Widok

Nowa letnica Gdańsk

Inwestycje i deweloperzy Nowa Letnica Letnica Temat dostępny też na forum:
Robyg niedlugo zacznie budować Nowa letnice i mam pytanie,czy polecacie tam mieszkania i tego dewelopera?dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedy odbieracie mieszkanie w budynku C? My kupiliśmy w budynku D, już zaczęli budować, odbiór za rok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybraliśmy 3 pokojowe i wychodzi ok 5900 za m2, na parterze wychodziło 5800, w mniejszych mieszkaniach nie wiem, nie pytałam. Mieszkanie ma ok 59m2
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... albo mieszkasz gdzieś na Wyspie Sobieszewskiej że nie widzisz w jakim tempie Gdańsk się rozwija...budują biurowiec na biurowcu, co za tym idzie powstają nowe miejsca pracy co ściąga tu coraz więcej ludzi, dlatego mieszkania tak schodzą i bd schodzić...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A moze w ogole wybuduja za duzo mieszkan i nie bedzie na nie juz takiego popytu ?:D
Kto to wie co bedzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

i za jaki metraż bo mieszkania 2 pokojowe są zapewne droższe od 4 pokojowych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżeli mogę zapytać z ciekawości, ile aktualnie jest PLN za m2 w budnynku C ??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My się zdecydowaliśmy, będziemy mieszkać w budnku C. Obecnie mieszkamy na Przymorzu, w wynajętym mieszkaniu ale tutaj ceny mieszkań są wzięte z kosmosu. Mamy nadzieje, że to dobra inwestycja, może nie w przeciągu 2 lat ale może za 5-6 będzie już ciekawie :) To dalej blisko nad morze i Parku Regana - jest gdzie wybrać się na spacer, przez tunel szybko na obwodnice.. Pracuje w Pruszczu i paru miejscach w Trójmieście więc dla mnie to dobra lokalizacja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za 10lat wszystkie inne dzielnice będą tak zabetonowane że nawet krzty zieleni nie zobaczysz na nich... tak to będzie wyglądać przy tym tempie zabudowy... na letnicy przynajmniej nad morze w 10min będzie można się wyrwać spacerem...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Za 10 lat to wszystkie inne dzielnice pojda mega do przodu a tam raptem pole z barakami zmieni sie w cos co nadaje sie do zamieszkania
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Deweloper się nie plącze, tylko informuje zgodnie ze swoim stanem wiedzy. Ten teren nie należy do dewelopera, więc nie od niego zależy co tam powstanie. Miasto ma w planach zrobić tam park, ale czy te plany zostaną zrealizowane i kiedy, to nie wiadomo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

...aktualnie tylko te od strony stadionu, baraki/hale po drugiej stronie ul. Starowiejskiej (czyli od strony zatoki) dalej stoją.
Deweloper się plączę w zeznaniach bo raz mówi że na bank one też bd wyburzone i na ich miejscu ma być jakiś park i tereny zielone a innym razem odpowiada że te tereny do nich nie należą i nie od nich zależy co tam będzie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No przecież oni te przemysłowe baraki teraz burzą, bo na nich się budują..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też uważam, że to dobra inwestycja długoterminowo, czyli 10 lat +. Oczywiście nie 2-3 lata jak to piszą niektórzy, 2-3 lata to będą pierwsze bloki, a chodzi o całą dzielnicę, na to trzeba minimum 10 lat.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Myślę że jest to długofalowa inwestycja:
-stadion
-rewitalizacja Letnicy (w okolicy nowego osiedla)
-tunel
-NOWOCZESNE OSIEDLA DLA 10k LUDZI
-galerie i inne tam oceanaria planowane przy stadionie

uważam też że w związku z powyższym doprowadzenie SKM'ki jest również kwestią czasu.
Dzielnica i okolica na pewno się rozwinie...oby tylko nie poszło to w taką stronę jak na morenie - sam beton :/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie jestem pewien z ta metamorfoza - jezeli tak bedzie to napewno swietny zakup ale mozecie miec osiedle posrodku niczego jezeli teren nie bedzie rozwojowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wygląda fatalnie bo nikt się nią nie interesował.
Max 2-3 lata i okolica powinna przejść olbrzymią metamorfozę.
Robyg jest pierwszym ale nie znaczy to że ostatnim deweloperem w tej okolicy.
Tereny zielone, blisko morza i wylotu z miasta - zdecydowanie to lepsze niż zabetonowana morena bez możliwości wyjścia nawet na spacer.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tereny bardzo atrakcyjne i perspektywiczne. Oczywiście w tej chwili sceneria nie nastraja pozytywnie, ale za kilka lat to będzie naprawdę dobre miejsce. Do tramwaju jest bardzo blisko - 6 minut piechotą. Nad morze trochę dalej, ale i tak uważam, że pół godzinny spacer to samo zdrowie. Ogólnie kupiłbym tam mieszkanie gdybym dzisiaj stawał przed podjęciem wyboru. Na pewno bardziej Letnica niż Morena czy Zajezdnia...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Budynek A
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W jakim budynku ?

Ja budynek A