Widok

Nowe Banino

Banino Temat dostępny też na forum:
Banino to podmiejska miejscowość, która w ostatnich latach intensywnie przekształca się w rozwinięte infrastrukturalnie przedmieście Gdańska. Dzięki bliskości trójmiejskiej obwodnicy szybko można dotrzeć stąd w każde miejsce aglomeracji. Dobrze rozwinięta jest tu także komunikacja autobusowa, z centrum komunikuje także Pomorska Kolej Metropolitarna, której przystanek znajduje się w ...
więcej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

część miszewa, pomiędzy Baninem jest jeszcze miszewko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dąbrowa :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowe Banino to Miszewo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty a lustro kiedyś ty patrzał? tam dopiero potwór :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sąsiad

Jestem bezpośrednim sąsiadem tego osiedla. Kupiłem dom używany i nie narzekam. Uważam że miejsce jest w porządku.
Do autobusu 126 ok 10min, niestety jeździ rzadko i często się spóźnia. Do PKM rowerem ok 10min, pieszo zajmuje mi 25minut. Samochodem do Wrzeszcza poza godzinami szczytu 30min.
Kanalizacji nie ma na pewno.
Nikt nie wspomniał o samolotach, które lecą bezpośrednio nad tym miejscem. Mogę sobie w łóżku przez okno dachowe oglądać ich podwozia. Ale hałas nie jest uciążliwy, podobnie słychać samoloty na Morenie ;-)
500m od osiedla będzie przebiegać obwodnica metropolitalna z Żukowa do Gdyni, czy to plus czy minus, czas pokaże.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Banino brzydka wieś
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

zwłaszcza o tym, że mają szamba i na kanalizę nie ma co liczyć i do wyjazdu na 100 domów jedną wąską drogę ;) zapachy jak na Szadółkach, Korki jak na obwodnicy - miasto pełną gębą :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

oczywiscie że lepiej kupic ziemię i wybudowac....wiem z doswiadczenia...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znowu przybędzie niezadowolonych mieszkańców. O atrakcjach dowiedzą się dopiero jak zamieszkają.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

120 tys z działką hahhah chyba sama działka
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam sie, sam jestem tego przykladem. Wybudowalem wykonczylem i generalnie wyszlo ok 350. Nie licze dzialki bo w baninie cena ziemi jest wysoka ale miszewo, pepowo i okolice juz taniej. Ale chalupke taka ik 120m spokojnie z zaupem dzialki postawisz za takie pieniądze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pomieszkaj potem napisz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jeszcze na kilka skrzynek whisky wystarczy..zapewniam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Minusuja przedstawiciele handlowi z dwiema lewymi rekami do wszystkiego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

"od tego dewelopera" nie "na tym osiedlu". Zakładam, że to sam deweloper albo pani z tej budki co sprzedaje mieszkania napisał(a), bo brak więcej szczegółów.

a kupono ziemi i budowa samemu to nie jest zły pomysł - jak umiesz wykańczać (poza murami i dachem), to w 350 tysiącach zbudujesz dom z elewacją, farbami i podłogami (bez mebli) z palcem w nosie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12

Trudno się wypowiadać jak się jeszcze nie mieszka... obyś nie płakała za kilka miesięcy
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłam mieszkanie od tego dewelopera i jestem bardzo zadowolona. Co tu za bzdury ludzie wypisują to żal. Jakby wszędzie i zawsze było idealnie. Poprzednio mieszkałam na osiedlu wybudowanym prz
ez największego dewelopera w Gdańsku i też nie obyło się bez poprawek i usterek. Myślę że dobrze by było dla co niektórych tu kupić sobie ziemie i samemu się wybudować :-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14
I tak kupią. A potem będą płakać..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak podłączona do szamba. Ochydnie brzydkie te domy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry