Widok
A mnie osobiście ten asfalt wcale nie cieszy...na dziurach ludzie się jeszcze trochę hamowali z prędkością nie dotyczy oczywiście akwizytorów tzn po nowemu przedstawicieli handlowych którzy naprawdę wykręcają niezłe czasy swoimi autkami aż strach pomyśleć co będzie jak będzie równo... Kiedy stanie się pierwsza tragedia?? Jakie będzie tłumaczenie że spieszył/a się na spotkanie?? Czy jak ucierpi ktoś z naszych bliskich to będzie nadal fajnie?? A jeśli w takiej sytuacji zanim dojadą służby dojdzie do samo sądu?? Wszystko fajnie ale apeluje o rozsądek i wyobraźnię...
Tak się zastanawiam nad tą drogą. Za ładnie zakończyli ten asfalt. Chodzi o przejście między asfaltem a płytą yomb. Coś czuję, że w tym roku już nie będą dalej nic robić. Płyty yomb na dalszym odcinku znalazły się na swoim miejscu, czyli na drodze. Aby tyle że kanalizacja burzowa jest wykonana.
Dziś zostało w części wykonane oznakowanie poziome. Nie mówiąc już o zasianiu trawy w grudniu.
Zastanawia mnie jeszcze sens istnienia tego pseudo ronda, które uwaga w tej chwili nie ma oznakowania, czyli pierwszeństwo ma pojazd wjeżdżający na rondo a nie pojazd na rondzie. Ale wracając do tematu to tylko czekać jak ludzie zaczną ciąć prosto przez wysepkę.
Dziś zostało w części wykonane oznakowanie poziome. Nie mówiąc już o zasianiu trawy w grudniu.
Zastanawia mnie jeszcze sens istnienia tego pseudo ronda, które uwaga w tej chwili nie ma oznakowania, czyli pierwszeństwo ma pojazd wjeżdżający na rondo a nie pojazd na rondzie. Ale wracając do tematu to tylko czekać jak ludzie zaczną ciąć prosto przez wysepkę.
Pewnie masz na myśli tą część Tuchomskiej od ostatniego kawałka asfaltu do ul. Polnej... Tutaj niespodzianka - nie będą tego odcinka kończyć zgodnie z projektem, tylko wymienią nawierzchnię na asfaltową (w taki sam sposób jak planują od ul. Polnej w kierunku Tuchomia). Prawdopodobnie pojawią się też rzędy płyt Yumbo imitujące chodnik dla pieszych. Ponoć są ku temu jakieś argumenty ale nie potrafię ich przytoczyć z pamięci.