Widok

Nowa w Trójmieście...

...A właściwie to jeszcze nie :) Mam 25 lat i skończyłam właśnie studia. Obecnie jestem na stażu, tu na zadymionym Śląsku. Bardzo marzy mi się mieszkanie w Gdyni lub okolicach, znalezienie tam pracy... Planuję tam z kimś zamieszkać. Obecnie ta osoba studiuje w Zielonej Górze a ja kombinuję jak się przeprowadzić do miejsca moich snów. Jeśli ktoś mógłby pomóc, podpowiedzieć, jak zacząć żyć w tym mieście, znaleźć tam pracę - jakąkolwiek, byłabym bardzo zobowiązana. Nie mam doświadczenia, nie wiem jak się ruszyć. Zbierać pieniądze i dopiero wyjechać ze Śląska? Szukać pracy na odległość ? Wierzę, że marzenia się spełniają ale trzeba im pomóc :) Ciężko jest zostać w miejscu które kojarzy się tylko z tym co złe. Pomożecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Halewicz w 1992 roku to może i tak było. Ja rok w Zabrzu siedziałem w 2006 i nic z tych rzeczy. A wcześniej mieszkałem w naprawdę czystym miejscu także różnicę bym poczuł:) Bryndza i tyle. Jak masz zapieprzać taki kawał drogi to już lepiej podszkol niemiecki jak nie znasz i ruszaj na zachód. Ty na starość będziesz zwiedzać świat a Twoi znajomi z Trójmiasta zastanawiać się czy starczy na leki:)
Można zapytać ile uzbierałeś pieniędzy na wyjazd zanim wysłałeś CV? Mnie rodzice niestety nie pomogą więc muszę wszystko sama organizować finansowo. Boję się, że nie starczy mi funduszy by tam się utrzymać przez dajmy na to miesiąc do momentu uzyskania pracy. Jak szukałeś stancji?
300/350zl kosztuje cię opłata za pokój dwuosobowy. Wyrzywienie wiesz chyba ile sama jesz, to możesz sobie przeliczyć. 100zl bilet miesięczny. Telefon i inne opłaty we własnym zakresie. Mniej więcej tyle miesięcznie potrzebujesz.
Ja też nowy, wynająłem tani pokój na łąkowej..:p Lokalizacja odpowiednia dla studentów muzyki ale akurat nie mogli znaleźć chętnego na koniec semestru, napatoczyłem się ja i pierwsze co to musiałem zrobic to naprawic drzwi, zamek w drzwiach wejsciowych itd itp.. Współlokatorów ustawiłem i teraz zostało mi już tylko robić pieniądze:P Dzielnica jest jak ajest ale do pracy mam blisko i jest tanio
A ja mam takie konkretne pytanie do ludzi z Gdyni - jaka dzielnica w Gdyni jest dzielnicą w miarę bezpieczną i jednocześnie sensowną cenowo jeśli chodzi o wynajem mieszkań ? Orientuje się ktoś ? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie :)
nie słyszałam żeby gdziekolwiek w Gdyni było niebezpiecznie. Ja sobie chwalę Karwiny, świetne położenie, spokój i wszędzie doskonały dojazd. Cenowo też tragedii nie ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No , faktycznie te Karwiny coś w sobie mają.. rozważę :) Dzięki za podpowiedź :)
polecam:)) tylko trzeba uważać na krzaki ;):D))
Tak , są bardzo zdradzieckie , przekonałam sie na własnej skórze :D
kiedy nie ma wiatru i nie nosi się torebki, to da się z nimi żyć ;D)
Z pewnością coś w tym jest :D
RudaW, może okolice Gdyni by Cię jeszcze interesowały? możeRumia, Reda, Wejherowo...Dobry dojazd,blisko, a na pewno też taniej niż w samym trójmieście.
Gdyby się nie spodobało, zawsze możesz się przenieść:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Dobry dojazd,blisko..."

Dokąd? Do końca świata? ;)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross--- no prawie...RudaW miałaby blisko do mnie:-))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Graszko , okolice odpadają od razu , ze względu na córkę ale i nie tylko :) Ale skoro dojazd dobry , to ze spotkaniem nie będzie problemu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ruda, zdecydowanie najlepszy jest Gdańsk :)
Mikro , nawet bardzo długo obstawiałam Gdańsk ... jeszcze do soboty myślałam na serio o Gdańsku :) A powiesz mi , dlaczego Twoim zdaniem jest najlepszy ? ;D
Na ognisko.. blisko ;)
Sadyl , skąd blisko na ognisko? :)) Na które i tak nie będę miała czasu :D
Sadyl, a Ty wiesz, że chciałam takiego właśnie argumentu użyć, jak robiłam poprzedni wpis? :D
Ruda, Gdańsk ma swój klimat, stare miasto, kamienice, wille, a jednocześnie mnóstwo rozrastających się nowych dzielnic na obrzeżach... A raz od wielkiego dzwonu znajdziesz dla nas parę godzin w sobotni wieczór :)
do góry