Widok

Nowa Kadencja - Nowa Gmina?

Naszła mnie pewna refleksja patrząc na rozkład głosów. Czy to nie jest trochę tak, że wybierają nam Wójta typowo rolnicze wioski po paręset mieszkańców? Gdzie Kalkowski ma duże poparcie bo nie mają oni zbyt wielkich wymagań. Bojano to zupełnie inny charakter miejscowości i mamy inne potrzeby co do zarządzania miejscowością. Niestety bez podziału administracyjnego będziemy tkwić w letargu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dla mnie debata dwoch kandydatow to zadna rozmowa. Chyba ktos nigdy nie ogladal debat, ze tak twierdzi i od razu zarzuca niewywiazanie z obietnicy. Obiecal rozmowy z mieszkancami i radnymi, sluchanie i wspolne rozwiazywanie problemow i potrzeb, a to roznica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

I cieszcie sie ze Rychu wam sklada obietnice, spiewajcieu dalej hymn. To kazdego indywidualna sprawa na kogo odda glos, a debata jest dla nuezdecydowanych, a nie dla trolli, ktorzy maja juz swoj typ. Takze jedna wystarczy, co zmieni kolejna? Nic. Chyba ze tylko dalsze wylewanie szamba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wczesniej czepialiscie sie ze wogole nie chce debaty, teraz czepiacie sie ze wzial w jednej, w drugiej nie, lub ze na terenie gminy. Ciagle Wam cos nie pasuje. Jest debata to ja ogladajcie i nie marudzcie. A jezeli macie juz swoj typ, to po co sr*cie tak po gaciach, debata jest w tym przypadku dla was zybteczna, bo i tak nie zmienicie zdania. A zdaniem innych sie nie przejmujcie, nie wasza w tym brocha.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

On chce rozmawiać jak mówi w swoich filmikach a jednak nie chce rozmawiać ktoś kto odmawia debaty pokazuje że się boi ale czego ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pytanie dlaczego zgodził się na debatę w gminie czyżby znał już pytania i mógł się lepiej przygotować ??? Moze taki był warunek z jego sztabu . Śmiechu warte - widać już że człowiek szuka sobie miejsca na 5 lat bo w Renku jest na wylocie . I tym samy gminna stanie w miejscu bo ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o niczym nawet te jego obietnice bez pokrycia .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pan Dołkowski odmówił debaty w nord fm. Wszystkie gminy z okolicy naszych nawet miasto Gdynia wzięły udział tylko nie nasza szkoda gadać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale kretyński kontrargument :D Może zaczniesz holocaust wybielać, bo już minęło prawie 100 lat a ludzie kiedyś różne rzeczy robili :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aha czyli w latach 90 można było robić co się chce ? A ktoś Pamięta jak swoją kadencję zakończył, dlaczego nie rządził dalej ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy 34 lata pozniej. W latach 90tych ludzie rozne rzeczy robili, inne czasy, inne zycie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan Hirsch to nie jest były Wójt Bojana z lat 90? Co to ludzie się starali o doprowadzenie linii telefonicznej do Bojana, a on potem sobie te zasługi przypisywał. Czekajcie, czekajcie... skąd ja to zam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To trzeba zacząć od wójta. Rychu już tyle narobił złego, że w gminnej polityce nie ma dla niego miejsca
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak cos to 180st, bo o 360 to bylibysmy w punkcie wyjscia ;-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmiany zobaczymy za kilka dni i to o 360°
Mieszkańcy mają dość tej władzy i obalimy te układy układziki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przeczytałem post Pana Hirscha na grupie bojano. I ten Pan nie potrafi przeżyć porażki. I wszędzie szuka winy tylkonie w sobie. Wini obywateli gminy, braku 1 na liście czy nawet wójta nie wiem w jaki sposób to łączy. A Zdobył mniej głosów niż 5 lat temu. A ja mu pomogę : Panie Władysławie ludzie Pana nie wybrali nie z powodu braku 1 czy wójta ale Pana polityki obecnej. Chciał Pan zmian to Pan ma. Nie zawsze są dobre jak widzi Pan sam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja myślę, że te hale to nic w porównaniu do tego co może powstać obok na polu zięcia Dolkowskiego. Nie dziękuję.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pan Hirsch wszędzie szuka dobra ogólnego a sam sąsiadom zgotował halę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jasne.... A Panatoni to niby parki stawia!? Miała powstać kolejna aleja dębowo brzozowa? Hirsz chciał to sprzedał, kasę zgarnął i spoko... jakby miał jakieś, ale to by nie sprzedawał.... ale kasa zrobiła swoje :) . Za to wójt obrywa :) że zachęcił inwestora, że chciał dodatkowego przychodu do gminy ok 1mln rocznie... Kufa... ludzie ogarnijcie się.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wojt sam sobie ustalał bez właściciela ? Coś tu nie gra. A pan Hirsch też był kiedyś wójtem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież to kalkowski razem z kolegą deweloperem uzgadniał co może być na tych ziemiach i deweloper to zataił przed ludźmi. Hirsz miał możliwość sprzedania swojej ziemi wiec sprzedał to chyba normalne że ktoś samemu decyduje o sprzedaży ziemi. Myślicie że Panatoni powiedziało Panu Hirszowi że walną ścianę koło budynków których na etapie uzgodnień sprzedażowych jeszcze nie było? Łykacie narrację kalkowskiego a to on tu jest winny razem z deweloperem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry