Widok

Nowe Koleczkowo

Nowe Koleczkowo Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w Koleczkowie, które stało się w ostatnich latach szybko rozwijającą się podmiejską lokalizacją. W miejscowości, w zasięgu spaceru od nowego osiedla, znajdują się markety spożywcze, apteka, poczta, restauracja, kościół, a także szkoła. Z powstającego osiedla dojść można nad jezioro, a las zaczyna się tuż za ogrodzeniem.

Szybszą komunikację tego rejonu z miastem ułatwi ...
więcej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niewypłacalna spółka

Niestety spółka fbk jest niewypłacalna i zaleganie z płatnościami podwykonawcą ma w porządku dziennym. Mamy nadzieję że to się zemści
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O masakra.

Władzom gminnym obojętne są korki w Koleczkowie,obojętni są mieszkańcy, ba ,traktowani są po macoszemu. Najważniejsze jest Kielno. Może czas porozumieć się z Bojanem i wybrać wójta mieszkającego w jednej z tych dwóch wiosek? Pomimo braku wsparcia ze strony gminy obie wioski rozwijają się w błyskawicznym tempie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tragedia

Tragedia to bardzo słabe określenie na współpracę z tym deweloperem. Zapraszają na odbiory, chociaż budynek nie jest przygotowany nawet w minimalnym stopniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba logiczne jest. Winy dewelopera nie ma, on chce zarobić i idzie tam gdzie ma tania ziemię i może po taniości coś zbudować. Ale my nie chcemy jako mieszkańcy takich tanich inwestycji, bez inwestycji we wieś. Ale co my chcemy a co gmina to już inna bajka.

Deweloper wybuduje (drogę, chodnik, architektura zielona, murek, plac zabaw etc) jeśli otrzyma taki zapis w pozwoleniu na budowę (lub w warunkach zabudowy) - lub przy okazji uchwalania (lub zmiany) MPZT ustali to to gminą - jeśli takiego obowiązku na niego się nie nakłada to w imię czego ma tutaj pakować swoje pieniądze? Więc jeszcze raz powtarzam to nie wina dewelopera a tym bardziej nowo-kupującego - a tylko i wyłącznie władz gminnych, które niewłaściwie podchodzą do tematu.

Stefanie drogi wyborco, Nikt tu nowych mieszkańców ani przyszłych nie wyzywa. Mowa tu o deweloperach, którzy nastawiają domów, bloków a własnie w infrastrukturę poboczną jak drogi i chodniki do takich osad, osiedli nie inwestują, bo budują i sprzedają byle taniej.
Dlatego deweloperce w Koleczkowie stanowcze NIE, no chyba, że jako dobry partner, wspomoże wieś i gminę w rozbudowę infrastruktury drogowej. I o to powinna gmina zadbać przed wydaniem pozwolenia na budowę. Tzn my damy zezwolenie jeśli Firma X pociągnie chodnik od chodnika X do inwestycji. Jeśli nie, to "wypad z Koleczkowa".
Jeśli Stefanie jesteś mieszkańcem Nowym i spotkała Cię przykrość ze strony starych "wsioków" czyli między innymi mnie to ja całym sercem mówię Przepraszam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

~wlady g. Wiemy o rondzie koło kapliczki, ja bynajmniej od kilku lat wiem o tych planach. No, ale co z tego? Plany chodnika to już się pisać nie chce. A w sprawie ronda to podobno Rysiek, aż do samej Warszawy pojechał i stracił na bilet.

Ale to nie jest wina dewelopera a tym bardziej tego kto kupuje dom w Koleczkowie. To nie ich wina że infrastruktura jest w takim stanie jaki znamy albo że ty bys chciała żeby tu była mała wioska. Więc chamstwo wobec innych na tym forum i wobec "napływowych" pokazuje tylko "nowym" obecnych mieszkańców Koleczkowa jako chamów i buraków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i super, czemu nie jest realizowany? Plan chodnika na chylońskiej był gotowy też pewnie kilka razy a sprawa ciągnie się przez kilka lat.
Ciekawe, jak długo plan drogi wójtowej leżał "gotowy"? Wlady - bez urazy - następnym razem zanim coś napiszesz, kura pomyśl.

zanim zaczniecie swoje wypociny na forum , moze sprawdzie plany na gminie ? Plan takiej trasy jak powyzej sugeruje ebi123 juz od kilku miesiecy lezy gotowy.

Bo to starego typu rondo jest jak w Kielnie. Tam już tylko rondo turbinowe jest potrzebne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, połowa stojąc przegląda internet a jak już dojada do ronda to przysypiają i zamulają. Wjazd na rondo ma być dynamiczny a zjeżdżając włączyć kierunkowskaz należy

Bo kierowcy nie umieją jeździć ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rondo ma małą przepustowość. Patrz Żukowo czy Chwaszczyno.

Petycja w jakimś sklepie może coś zdziała. Zaczynając od świateł, albo pasa na prawo skręt (jakoś się może wciśnie)

budowa ronda albo świateł przy a&z nie wiele zmieni ponieważ powstanie nowy korek przy kapliczce tj przy wjeżdzie do koleczkowa od strony kielna ( auta zjeżdzające z s6). Rozwiązaniem było by rondo własnie przy tej kapliczce i połączenie w tym miejscu również z chylońską ( budowa nowego kawałka od drewna kominkowego przez łąkę do kapliczki) .

Chodziło mi o to, że też już pisałem na forum o problemach jakie ma wieś. I to tyle że sobie popisałem.

Toja - możesz jaśniej? Jak i co robisz może w czymś pomóc?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

O widzę że ktoś jeszcze zauważa problemy tej wsi, to fajnie. Ja odpuściłem żale na forum, bo to nic nie daje potrzebne są bardziej radykalne środki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry