Widok

Nowy Horyzont

Nowy Horyzont Temat dostępny też na forum:
Nowy Horyzont to osiedle zlokalizowane na granicy gdańskiej dzielnicy Łostowice i gminy Pruszcz Gdański. Okolicę tę charakteryzuje cisza i spokój. Niedalekie sąsiedztwo Lasów Otomińskich zachęca do spacerów i wycieczek rowerowych.

Nowy Horyzont oddalony jest ok. 8 km od centrum Gdańska. Dobre usytuowanie pozwala na szybki dojazd do obwodnicy Trójmiasta. W pobliżu osiedla zlokalizowany jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

4 razy 5 to chyba tylko deweloper może wystawić

Umiejscowienie na zadupiu i bez samochodu to wszędzie daleko. Cudem zkm dał nocny bo tak to po 22giej się ztąd nie wydostał byś. Ładne budynki i architektura. Cena odpowiednia do jakości oddawanych mieszkań. Ogólnie to przy i po odbiorze sporo nerwów (jak zalane mieszkania, cieknące dachy itp. itd.)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zadowolony NH

Zgadzam się z poprzednikami co do lokalizacji. Jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości osobiście nie znam lepszego osiedla.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

wymarzone mieszkanko

długo szukałam mieszkania i zaliczyłam większość deweloperów, wciąż jednak to nie było to, wybierając się z pośrednikiem na kolejne osiedle, jadąc obwodnicą z Gdyni po raz kolejny traciłam nadzieję, że tym razem podejmę decyzję, odległość od miejsca gdzie dotychczas mieszkałam była przerażająca, na miejscu jednak okazało się, że znalazłam się w bajce:) przestałam nawet myśleć o skomunikowaniu osiedla, praktycznie przed obejrzeniem mieszkania podjęłam decyzję i skorzystałam z oferty promocyjnej choć w niej znalazłabym ukryte drobnym drukiem wady, to kupiłam wymarzone mieszkanko z kompleksową infrastrukturą i NH fitness
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Stan deweloperski

Witam,
Już jakiś czas temu kupiliśmy z żoną mieszkanie na tym osiedlu. Drobne usterki przy odbiorze były jak wszędzie, ale były szybko i profesjonalnie usunięte.

Lokalizacja, mimo iż "nie jest to Gdańsk" jest też bardzo dobra. Komunikacja do Gdańska co 30 min, a ostatnio mamy nawet nocny. Spacerkiem (bardzo spokojnym) na przystanek z najbardziej oddalonego budynku to 10min.

Na miejscu mamy wszystko co potrzebne... poczta, dyskont, market, dentysta, fryzjer, przedszkole, siłownia, kort tenisowy etc

?

Osiedle na zadupiu, a mimo to kupił.
Na siłę wciskali, czy widoki przesłoniły łzy radości?
Nie przenieśli osiedla po sprzedaniu budynków. Cały czas stoją w tym samym miejscu, czyli na "zadupiu".
Pretensja o to teraz tylko do siebie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkaniec

Wszystko fajnie do czasu kupna mieszkania. Sprzedawcy nie informowali że osiedle nie leży w Gdańsku. Taką informację otrzymałem jak przeczytałem umowę kupna mieszkania. Do czasu odebrania mieszkania wszystko było dobrze. Problemy zaczęły się po odebraniu. Wtedy wręcz nie można było się dogadać z nimi bo w skrócie cię ignorowali i unikali. Co do mieszkań to oceniam na 3. Za taką cenę standard powinien być lepszy. Wieczne problemy z wentylacją. Okna najgorsze jakie mogły być. Po prawie 2 latach od zakupu mieszkania jeszcze nie doczekałem się numeru na moim miejscu parkingowym.

Jako plusy można uznać zagospodarowanie i tereny do spacerów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

mieszkam na tym osiedlu już prawie 3 lata i poza komunikacją miejską (na którą deweloper ma akurat niewielki wpływ) nie mam na co narzekać :) Osiedle ciche, spokojne, zadbane. Brakuje bezpośredniego połączenia z kowalami, żeby do zjazdu na obwodnicę było bliżej ale mam nadzieję, że w końcu powstanie :)

Jest SUPER!

Mieszkam na NH już prawie pół roku i poza dojazdem na nic nie mogę narzekać.
Spokojne osiedle, usługi pod nosem- SUPER :)
Przydałby się autobus dojeżdżający bezpośrednio na osiedle albo chociaż żeby 213/313 jeździł częściej i byłabym w niebie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nowy Horyzont

Mieszkam tu 4 miesiące i nie mogę narzekać :) Obwodnicę może i trochę słychać, ale asymilacja trwała raptem tydzień.
Wszystko mam pod ręką, nawet z imprezy już łatwiej wrócić, bo jest autobus nocny :)
Poza tym świetna architektura, choć może ściany trochę zbyt cienkie. Wykończenie super, szczególnie na klatkach schodowych.
Obsługa biura osiedla też w porządku, p. Basia przeprowadziła mnie przez cały proces zakupu od pierwszego do ostatniego dnia.

A co do społeczności osiedlowej - jest super. Faktycznie rzadko zdarza się, żeby mieszkańcy osiedla tworzyli tak fajnie zgraną grupę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

jest dobrze ci co maja w naturze narzekanie i tak beda narzekac
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brak tu drogi na Kowale! Poza tym wszystko jest. Jest poczta, superarket, apteka, kwiaciarnia, restauracje i salony fryzjerskie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak dla mnie

rewelka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

jest super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

NH

górą!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

super

od 3 lat i nie zamierzam zmienić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

NH to świetne osiedle

Mieszkam tu jakis czas. Moje dzieci chodzą do małej, elitarne, ale państwowej szkoły w Borkowie. Musze powiedzieć, ze mam spokój wiejski, ale w bezpośrednim sąsiedztwie Gdańska. Dobrze skomunikowane,, a w planach bedzie jeszcze lepiej. Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

nh

jest ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niezadowoleni zawsze się znajdą wiadomo, ale dla mnie i tak super bo wszystko jest na miejscu sklepy, usługi, fitness, restauracje, dentyści itd., osiedle jak takie ,,małe miasteczko" :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak naprawdę to plus, że osiedle podlega pod Borkowo - łatwiej wszystko załatwić w urzędach, mniejsze kolejki, niż w Gdańsku.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo mile osiedle

spokój , cisza i do tego wszystko jest na miejscu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry