Widok

Nowa Wieżycka

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w od lat zabudowywanym nowymi osiedlami obszarze Gdańska. W związku z tym, szybko rozwija się tu infrastruktura konieczna do wygodnego codziennego życia. Jednocześnie wokół nie brakuje naturalnych terenów stworzonych do aktywności na świeżym powietrzu.

Osiedle Nowa Wieżycka składało się będzie z pięciu budynków. Każdy z nich wyposażony będzie w windę. Pierwszy budynek nie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na forum piszą, że jest dużo kradzieży. No i niestety w hali garażowej są kupki... :-/

nikogo to nie obchodzi. natomiast sprawa uciążliwych sąsiadów, którzy 24h na dobę hałasują i udają że to nie oni, to jest problem. a dojdzie do tego, że zrobi się nie przyjemnie, wtedy może walenie w podłoge o 3 w nocy się skończy. kolejnym problemem, jest to co zrobił górki, oddają zarządzanie budynkami tym oszustom z veidik. teraz dopiero się zacznie jazda. zresztą polecam obejrzeć sobie pierwszy rachunek od nich... mam nadzieje, że tak jak szybko się tu pojawili, tak szybko znikną. ale, że o takich rzeczach, górski informuje mieszkańców po fakcie, to jest poprostu skandal !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej. co zrobić, żeby dzieci z osiedla się poznały? bo marudzą, że nie mają znajomych tutaj. na naszym placu zabaw raczej mało dzieci, to wina kiepskiego placu zabaw czy małej ilości dzieci na osiedlu? wiek 5 i 9 lat.

Proponuję żebyśmy dyskutowali na forum osiedla na facebooku: Nowa Wieżycka (Górski) Mieszkańcy/Osiedle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszam na facebooka na forum: Nowa Wieżycka (Górski) Mieszkańcy/Osiedle
Ja tam słyszę, jak piętro wyzej sąsiad wodę spuszcza:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nic nie słychać. no, chyba, że o 23:30 jakiś skończony d**il, na 1-wszym piętrze myśli, że mieszka na parterze i tupie jak d**il, bo nie potrafi chodzić normalnie. a poza tym nic nie słychać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Cześć, mam pytanie odnośnie samych budynków i akustyki w nich. Czy słychać sąsiadów? Czy jest cicho? Oczywiście nie mam na myśli samych remontów, bo to oczywiste że słychać :) Dziękuje za odpowiedź.

tez mam mieszkanie obok windy

nic, zupełnie nic nie słychać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki!

mam obok windy, i nic nie słychać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie do ludzi co już mieszkają w blokach. Konkretnie o mieszkanie w sąsiedztwie windy. Czy winda jest słyszalna? Uciążliwa? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania ale mieszkanie sąsiaduje z szybem i trochę mam obawy. Będę wdzięczny za sugestie.

Czynsz

Jeżeli chodzi o czynsz jestem tego samego zdania za wysoki. Do końca nie rozumiem, dlaczego w czynszu jest ujęta opłata, co i cu całorocznie, jeżeli kaloryfer we wakacje nie jest włączany. W poprzednim miejscu mojego zamieszkania kaloryfera nie było na klatce i też było ciepło.
Może na zebraniu wspólnoty, kiedy do niej w końcu dojdzie coś się tam zmieni.
Czyli stawik bedzie?

PS. Budynek skonczony, ludzie odbierają już mieszkania.

napewno nie zasypią

po skonczonej inwestycji wezma sie i za stawik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budynek 3 jest praktycznie skończony. Ogarniają teraz teren wokół bloku. W sprawie odbiorów dzwoń do biura. Generalnie nie ma się czego czepiać. Jednak zwróćcie uwagę na dwie kwestie: równość ścian/sufitów, no i małe dziurki (szczególnie w suficie) przetrzeć szmatą i będzie widać. Były pytania o czynsz, 40m2 - czynsz ok 300zł. Co do przeniesienia własności to wszyscy wiedzą, po oddaniu budynku 3, sprawy papierkowe szeroko rozumiane - i wtedy przeniesienie. Strzelam w ciemno, że będzie to połowa przyszłego roku, może wiosna 2020. Ja natomiast mam pytanie o stawek, czy będą go ogarniać czy zasypią? Ktoś wie?

Jak wygląda realizacja 3 bloku?

Termin budowy jest niby do konca czerwca? Czy juz od lipca budynek bedzie oddany do uzytkowania? Kiedy odbiory?

Mamy mieszkanie 50mkw. W pierwszych miesiącach czynsz wynosił dość sporo jako że cały czas grzaliśmy maksymalnie jak się da, plus dodatkowo płacić trzeba było za kontener (którego już niema). Po pierwszych 4 miesiącach czynsz ustabilizował się na poziomie 400zł (bez ogrzewania), 500 - 550zł z ogrzewaniem. Sam czynsz miał wynosić około 7zł za mkw (oczywiście bez opłat eksploatacyjnych) więc zasadniczo wszystko się zgadza jako że w cenie jest zużycie wody, ogrzewanie wody itp.

Bloki faktycznie takie sobie, ale w tej cenie nie można oczekiwać luksusu czy realizacji na poziomie sea towers (widziały gały co brały). Cena jest chyba obecnie najniższa w okolicach bo szukaliśmy czegoś na poziomie 5500zł/mkw.

Okolica rewelacyjna, a przyszłe inwestycje wynagradzają ogólny nieład (obok kończy się budowa kolejnego bloku i zaczyna budowa ostatniego).

Co do samej firmy. Nie kupowałem mieszkania z myślą by się z developerem zaprzyjaźnić, jednakże na 4 osoby z którymi miałem styczność 3 były bardzo sympatyczne i pomocne.

Co do trolla o numerze IP 188.252.19, nie wstyd ci ? Celowo wprowadzać w błąd ludzi, którzy poważnie myślą o zakupie mieszkania? Nie wiem czy to konkurencji się nudzi, czy jakieś dziecko, jednak pamiętaj że nikt w internecie nie jest anonimowy. Weź się rozbiegnij i w drzewo je*nij.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

won stąd pracowniku Górskiego .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niczego nie trzeba było placic a zreszta na klatkach jest stosowna informacja. Ale juz chyba nikt nie ma ochoty tu zagladac przez tych oszolomow z kokoszek. Za taka zenade co tutaj odwalili wasi pracownicy a wlasciwie tylko jeden to obyscie zbankrutowali.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry