Widok

Nowa ul. Pomorska :)

Odkąd mamy odcinek Drogi Zielonej do ERGO Arena - większość samochodów korzysta właśnie z tamtej trasy zamiast z ul. Pomorskiej. Dzięki sekwencji sygnalizacji świetlnej tramwaje wjeżdżają na ten odcinek bez ryzyka kolizji z samochodami. Więc torowisko może być na jezdni. Od lat brakuje na tym odcinku oddzielnej drogi rowerowej oraz normalnej szerokości chodnika.
Przedstawiam wizualizację od ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja to bym zrobił nowy tunel po prawej (południowej) stronie tylko dla pieszych i rowerzystów

Można to zrobić w tej samej technologii co na drodze zielonej czyli "wsunięcie" pod istniejącą linię kolejową bez jej zamykania. Gabaryty takiego przejścia będą na tyle małe, że kosztowo nie powinno wyjść jakoś super drogo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie

Kolejny chory pomysł. Oficer rowerowy forsuje? To jest niebezpieczne!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta Droga rowerowa jest tam zupełnie zbyteczna !!!!! Skoda pieniędzy na taką fanaberię

Chodnik jak najbardziej jest potrzebny ale z takimi szykanami by rowery i hulajnogi nie mogły się po nim poruszać !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja bym dał DDR...

...na torach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wcale
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jedź, będąc aucie to nie robi to żadnej różnicy, ale jak ide pod wiaduktem to rowerzyści upadli na głowę, oczywiście ci co się pchają tam chodnikiem.

Nie rozumiem.....

...dlaczego ścieżki rowerowe projektuje się przy ulicy. To średnia przyjemność wdychać spaliny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Regularnie korzystam . Sypie błędami i regularnie wprowadza w błąd . Bawią mnie pokrętne tłumaczenia AI .

Ta technologia jest mocno niedopracowana .

Ścieżka rowerowa z dwoma kierunkami?

No ja bym pod prąd nie ryzykował

Czemu tak wąsko dla rowerów?

Zostawmy jeden pas dla samochodów, kto odważniejszy, ten jedzie. A rowery, hulajnogi i inne uto niech mają 3/4 szerokości. Zwłaszcza w styczniu się to sprawdzi doskonale.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież tam jest bezpieczna ścieżka rowerowa po lewej stronie w stronę Oliwy za barierką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korek?

Na Żabiance mieszkam od 1973, ale korka w tym miejscu jeszcze nie widziałem.

Pomysły są chyba tych którzy mają słabe pojęcie o ruchu drogowym za to liczą się tylko śliczne wizualizacje!A poza tym Wszędzie w Gdańsku znaki drogowe i latarnie stoją na środku chodników!Nie ma bezpiecznej drogi dla niewidomych i inwalidów!Tylko rowerzyści

Po co?

Jest nadprodukcja zbędnych DDRów. Takich: " zróbmy ją, ładnie będzie na papierze wyglądało". Drogi "znikąd do nikąd", z torem przeszkód. A tu to żeby wkurzyć kierowców. Akurat w tej okolicy (bywam tam tylko kilka razy w tygodniu o różnych porach i czasem rowerem a czasem autem), to zdecydowanie potrzebny jest remont skrzyżowania i jezdni wokół. Zwykły rowerzysta albo pojedzie jezdnią (jak są 2 pasy na jezdni i nie ma astronom8cznych prędkości to jest wygodniej i mniej przeszkadza innym) albo jezdzi inną drogą. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry AI troll

Co to za wizualizacja, auta na czołówkę z tramwajem, inny jedzie między torami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest git

Dla mnie jest ok tak, jak jest. Rowerem tylko pare metrow jest ciasniej, nie robi mi to problemu, tlumy tam nie chodza. Jezdze zrowno samochodem jak i rowerem
do góry