Widok

Nowe Banino

Banino Temat dostępny też na forum:
Banino to podmiejska miejscowość, która w ostatnich latach intensywnie przekształca się w rozwinięte infrastrukturalnie przedmieście Gdańska. Dzięki bliskości trójmiejskiej obwodnicy szybko można dotrzeć stąd w każde miejsce aglomeracji. Dobrze rozwinięta jest tu także komunikacja autobusowa, z centrum komunikuje także Pomorska Kolej Metropolitarna, której przystanek znajduje się w ...
więcej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

No tak, na gaz czeka się około 2 lat w naszej gminie, przynajmniej ja tyle czekałam na przyłączenie do sieci domu jednorodzinnego, a nie wiem jak w okolicy z siecią, ja miałam gaz w drodze. Albo deweloper za późno się obudził, albo za szybko wybudował. Z resztą jestem ciekawa jak tam z tynkami. Tynki bez nagrzewnic i pochłaniaczy schną prawie rok, a deweloperzy budują dom w 3 miesiące. Faceci od tynków również mieli z tego ubaw. Radzę każdemu wykonać prywatny odbiór domu, na własną rękę, warto, bo o niektórych rzeczach zwykli ludzie mają prawo nie wiedzieć, a potem wychodzi to z czasem. Warto poprosić o pomoc ludzi, którzy się na tym znają. W każdym domu od jakiegokolwiek dewelopera przy prywatnym odbiorze wychodzi około 60-100 poprawek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

https://pl.wikipedia.org/wiki/D%C4%85browa_(gmina_%C5%BBukowo)

Proszę bardzo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://pl.wikipedia.org/wiki/Miszewko_(wojew%C3%B3dztwo_pomorskie)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy Dąbrowa nie kończy się aby na Lotniczej obejmuje 1 ulicę (ul.Dąbrowa) z przyległościami
czyżby dla potrzeb dewelopera aż tak się rozrosła jak już ściema z Baniniem wyszła na jaw

tam prawda

Formalnie jest Dąbrowa, nawet zielone znaki o tym informują.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dąbrowa to nie jest nazwa administracyjna to jak nazwa dzielnicy, formalnie jest to Miszewko
Osiedle pt. Nowe Banino leży w Miszewku, tuż za osiedlem zaczyna się Miszewo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja mam pisać!? Ha!Ha! Ha! Dobre :-) Miszewko jest tam gdzie jest Stacja Paliw, Hurtownia sportowa, Restauracja Mulk... A tu gdzie jest to osiedle Nowe to jest Dąbrowa. Dąbrowa jest pomiędzy Miszewem, a Baninem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro to nie Miszewko to proponuję napisać do starostwa, że na mapach które udostępnia jest błąd.
https://kartuski.webewid.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego piszesz takie bzdury!? Miszewko jest zupełnie w innym kierunku!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kanalizacja sanitarna też miała być tak jak i gaz i odbiory, a nie ma nic...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale Dąbrowa to nie Banino. A nie widziałem rozporządzenia MSWIA o utworzeniu wsi nowe Banino.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

osiedle to znajduje sie w Dąbrowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze raz dużymi literami. "nowe banino" to nazwa handlowa osiedla położonego w Miszewku. żeby do niego dojechać należy wyjechać z Banina gdzie od razu po lewej objawi nam się "nowe banino". Supper okazja bo posiada kanalizację deszczową, ale o sanitarnej można tylko marzyć, lub też poczekać coś ok jednego pokolenia. Ale prosty "klyent" czyta że ma kanalizację to się cieszy. Tylko dlaczego te ciągłe rajdy szambiarek się odbywają?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

:-))))) to bylo dobre:)

I nowe Banino leży w Miszewku? :-)

Ewid- starostwo powiatowe w kartuzach i podział na obręby.

Nowe Banino jest na Dąbrowie, a nie między, pomiędzy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomiędzy Baninem Miszewko? Co to za mapa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mieszkania do tej pory nieodebrane...

Minął już kolejny rok, gaz nadal niedoprowadzony, większość mieszkań z tego powodu niezamieszkanych, a kolejne mieszkania nadal niewybudowane... Kameralnie jest napewno, ale to tylko tyle ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry