzy wzruszenia nie do powstrzymania. Może wyjdę na nowicjuszkę, albo niewrażliwą osobę, ale pierwszy raz w życiu wzruszyłam się oglądając spektakl na żywo z powodu wrażeń artystycznych. Nie z powodu fabuły, wzruszającej historii itp. To było czyste przeżycie artystyczne. :) To co zrobił z nami p. MACIEJ PODGÓRZAK jest wprost nie do opisania :) Do tego swoje dołożyła piękna wokalnie i wizualnie p. EWA KŁOSOWICZ. KRZYSZTOF WOJCIECHOWSKI przy "akompaniamencie" dynamicznego występu akrobatów i tancerzy sprawiał, że nie mogłam uszu i oczu oderwać! :) DZIĘKUJĘ na pewno wybierzemy się jeszcze raz!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

wspaniałe widowisko !

Jestem zachwycona całym przedstawieniem, tańcem, muzyką, śpiewem ogólnie wszystkim od początku do końca. Ludzie nie porównujcie oryginału francuskiego do polskiej wersji, Garou nie da się zastąpić, ale nasi artyści poradzili sobie doskonale, bardzo polecam, niezapomniane chwile !!!! :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

opinia

Właśnie wróciłem z teatru. Jako całość - bardzo dobrze przygotowane - strona wizualna, tancerze, akrobaci. Mimo to nie zrobiło na mnie aż takiego wrażenia jak to przedstawienie francuskie z udziałem Garou. Jednak u nas ciągle jest trudno wybrać odpowiednich solistów na miarę takiego musicalu. Esmeralda jest wyjątkowo przeciętna, śpiewa jak na przedstawieniu szkolnym, aczkolwiek poprawnie. Panowie też, mimo że śpiewają czysto, nie mają tej klasy co wykonawcy fancuscy, poza kapłanem, który ma świetny głos. Michał Grobleny wypadł średnio, mimo że go bardzo lubię w innych programach. Ale ciesze się że wreszcie udało mi sie spełnić moje marzenie o obejrzeniu na żywo tego spektaklu, bo całość przygotowana jest bardzo dobrze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

wart każdej złotówki!!

cudowny spektakl, fantastyczni akrobaci, cudowna obsada, polecam z całego serca...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sobota10/09/19godz.

Spektakl robi wrażenie.Warto było być.Świtnie zagrany Clopin,Frollo i Esmeralda.Oczywiście wspaniali tancerze i akrobaci.Polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Totalna klapa, Polskie tlumaczenie zniszczylo

to cudowne muzyczne wydarzenie.
Siedzisz 2.5 godziny i konca nie mozna doczekac.
Tyle cudownych przedstawien w orginalnej wersji widzialem
Mozna przeczytac skrot tekstu i zachowac atmosfere:-(((((
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

byłam...

polecam wszystkim ten piękny musical! naprawdę warto iść....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po 3 próbie generalnej

Wspaniałe !!! świetna choreografia, glosy aktorów, naprawdę świetny spektakl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jestesmy o trzeciej probie wspaniale przedstawienie warto sie wybrac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

INNE CENY ??!!

Jak to się dzieje, że ceny biletów są już od 85zł (bilet normalny), natomiast gdy chce się je kupić i wybrać dogodne miejsce do siedzenia ceny wzrastają z 85 na 107zł... ???? Skąd ta rozbieżność?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

bileciki kupione :)

teraz tylko poczekać na wrzesień :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do obsady popieram ze tak jest jak powyżej napisał ktos
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napewno będzie super tylko czemu tak drogo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak to prawda co do obsady tancerzy ale powodzenia

No właśnie obsada np tancerzy jest taka że na liście są tancerze co nie przeszli nawet do drugiego etapu gdzie ta sprawiedliwość. Oby śpiewacy dali radę życzę im tego

przykro mi...ale tłumaczenie jest tragiczne...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

jeszcze trwają castingi

Obsada?

Nie odnajduje obsady....:--( kto bedzie wystepowal?

Może jednak...

Na stronie Stinga jest napisane, że obecnie planują przedstawienia w Skandynawii, ale w przyszłości również w Europie Wschodniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry