Widok
Tereny bardzo atrakcyjne i perspektywiczne. Oczywiście w tej chwili sceneria nie nastraja pozytywnie, ale za kilka lat to będzie naprawdę dobre miejsce. Do tramwaju jest bardzo blisko - 6 minut piechotą. Nad morze trochę dalej, ale i tak uważam, że pół godzinny spacer to samo zdrowie. Ogólnie kupiłbym tam mieszkanie gdybym dzisiaj stawał przed podjęciem wyboru. Na pewno bardziej Letnica niż Morena czy Zajezdnia...
Wygląda fatalnie bo nikt się nią nie interesował.
Max 2-3 lata i okolica powinna przejść olbrzymią metamorfozę.
Robyg jest pierwszym ale nie znaczy to że ostatnim deweloperem w tej okolicy.
Tereny zielone, blisko morza i wylotu z miasta - zdecydowanie to lepsze niż zabetonowana morena bez możliwości wyjścia nawet na spacer.
Max 2-3 lata i okolica powinna przejść olbrzymią metamorfozę.
Robyg jest pierwszym ale nie znaczy to że ostatnim deweloperem w tej okolicy.
Tereny zielone, blisko morza i wylotu z miasta - zdecydowanie to lepsze niż zabetonowana morena bez możliwości wyjścia nawet na spacer.
Myślę że jest to długofalowa inwestycja:
-stadion
-rewitalizacja Letnicy (w okolicy nowego osiedla)
-tunel
-NOWOCZESNE OSIEDLA DLA 10k LUDZI
-galerie i inne tam oceanaria planowane przy stadionie
uważam też że w związku z powyższym doprowadzenie SKM'ki jest również kwestią czasu.
Dzielnica i okolica na pewno się rozwinie...oby tylko nie poszło to w taką stronę jak na morenie - sam beton :/
-stadion
-rewitalizacja Letnicy (w okolicy nowego osiedla)
-tunel
-NOWOCZESNE OSIEDLA DLA 10k LUDZI
-galerie i inne tam oceanaria planowane przy stadionie
uważam też że w związku z powyższym doprowadzenie SKM'ki jest również kwestią czasu.
Dzielnica i okolica na pewno się rozwinie...oby tylko nie poszło to w taką stronę jak na morenie - sam beton :/
...aktualnie tylko te od strony stadionu, baraki/hale po drugiej stronie ul. Starowiejskiej (czyli od strony zatoki) dalej stoją.
Deweloper się plączę w zeznaniach bo raz mówi że na bank one też bd wyburzone i na ich miejscu ma być jakiś park i tereny zielone a innym razem odpowiada że te tereny do nich nie należą i nie od nich zależy co tam będzie.
Deweloper się plączę w zeznaniach bo raz mówi że na bank one też bd wyburzone i na ich miejscu ma być jakiś park i tereny zielone a innym razem odpowiada że te tereny do nich nie należą i nie od nich zależy co tam będzie.
My się zdecydowaliśmy, będziemy mieszkać w budnku C. Obecnie mieszkamy na Przymorzu, w wynajętym mieszkaniu ale tutaj ceny mieszkań są wzięte z kosmosu. Mamy nadzieje, że to dobra inwestycja, może nie w przeciągu 2 lat ale może za 5-6 będzie już ciekawie :) To dalej blisko nad morze i Parku Regana - jest gdzie wybrać się na spacer, przez tunel szybko na obwodnice.. Pracuje w Pruszczu i paru miejscach w Trójmieście więc dla mnie to dobra lokalizacja
Ostatecznej wyceny jeszcze nie dostaliśmy. Wcześniej konsultowaliśmy się mailowo, pan Dariusz odpowiada szybko i konkretnie. A najlepiej to pójść do niego i porozmawiać osobiście, można rozwiać wszelkie wątpliwości. Tyle że wspominał coś, że niebawem idzie na urlop i nie będzie go chyba do końca sierpnia. Ale ostateczny termin przesunęli na 21 września, więc jest czas. Wiem, że koszt dodatkowego punktu świetlnego to 200 zł netto. Dodatkowych gniazdek nie dokładaliśmy, więc nie wiem ile. No i za dodatkowe materiały liczą. Samo przenoszenie elementów jest za darmo.
Kurczę, mogę wywołać wojnę, ale z drugiej strony robyg tam bardzo hejtuje inwestycje i życie na Przymorzu. Kupiłem mieszkanie od dewelopera z Kaszub na Przymorzu. Ceny 3 pokojowych były od 6800 zł (parter) 1000 zł różnicy. Małe (2pokoje) mieszkanie na przed ostatnim pietrze (im wyżej tym drożej) za 7400 zł. Piwnica i hala ok 20000 zł. Wiem, że jak to się sumuje to jest różnica, ale jeżdżę na zakupy, lekarza itp. samochodem za 5000 zł a do pracy z buta. Mam wszystko pod ręką i to teraz. Oczywiście kaszybski deweloper ma wiele wad i płaci się chyba tylko za lokalizacje, ale to inny temat. Może nie będę miał zysku z mieszkania jak w przypadku mieszkań w Letnicy, ale teraz zyskuje. Z drugiej strony jak Robyg ma zamiar budować tam coraz więcej mieszkań przez kilka, kilkanaście lat. Czy rynek wtórny tam będzie atrakcyjny jak będą ciągle dostępne nowe mieszkania. Działki w stronę plaży na ul. Gwiazdy Morza będą zabudowane, chodź mogą tam być bardziej luksusowe osiedla z powodu bliskości do plaży. Ale należy Pamiętać, że za kilka lat będzie można zabudować tereny oczyszczalni i będzie tam jeszcze więcej nowych mieszkań.
http://www.gdansk.pl/zagospodarowanie-przestrzenne/plany,0509
To chyba to. Jeśli dobrze odczytuję, rzeczywiście ma być jakiś teren zielony, ale nie bezpośrednio po drugiej stronie ul. Starowiejskiej, tylko trochę dalej. Jeśli te tereny nie należą do Robyga, to nie od nich zależy co tam będzie. Ale wiadomo, że chcieli zachęcić do kupna mieszkania :)
To chyba to. Jeśli dobrze odczytuję, rzeczywiście ma być jakiś teren zielony, ale nie bezpośrednio po drugiej stronie ul. Starowiejskiej, tylko trochę dalej. Jeśli te tereny nie należą do Robyga, to nie od nich zależy co tam będzie. Ale wiadomo, że chcieli zachęcić do kupna mieszkania :)
Nie, ale uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie :)
Być może osoby, które już zarezerwowały tam mieszkanie, mogłyby coś podpowiedzieć.
Od samego początku mam ciężki kontakt z osobą z biura pomimo faktu, że już podczas pierwszej wizyty byliśmy zdecydowani na zakup. Wcześniej nie było z wszystkim problemu (kwestia aranżacji), a teraz okazało się, że jednak są.
Być może osoby, które już zarezerwowały tam mieszkanie, mogłyby coś podpowiedzieć.
Od samego początku mam ciężki kontakt z osobą z biura pomimo faktu, że już podczas pierwszej wizyty byliśmy zdecydowani na zakup. Wcześniej nie było z wszystkim problemu (kwestia aranżacji), a teraz okazało się, że jednak są.
To już chyba taki urok Robyga ... przed podpisaniem umowy telefony 3-4 razy w tygodniu z ofertami, propozycjami spotkań itp.
Po podpisaniu 'entuzjazm' spadł, całe załatwianie kredytu, praktycznie na własnej głowie, dowiadywanie się czy już itp.
Teraz z wyceną i akceptacją zmiany aranżacji z kierownikiem budowy 'bujamy się' już ponad 1,5m-ca ... za chwilę będzie zamknięcie stanu surowego budynku A... a tu cisza, można się przypominać mailowo co tydzień ale bez odzewu... dramat !!!
Po podpisaniu 'entuzjazm' spadł, całe załatwianie kredytu, praktycznie na własnej głowie, dowiadywanie się czy już itp.
Teraz z wyceną i akceptacją zmiany aranżacji z kierownikiem budowy 'bujamy się' już ponad 1,5m-ca ... za chwilę będzie zamknięcie stanu surowego budynku A... a tu cisza, można się przypominać mailowo co tydzień ale bez odzewu... dramat !!!
Nie znam sie na forach internetowych, ale zdecydowanie dzieki temu moglibyśmy swobodniej się komunikować (my jako przyszli mieszkańcy). Czy ktos z budynków B lub C podpisywał już umowę u notariusza? Kiedy planujecie się umówić? Pytam, bo tego tez nie mogłam się dowiedzieć...
Nie chcę w tym miejscu konkretnie wskazywać osoby z biura, może też przeglądają to miejsce...
Nie chcę w tym miejscu konkretnie wskazywać osoby z biura, może też przeglądają to miejsce...
Chodzi o umowę deweloperską? My podpisaliśmy już w sierpniu. Żeby się umówić, trzeba się kontaktować z biurem obsługi na Morenie. Biuro sprzedaży w Letnicy nie ma a z tym już nic wspólnego. A żeby złożyć wniosek o kredyt w banku, trzeba mieć już podpisaną umowę deweloperską. My kredyt załatwialismy samodzielnie, bez pomocy doradcy.
zgodnie z umową nawet i kilka miesięcy. My kupiliśmy mieszkanie w budynku E, który gotowy ma być na grudzień 2018. Zgodnie z umową, rzeczywisty i faktyczny odbiór i wydanie zgody na użytkowanie przez lokatorów, nawet i wrzesień 2019.. Chociaż nasz Robygowy doradca twierdzi, że daty umowne nie powinny mieć miejsca w rzeczywistości. Liczymy, że proces do przekazania kluczy nastąpi sprawnie i szybko :)
hej, udało się założyć osiedlowe forum, proponuję wszystkie kwestie poruszać tutaj: http://gdansk-nowa-letnica.mojeosiedle.pl/
Cala letnica ma wysoki poziom wod gruntowych. Na 30cm juz stoi woda. Idz z dzieckiem na spacer i pokop jego wiaderkiem. Bedzie podciagac do parterow wilgoc. Garaze podziemne chyba lepiej zeby zamienili na basen.
Nikt tam nie bedzie budowac kolejki ani tranwaju. Pracuje w komunikacji miasta i te dzielnice tylko do obslugi drogami. Jesli ktos chce miec reumatyzm i powyktecane kosci to miejsce idealne. Po to sie przyjezdza nad morze zeby nad nim blisko nie mieszkac. Gorne dzielnice Gdanska szybciej beda mialy roznudowana siec PKM-ki i tramwajow
Nikt tam nie bedzie budowac kolejki ani tranwaju. Pracuje w komunikacji miasta i te dzielnice tylko do obslugi drogami. Jesli ktos chce miec reumatyzm i powyktecane kosci to miejsce idealne. Po to sie przyjezdza nad morze zeby nad nim blisko nie mieszkac. Gorne dzielnice Gdanska szybciej beda mialy roznudowana siec PKM-ki i tramwajow