Widok

Nowa letnica Gdańsk

Inwestycje i deweloperzy Nowa Letnica Letnica Temat dostępny też na forum:
Robyg niedlugo zacznie budować Nowa letnice i mam pytanie,czy polecacie tam mieszkania i tego dewelopera?dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

1p., 60 m :)
Zmiany aranżacyjne już zgłoszone. Ale niewiele ich wprowadziliśmy. A wy dużo zmieniacie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy zamiar wysłać w przyszłym tygodniu, zmian mamy kilka, ale bardziej na zasadzie dołożenia gniazdek i punktów świetlnych. Dostaliście już wycenę i akceptację? Długo się czeka?

Ostatecznej wyceny jeszcze nie dostaliśmy. Wcześniej konsultowaliśmy się mailowo, pan Dariusz odpowiada szybko i konkretnie. A najlepiej to pójść do niego i porozmawiać osobiście, można rozwiać wszelkie wątpliwości. Tyle że wspominał coś, że niebawem idzie na urlop i nie będzie go chyba do końca sierpnia. Ale ostateczny termin przesunęli na 21 września, więc jest czas. Wiem, że koszt dodatkowego punktu świetlnego to 200 zł netto. Dodatkowych gniazdek nie dokładaliśmy, więc nie wiem ile. No i za dodatkowe materiały liczą. Samo przenoszenie elementów jest za darmo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w budynku C za m2 6030zl

Beti na ktorym pietrze kupiliscie? My na 5 :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karolina my na 3 pietrze :-) w klatce B.. a znajomi kupili tez na 3 pietrze tylko w klatce A ..

masz plany zagospodarowania na ten park? Nigdzie nie mogę znaleźć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ma ktoś może z was plany zagospodarowania dla tego rejonu? Dokładniej, w którym miasto uwzględnia park przed osiedlem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to na jakiej podstawie takie plany? Ktoś? Coś?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak mówił sprzedawca z Robyga - że po drugiej stronie Starowiejskiej mają być tereny zielone...
A jakiś miesiąc później inna Pani wyparła się, nie udzieliła żadnego komentarza mówiąc tylko że ta ziemia nie należy do Robyg'a.

Ja też kupiłam w budynku B, 3 piętro :)

To powinny być plany zagospodarowania jeżeli miasta.

http://www.gdansk.pl/zagospodarowanie-przestrzenne/plany,0509
To chyba to. Jeśli dobrze odczytuję, rzeczywiście ma być jakiś teren zielony, ale nie bezpośrednio po drugiej stronie ul. Starowiejskiej, tylko trochę dalej. Jeśli te tereny nie należą do Robyga, to nie od nich zależy co tam będzie. Ale wiadomo, że chcieli zachęcić do kupna mieszkania :)

Ostatnio na 3miasto były jakieś mapki dla tego rejonu, z mapek tych wynikało, że w tym rejonie całkiem spory teren miasto ma przeznaczyć pod program "mieszkania plus", nie mam nic do mieszkań socjalnych ale z reguły sąsiedztwo mieszkań socjalnych wpływa negatywnie na wartość mieszkań komercyjnych.

A sąsiedztwo falowcow na Przymorzu nie ma złego wpływu na okoliczne inwestycje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wg tego planu zagospodarowania mieszkania plus wcale tak blisko nie będą... dużo bliżej są aktualne budynki TBS i lokalne budynki po rewitalizacji gdzie sąsiedztwo też raczej 'szemrane'

Obok terenu Robyga bedzie kolejna inwestycja.teren wykupił deweloper Atal na 800 mieszkań . Jednak to nie na tym terenie co ma byc " podobno " park i amfiteatr o którym mówili nam przy kupnie mieszkania

Czy ktoś zdecydował się na mieszkanie w budynku E?

Mieszkanie zarezerwowane w bud. E
Centralnie polozony budynek ale tak chcielismy...

próbował ktoś założyć forum Nowej Letnicy na mojeosiedle.pl ?