Widok

Nowa ul. Pomorska :)

Odkąd mamy odcinek Drogi Zielonej do ERGO Arena - większość samochodów korzysta właśnie z tamtej trasy zamiast z ul. Pomorskiej. Dzięki sekwencji sygnalizacji świetlnej tramwaje wjeżdżają na ten odcinek bez ryzyka kolizji z samochodami. Więc torowisko może być na jezdni. Od lat brakuje na tym odcinku oddzielnej drogi rowerowej oraz normalnej szerokości chodnika.
Przedstawiam wizualizację od ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem jest

To co odbija w bok jest ślepo zakończone przed torami. Tam faktycznie jest problem pod samym wiaduktem kolejowym. Jest wąsko tak, że nie wiem czy dałoby się przejść z wózkiem dla bliźniaków.

Druga Kopenhaga???

Takie macie marzenia??
A każdy rowerzysta, to "święta ktrowa"?
"Płonąca Matka Ziemia" na pewno jest z Was dumna.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fajny tramwaj jednoszynowy. Wystarczą dwie szyny dla ruchu w obu kierunkach

Tylko reset cywilizacji

No i jeszcze ścieżka dla psów. A, z 4 torów SKM i dalekobieżnych jeden dla rowerów ... Może do Tworek j skierowania ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyremontujcie torowiska w asfalcie

Bo Gdańsk ma najgorsze i najbardziej zaniedbane torowiska w asfalcie w Polsce. Te sciezki rowerowe wsadzie sobie w ....

Bzdura totalna. Tam nie jest potrzebna ścieżka rowerowa w jezdni tylko dodatkowy przepust pod nasypem dla pieszych i rowerzystów.

Wiadukt

nikt nie wpadnie na to żeby poszerzyć wiadukt do odpowiedniej szerokości

20,000. samochodów dobe, a rowerów około 60 na dobe

A najlepiej zamknąć drogę i posadzić drzewka, będzie Eco.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ten tramwaj jadacy po srodku:)

Alternatywna lepsza wizualizacja

Ja tu widzę lepsza wizualizacje...jak stoisz z walizkami i wyprowadzasz się do Holandii i dzięki temu nasze życie znowu biegnie spokojnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest git

Dla mnie jest ok tak, jak jest. Rowerem tylko pare metrow jest ciasniej, nie robi mi to problemu, tlumy tam nie chodza. Jezdze zrowno samochodem jak i rowerem

Dobry AI troll

Co to za wizualizacja, auta na czołówkę z tramwajem, inny jedzie między torami.

Po co?

Jest nadprodukcja zbędnych DDRów. Takich: " zróbmy ją, ładnie będzie na papierze wyglądało". Drogi "znikąd do nikąd", z torem przeszkód. A tu to żeby wkurzyć kierowców. Akurat w tej okolicy (bywam tam tylko kilka razy w tygodniu o różnych porach i czasem rowerem a czasem autem), to zdecydowanie potrzebny jest remont skrzyżowania i jezdni wokół. Zwykły rowerzysta albo pojedzie jezdnią (jak są 2 pasy na jezdni i nie ma astronom8cznych prędkości to jest wygodniej i mniej przeszkadza innym) albo jezdzi inną drogą. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pomysły są chyba tych którzy mają słabe pojęcie o ruchu drogowym za to liczą się tylko śliczne wizualizacje!A poza tym Wszędzie w Gdańsku znaki drogowe i latarnie stoją na środku chodników!Nie ma bezpiecznej drogi dla niewidomych i inwalidów!Tylko rowerzyści

Korek?

Na Żabiance mieszkam od 1973, ale korka w tym miejscu jeszcze nie widziałem.

Przecież tam jest bezpieczna ścieżka rowerowa po lewej stronie w stronę Oliwy za barierką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu tak wąsko dla rowerów?

Zostawmy jeden pas dla samochodów, kto odważniejszy, ten jedzie. A rowery, hulajnogi i inne uto niech mają 3/4 szerokości. Zwłaszcza w styczniu się to sprawdzi doskonale.

Ścieżka rowerowa z dwoma kierunkami?

No ja bym pod prąd nie ryzykował

Regularnie korzystam . Sypie błędami i regularnie wprowadza w błąd . Bawią mnie pokrętne tłumaczenia AI .

Ta technologia jest mocno niedopracowana .
do góry