Widok

Nowa Wieżycka

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w od lat zabudowywanym nowymi osiedlami obszarze Gdańska. W związku z tym, szybko rozwija się tu infrastruktura konieczna do wygodnego codziennego życia. Jednocześnie wokół nie brakuje naturalnych terenów stworzonych do aktywności na świeżym powietrzu.

Osiedle Nowa Wieżycka składało się będzie z pięciu budynków. Każdy z nich wyposażony będzie w windę. Pierwszy budynek nie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poprawki

Oglądajcie dokładnie ściany i sufity bo jest masa dziur w gładzi i trzeba szpachlowac całe sufity
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam,

Też byłabym wdzięczna za jakieś opinie.

Marzena
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szarość aż bije po oczach.

Zrobiłem wycieczkę na to nowe osiedle, wygląda jak bloki socjalne. Ale tanio było.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ktoś odebrał mieszkanie? Widzieliście blok, nie sądzicie, że brakuje trochę zieleni wokół bloku, jakichś krzewów, czegoś takiego. Czy deweloper nie planuje takich zasadzeń?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktoś może rozmawiał z osobami które już mieszkają/kupiły mieszkanie czy również w umowie była tak długa data? Czy w rzeczywistości długo trzeba czekać na przeniesienie własności? Jakie praktyki stosuje deweloper?

Najwazniejsze fakty sa takie: w pazdzierniku podpisanie umowy cywilno prawnej ktorej wzor jest dostepny. Blok oddany bedzie w polowie pazdziernika, potem 2-3 tyg odbiory techniczne i poczatek listopada przekazanie mieszkan nabywcom jezeli kwestie finansowe beda mieli uregulowane. Kwestii informacji a raczej ich brak i tego ze kazda informacje trzeba doslownie wydzierac z gardla jestem w stanie zrozumiec jezeli jedna osoba zajmuje sie sie 700 sprawami na raz. Najwazniejsze ze blok jest praktycznke gotowy.

A skąd taka informacja? Dzwoniłam dzisiaj i dowiedziałam się że wzorów w dalszym ciągu nie ma. W październiku mamy podpisywać już umowy cywilno-prawne.

Widział ktoś z Was wzór umowy? Jak termin przeniesienia własności?Dla mnie 09.2020 to zbyt długi termin, nie sądzicie?

aha, i jeszcze, odbiory oficjalnie IV kwartał, a IV kwartał to nie grudzień, ale też październik i listopad.

a skąd wiesz kiedy podpisywałem umowę z nimi? dawno temu i wcale nie na dziurę w ziemi, bo budynek był już budowany i minęło sporo czasu już od podpisania umowy rezerwacyjnej. Fajnie, że budynek prawie gotowy, ale co, podpiszę umowę z nimi w październiku, i wtedy będę załatwiać kredyt, kiedy mógłbym tak naprawdę odbierać klucze do mieszkania, a nikt mi ich nie da, skoro nie wpłacę całej kwoty, a kredytu nie załatwię w dwa dni. Takiego niedoinformowania z ich strony to już dawno nie widziałem, nie wiem,robią to celowo, brak im kompetencji czy ludzi nie mają do pracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

przeczytaj komentarze i się uspokój... czego ty chcesz? wolałbyś kupować dziurę w ziemi? albo mieć półroczne opóźnienie na budowie? odbiory oficjalnie masz na grudzień. już teraz wiadomo, że będą wcześniej. będą umowy do podpisu to dostaniesz maila i na pewno tutaj też taka informacja się pojawi. no górski słynie z tego, że kwestie dokumentów szeroko pojętych to jest ich bardzo słaba strona. i nie inaczej jest w tym przypadku... cierpliwości.

Ktoś coś nowego wie? bo budynek prawie gotowy, a my żadnych umów. Górski myśli,że wszyscy za gotówkę kupują, bo na podstawie czego mam wziąć kredyt na to mieszkanie?

Facebook odpada. Forum jak najbardziej.

Umowa ma byc w przeciagu kilku/kilkunastu dni. Maja wszystkie dokumenty zlozone w banku. Czekaja tylko na akceptacje. Podobno ich opiekun z banku byl na zwolnieniu i w zeszlym tyg. wrocil do pracy i teraz sie tym zajmuje. To dla tych niecierpliwych. Blok ma byc oddany w listopadzie. Mnie bardziej interesuje co z remontem wieżyckiej. Bedzize nie ciekawie, jak te kocie łby sa zabytkowe i nie bedzie mozna ich ruszyc. A nie trzeba tam nawet asfatu. Duże płyty dobrze ułożone by wystarczyły...

Facebook jest fatalny do prowadzenia dyskusji, najlepiej prawdziwe forum, może na MojeOsiedle?

W przypadku kredytu lepiej jak budynek już stoi i go brać niż jak jest dziura w ziemi. Może warto by załóżyc grupę na Facebooku "Nowa Wiezycka" jak to mają na innych osiedlach i tam będziemy na bieżąco się wymieniać informacjami...

Powtórzę po raz kolejny. Ważne, że blok nie ma pół rocznej obsuwy albo że robotnicy w ogóle nie zeszli z placu budowy jak to ma miejsce w kilku przypadkach w okolicy. Tempo jest ok, a że ociągają się ze sprawami papierkowymi tak to nazwijmy, albo są w niej błędy, to u nich niestety norma. Cierpliwości...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My dzwoniliśmy do nich dzisiaj to powiedzieli, że proszę dzwonić za tydzień, tydzień temu, że za tydzień i tak w kółko.Trochę to nie poważne, czy nie wydaje się Wam dziwne, że budują, że swojej kasy, bo przecież nikt z nas nie przelał żadnej transzy, tacy bogaci są czy mają jakieś problemy z pozwoleniem na budowę czy jeszcze inne kwiatki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

co ma termin podpisania umowy deweloperskiej wspólnego z czymkolwiek? ważne, że tempo na budowie jest dobre. i rzeczywiście wygląda na to, że mogą skończyć przed grudniem. co by ci dała już podpisana umowa deweloperska jakby na budowie był pół roczny poślizg? w takim przypadku mógłbyś myśleć o odstąpieniu od umowy. opłaty nie oddają i w sumie dobrze. jedyne co się wiąże z tym że jeszcze nie ma umów deweloperskich to tylko to, że będą musieli być bardziej elastyczni w kwestii transz jakie będziemy wpłacać, bo większość bierze kredyty a załatwić kredyt możesz dopiero jak masz umowe deweloperską, i nie trwa to 2 tyg tylko dłużej...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeczytaj umowę. Wszystko tam jest

Czy ktoś odstępował od umowy rezerwacyjnej? W związku z przedłużającym się oczekiwaniem na umowy, oddają opłatę czy przepada?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry