Widok

Nowy Horyzont

Borkowo Temat dostępny też na forum:
Nowy Horyzont to osiedle zlokalizowane na granicy gdańskiej dzielnicy Łostowice i gminy Pruszcz Gdański. Okolicę tę charakteryzuje cisza i spokój. Niedalekie sąsiedztwo Lasów Otomińskich zachęca do spacerów i wycieczek rowerowych.

Nowy Horyzont oddalony jest ok. 8 km od centrum Gdańska. Dobre usytuowanie pozwala na szybki dojazd do obwodnicy Trójmiasta. W pobliżu osiedla zlokalizowany jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkania jak najbardziej jakością co do ceny OK.
W pobliżu Biedronka, na osiedlu Stokrotka i sklepik osiedlowy i Żabka.
Dodatkowo na osiedlu:
Dwa korty tenisowe, nowoczesna siłownia z fitnessem.
Ręczna myjnia samochodowa.
Przedszkole dla dzieci z osiedlowym placem (wypasionym) dla dzieci.
Cukiernia, kwiaciarnia, 2 salony fryzjerskie i kosmetyczne.
Restauracja 5 smaków (która bije rekordy popularności) oraz Restauracja Nowy Horyzont nie pozostająca w tyle (piwko i meczyk ligi polskiej w weekend dla facetów pod domem - marzenie)
Gabinety stomatologiczne + Apteka.
Sklep zoologiczny.
Jeśli o czymś zapomniałem to można się samemu przekonać przyjeźdzając odwiedzić:):):)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

bzdura

Koleś, czegoś tu nie kumam - kupujesz mieszkanie, zapewne duże, jeśli masz taki czynsz, nie dowiesz się o koszta, a teraz masz pretensję do administratora? Głupota. Ja mam małe mieszkanie, mieszka nas 4 osoby i zima nie przekraczam 400 a latem 220!!! Hali nie posiadam, bo wiedziałam, że to duże koszta, wiec nie pokusiłam się. Współczuje nieogarnięcia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

super
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

i co z tego?? przynajmniej w urzędzie wszystko załatwiasz od ręki a nie czekasz w kolejkach
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mirek

Wspólnota to mieszkańcy i TY, a nie IntraDom. IntraDom jest administratorem, którego wspólnota, więc i TY wybraliście. Wspólnota, więc i TY ustaliliście koszt utrzymania obiektu, tak samo koszt utrzymania hali.
Do kogo pretensja teraz...

mieszkaniec od kilku miesięcy

Dodaję tutaj swoją opinię, ponieważ zawiodłem się na ES oraz na wspólnocie IntraDom. Rachunki dla dwóch osób miesięczne to ok 600 zł + ta nieszczęsna hala garażowa (koszt miesięczny ok. 90 zł). Jeśli chodzi o reklamacje, to ciągle wymówki i wymówki ze strony ES. Nie jest to przyjemne, jeśli tak wygląda spełniające się marzenie o własnym kącie.
Warto zastanowić się kilka razy wybierając Nowy Horyzont, bo przy aktualnych cenach inne lokalizacje wypadają o niebo lepiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Parę cennych uwag!!!

Przed zakupem pomyślcie...
-wykonczenie mieszkania pod klucz przez ES, to istny horror ciagnacy się w nieskończoność. Fuszerki i brak terminowości!
-z uwagi na rodzaj aktu notarialnego- wysokie ceny UTRZYMANIA miejsca w hali garażowej. ~90zł/mieś.to jest gigantyczna przesada. A sprzedać tego nie da rady.
-bardzo mało wolnych miejsc parkingowych dla gości,lub na 2 auto!
-załatwianie reklamacji trwa tygodniami, dużo nerwów, brak profesjonalizmu z ES
-dojazd tylko autem i przeważnie w korkach, busy nadal kursują odświętnie
+ładna architektura, przemyślane i ustawne mieszkania
+2 lata temu były to dobre ceny, teraz są tylko przystępne
+infrastruktura jakaś tam jest, bez szaleństwa, ale zawsze coś
+daleko od kościoła, wolę słyszeć obwodnicę niż dzwony o 7 rano w łikend

Polecam

Witam, mieszkanie kupiłem w 2008 roku wtedy osiedle dopiero zaczynało, miałem trochę wątpliwości ale chyba każdy ma. Po 4 latach muszę przyznać że absolutnie nie żałuję wyboru. Pracownicy biura sprzedaży zmieniły się od tamtego czasu więc nie mogę za dużo o nich powiedzieć, ale samo osiedle polecam w 100 procentach.
Pozdrawiam
Maciej

tylko ta lokalizacja, bez auta ani rusz

Uwaga!
Miesięczny koszt za halę garażową to 80 zł/mc.
Może ktoś chciałby kupić, bo my chętnie sprzedamy nasze miejsce.

NH

Jest okej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo fajne osiedle pełna infrastruktura super połączenie z Gdańskiem oraz obwodnicą. Bardzo przyjemnie sie tu mieszka cisza i spokój.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

bardzo mile osiedle

spokój , cisza i do tego wszystko jest na miejscu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak naprawdę to plus, że osiedle podlega pod Borkowo - łatwiej wszystko załatwić w urzędach, mniejsze kolejki, niż w Gdańsku.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezadowoleni zawsze się znajdą wiadomo, ale dla mnie i tak super bo wszystko jest na miejscu sklepy, usługi, fitness, restauracje, dentyści itd., osiedle jak takie ,,małe miasteczko" :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nh

jest ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

NH to świetne osiedle

Mieszkam tu jakis czas. Moje dzieci chodzą do małej, elitarne, ale państwowej szkoły w Borkowie. Musze powiedzieć, ze mam spokój wiejski, ale w bezpośrednim sąsiedztwie Gdańska. Dobrze skomunikowane,, a w planach bedzie jeszcze lepiej. Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

super

od 3 lat i nie zamierzam zmienić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry