Widok

Notre-Dame de Paris

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Notre-Dame de Paris.
Notre-Dame de Paris

Tłumaczenie: Zbigniew Książek i Piotr Olkusz

Historia miłości Quasimodo - Dzwonnika z Notre-Dame do pięknej cyganki Esmeraldy, która staje się przedmiotem pożądania kapłana Frollo i żołnierza Phoebusa... już niebawem złamie Ci serce w Gdyni!

Po siedemnastu latach od głośnej paryskiej premiery musicalu doczekaliśmy się Dzwonnika również w Polsce!

19 czerwca 2015 roku ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja (z niedosytem)

Bylem na wiekszosci przedstawien Muzycznego w ciagu ostatnich 20 lat. Notre Dame jest napewno w pierwszej 5-tce. Polecam gorąco.
Mam jednak maly niedosyt, nie wiem czy wynika on z moich "mlodzienczych" doświadczeń, czy mojego już dorosłego wieku, ale jakoś nie moge się już od wielu lat zachwycić tak, jak zachwycałem się na Les Miserables i West Side Story. To jest zdecydowanie nie do pobicia. Mimo to gorąco polecam Notre Dame, naprawde warto. Pozdrawiam fanów Muzycznego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

niektórzy mówią, że beznadziejne, albo że się wynudzili...

jak to mawiał dr Kaleciński z katedry historii sztuki UG: żeby niektóre dzieła zrozumieć czy poczuć, trzeba mieć coś więcej niż wrażliwość betonu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rozczarowanie

Muzyka strasznie monotonna , na sile wpisane watki polityczne czy teza światopoglądowe , scenografia słaba , nudny spektakl po prostu , a na koniec wymuszona owacja na stojąco , trochę żenująca . Występ grupy akrobatów robi wrażenie , kiedyś oglądało się to w cyrku , niestety czasy się zmieniają .

Prośba do dyrekcji Teatru , wracajcie do korzeni - im szybciej tym lepiej dla Teatru i widzów .

Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Imponujący rozmachem, nowoczesny spektakl, szkoda że czasami brakowało starej, dobrej dykcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspaniale

Piękne widowisko zakończone gromkimi, zasłużonymi brawami na stojąco. Wszystkie grupy występujących: aktorzy, grupa taneczna i akrobatyczna - SUPER! Zdecydowanie polecam ten spektakl. Świetna zabawa i wrażenia, które pozostaną na długo w pamięci. Gratuluję wszystkim "zamieszanym" w to wydarzenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najgorsze przedstawienie w teatrze muzycznym!,,,,

Niestety wsystko było lepsze !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cudowna uczta dla duszy i ciała.

Byliśmy pod ogromnym wrażeniem po czwartkowym przedstawieniu. Dziękujemy!!! Maja Gadzińska - ZJAWISKOWA, głos-marzenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wspaniała uczta dla oka i ucha,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niesamowite widowisko!

Spektakl o najwyższym poziomie wokalnym, tanecznym i realizacyjnym od wielu lat. Niesamowite wokale, choreografia , bardzo dobre oświetlenie i scenografia. Widowisko robi naprawdę dobre wrażenie. Jedyne zastrzeżenia odnośnie tłumaczenia, które jest tragiczne. Wielokrotnie tłumaczone piosenki z musicalu wcześniej miały znacznie lepsze tłumaczenia, niż to obecne spektaklowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Baaardzo mi się podobało

Jak w tytule. Nie pretenduję do bycia krytykiem muzycznych spektakli. Jestem widzem i słuchaczem. Spektakl obejrzałam 2 razy i pewnie za jakiś czas wybiorę się znowu. Zachwycił mnie dynamizm spektaklu, scenografia, oświetlenie, stroje. No i muzyka. Oglądałam Esmeraldę w wersji francuskiej - nasza jest bardziej dziewczęca. Duża 5 dla spektaklu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto mi zwróci pieniądze?

Nie jestem wielką fanką musicali, ale kilka w życiu widziałam i chciałam zobaczyć ten klasyk. Fatalne piosenki z miałkim tekstem, słaba scenografia, sporo piosenek odśpiewanych było przed zasłoną. Jak dla mnie przedstawieniu uratowali tancerze i akrobaci. Dodali trochę dynamizmu, szkoda, ze nie byli na scenie przy wszystkich utworach. Drugiego aktu nie widziałam, uciekłam jak tylko opadła kurtyna.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Największe rozczarowanie...

Przed chwilą wróciłam z teatru. Nigdy nie przeżyłam takiego rozczarowania w Muzycznym...Warstwa tekstowa sięgnęła dna, wieje Częstochową na kilometr. Partie wokalne wyśpiewane na jedno kopyto. Całość jest miałka, nudna i kiczowata, ale owacja na stojąco potwierdza, że jestem w swoich odczuciach odosobniona...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepszy...

Swietny wystep aktorzy wspaniali tancerze rewelacja chce to oglądac raz w tygodniu. Odbiera dech w piesi!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety...

Państwa prośba została załatwiona odmownie :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podsumowanie mówiąc eufemistycznie:

..."trudno mi uznać songi p. Książka za szczególnie udane".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fantastyczne wydarzenie polecam spiew i gra artystow wspaniała super oswietlenie i sceneria Sukces tego wydarzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najgorszy spektakl w muzycznym!

To moja pierwsza recenzja w życiu. Może ja się nie znam ale średnio raz do roku do muzycznego chodzę. Definitywnie NAJGORSZY spektakl jaki widziałem. Do tego stopnia słaby, że skłoniło mnie to do wyrażenia opinii. Biedna scenografia, monotematyczne śpiewy, zresztą przydługawe i o bezsensownym tekście. Generalnie żałuję, że nie wyszedłem w czasie przerwy bo cały ten spektakl to tylko stracony czas i pieniądze.
P.S Zmieńcie tłumacza albo nie tłumaczcie tekstów na angielski w cale, bo tłumaczenie nijak miało się do tekstów wyśpiewywanych przez aktorów.

ODRADZAM!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

bilety

mam dwa bilety po 100 zl na dzisiaj na 19 30 ktoś chętny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko się zgadza

Zdecydowanie najtrafniejszy komentarz zgadza się wszystko nuda nuda nuda wszystko na jedno kopyto gra żadna tancerze i akrobaci mistrzostwo tłumaczenie tragedia oczywiście 90 procent będzie się podniecać bo to przecież wielka sztuka ale polskim wydaniu slabizna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Notre Dame de Paris

Opinie do spektaklu: Notre Dame de Paris.
Notre Dame de Paris Riccardo Cocciante i Luc Plamondon Tłumaczenie: Piotr Olkusz Preferencje wiekowe: 12 + Polscy fani czekali na ten tytuł od momentu paryskiej premiery w 1998 roku, gdzie w oryginalnej wersji w rolę Quasimodo wcielił się Garou, którego wykonanie piosenki "Belle" zostało nominowane do tytułu Piosenka Wieku (Song of the Century). Tym razem garbusa Quasimodo, przepiękną ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry