Widok

Nowy Horyzont

Nowy Horyzont Temat dostępny też na forum:
Nowy Horyzont to osiedle zlokalizowane na granicy gdańskiej dzielnicy Łostowice i gminy Pruszcz Gdański. Okolicę tę charakteryzuje cisza i spokój. Niedalekie sąsiedztwo Lasów Otomińskich zachęca do spacerów i wycieczek rowerowych.

Nowy Horyzont oddalony jest ok. 8 km od centrum Gdańska. Dobre usytuowanie pozwala na szybki dojazd do obwodnicy Trójmiasta. W pobliżu osiedla zlokalizowany jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

NH

górą!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

jest super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak dla mnie

rewelka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Brak tu drogi na Kowale! Poza tym wszystko jest. Jest poczta, superarket, apteka, kwiaciarnia, restauracje i salony fryzjerskie!

jest dobrze ci co maja w naturze narzekanie i tak beda narzekac
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nowy Horyzont

Mieszkam tu 4 miesiące i nie mogę narzekać :) Obwodnicę może i trochę słychać, ale asymilacja trwała raptem tydzień.
Wszystko mam pod ręką, nawet z imprezy już łatwiej wrócić, bo jest autobus nocny :)
Poza tym świetna architektura, choć może ściany trochę zbyt cienkie. Wykończenie super, szczególnie na klatkach schodowych.
Obsługa biura osiedla też w porządku, p. Basia przeprowadziła mnie przez cały proces zakupu od pierwszego do ostatniego dnia.

A co do społeczności osiedlowej - jest super. Faktycznie rzadko zdarza się, żeby mieszkańcy osiedla tworzyli tak fajnie zgraną grupę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jest SUPER!

Mieszkam na NH już prawie pół roku i poza dojazdem na nic nie mogę narzekać.
Spokojne osiedle, usługi pod nosem- SUPER :)
Przydałby się autobus dojeżdżający bezpośrednio na osiedle albo chociaż żeby 213/313 jeździł częściej i byłabym w niebie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

mieszkam na tym osiedlu już prawie 3 lata i poza komunikacją miejską (na którą deweloper ma akurat niewielki wpływ) nie mam na co narzekać :) Osiedle ciche, spokojne, zadbane. Brakuje bezpośredniego połączenia z kowalami, żeby do zjazdu na obwodnicę było bliżej ale mam nadzieję, że w końcu powstanie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieszkaniec

Wszystko fajnie do czasu kupna mieszkania. Sprzedawcy nie informowali że osiedle nie leży w Gdańsku. Taką informację otrzymałem jak przeczytałem umowę kupna mieszkania. Do czasu odebrania mieszkania wszystko było dobrze. Problemy zaczęły się po odebraniu. Wtedy wręcz nie można było się dogadać z nimi bo w skrócie cię ignorowali i unikali. Co do mieszkań to oceniam na 3. Za taką cenę standard powinien być lepszy. Wieczne problemy z wentylacją. Okna najgorsze jakie mogły być. Po prawie 2 latach od zakupu mieszkania jeszcze nie doczekałem się numeru na moim miejscu parkingowym.

Jako plusy można uznać zagospodarowanie i tereny do spacerów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

?

Osiedle na zadupiu, a mimo to kupił.
Na siłę wciskali, czy widoki przesłoniły łzy radości?
Nie przenieśli osiedla po sprzedaniu budynków. Cały czas stoją w tym samym miejscu, czyli na "zadupiu".
Pretensja o to teraz tylko do siebie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stan deweloperski

Witam,
Już jakiś czas temu kupiliśmy z żoną mieszkanie na tym osiedlu. Drobne usterki przy odbiorze były jak wszędzie, ale były szybko i profesjonalnie usunięte.

Lokalizacja, mimo iż "nie jest to Gdańsk" jest też bardzo dobra. Komunikacja do Gdańska co 30 min, a ostatnio mamy nawet nocny. Spacerkiem (bardzo spokojnym) na przystanek z najbardziej oddalonego budynku to 10min.

Na miejscu mamy wszystko co potrzebne... poczta, dyskont, market, dentysta, fryzjer, przedszkole, siłownia, kort tenisowy etc

wymarzone mieszkanko

długo szukałam mieszkania i zaliczyłam większość deweloperów, wciąż jednak to nie było to, wybierając się z pośrednikiem na kolejne osiedle, jadąc obwodnicą z Gdyni po raz kolejny traciłam nadzieję, że tym razem podejmę decyzję, odległość od miejsca gdzie dotychczas mieszkałam była przerażająca, na miejscu jednak okazało się, że znalazłam się w bajce:) przestałam nawet myśleć o skomunikowaniu osiedla, praktycznie przed obejrzeniem mieszkania podjęłam decyzję i skorzystałam z oferty promocyjnej choć w niej znalazłabym ukryte drobnym drukiem wady, to kupiłam wymarzone mieszkanko z kompleksową infrastrukturą i NH fitness
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zadowolony NH

Zgadzam się z poprzednikami co do lokalizacji. Jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości osobiście nie znam lepszego osiedla.

4 razy 5 to chyba tylko deweloper może wystawić

Umiejscowienie na zadupiu i bez samochodu to wszędzie daleko. Cudem zkm dał nocny bo tak to po 22giej się ztąd nie wydostał byś. Ładne budynki i architektura. Cena odpowiednia do jakości oddawanych mieszkań. Ogólnie to przy i po odbiorze sporo nerwów (jak zalane mieszkania, cieknące dachy itp. itd.)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Bardzo sympatyczne osiedle.
Największym plusem jest infrastruktura.
Mnogość sklepów (w tym monopolowy:)) fryzjerzy, stomatolodzy, restauracyjki, poczta, apteka... Świetny plac zabaw dla dzieci, fitness dla mamy, siłka dla taty, korty dla wszystkich :)
Generalnie cisza i spokój. Jak na wsi :)
Z dojazdem do centrum nie jest rewelacyjnie, ale też nie najgorzej.
Do Dworca GŁ. PKP jest 11 km. Aleja Havla usprawniła ruch do centrum, pętla tramwajowa jeszcze to poprawi.
Brakuje na pewno drogi bezpośredniej do Kowal, bądź bliższego połączenia z obwodową.

Mocna 4 z plusem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Naprawdę Warto!

mieszkam od 2 lat

Jestem megazadowolona. Jakość ok. Mamy tu poczte, apteke, plac zabaw, bankomat, fajnych sąsiadów i mnostwo sklepów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

wszystko fajnie, osiedle samowystarczalne bardzo blisko do centrum ale na uboczu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry