Widok

Nowy Rock: TSA

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
Narodziny TSA przypadają na czasy PRL-u a dokładnie 1979 rok. Istnieje wiele cech charakterystycznych dla tamtych lat zamkniętych w powiedzeniach obrazujących ówczesną mentalność. Jednym z takich powiedzeń było "kto nie pije ten kabluje"... nie dziwi więc przewrotność nazwy -TAJNE STOWARZYSZENIE ABSTYNENTÓW w skrócie TSA. Trochę żartem, trochę serio jednak bez wątpienia zespół wpisał się w ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dobrze prekursorzy polskiego metalu w Centrum Gdańska!

Trzeba browara z Aniołami Miasta wypić!
Brawo dla klubu za wybór kapeli!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

TSA - polecam

Jeśli ktoś nie zna, to powinien poznać. Gdyby historia Polski wyglądała nieco inaczej, niż wyglądała, TSA mogłoby stać sie równie popularne jak AC/DC.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie tylko historia.

Kochani, to kapela osobowości jakże różniących się od siebie, a właśnie przez to malujących prawdziwie piękne muzyczne obrazy, zarówno w mocnym i zmysłowym brzmieniu. Jedyni gromadzą doświadczonych fanów i tych zupełnie młodych, którzy po koncertach widzą gdzie plastik, a gdzie szczere granie. Tylko się cieszyć, że odwiedzają moje miasto i Klub Miasto Aniołów tuż przy starówce . Panowie teesowcy spacer po graniu konieczny ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

teraźniejszość też przejdzie do historii

przypominam sobie tornister na którym miales długopisem wymalowane logo TSA, to były czasy!!! Oni maja historię ale do historii jeszcze nie przeszli.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej nieznajomy, czy z tym tornistrem to do mnie?

Bo miałem właśnie taki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale

ale ja nie miałeeem

?

Jak zwykle w przypadku starych zespołów rockowo-metalowych niektórzy fani zdają się być bardziej zajarani tym, że słuchają muzyki rzekomo szlachetniejszej od choćby telewizyjnego r'n'b niż usatysfakcjonowani z samej przyjemności słuchania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

w dobrym kierunku, ale niecelnie

Dużo jest ludzi uważających się za lepszych, z powodu tego, czym się otaczają. Może to świadczyć o guście, albo tylko o żałosnym snobiźmie.
Tu Cię pocieszę, że w przypadku TSA istnieje przyjemność słuchania i "zajaranie" jest w dużej mierze uzasadnione. Jeśli uważasz, że nie ma nic szlchetnego w takich utworach, jak np. "51", "3 zapałki".... to raczej nigdy nie pójdziemy na ten sam koncert.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

: )

Spoko, nie neguję wartości muzyki TSA, tylko podejście odrzucające na starcie muzykę rozrywkową. Udanego koncertu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tośmy się dogadali

W tym układzie moge sie z Tobą zgodzić. W zlezności od punktu widzenia, rock - w tym i TSA, tez może byc uznany za muzykę rozrywkową. Co do innych gatunków, osobiście nie wyobrażam sobie np. wesela bez kilku kiczowatych standardów disko-polo. Z ambitną muzyką jest zazwyczaj ten problem, że zawąża się liczba słuchaczy zdolnych do jej strawienia, mimo wysokiej jakości i wartości artystycznej. Puść rocka, albo modern jazz w pracy, a się przekonasz.

Pojęcie antypati do kogoś z tytułu jego upodobań muzycznych porównałbym do rasizmu.

A gdzie plakaty w mieście

i reklama na www.trojmiasto?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

trojmiasto

no wlasnie zdaje sie ze tu jest www.trojmiasto.pl ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no właśnie, teraz jest.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

na pierwszej stronie.

dorosle dzieci

dorosle dzieci sie klaniaja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

dorosle dzieci to utwór Turbo a nie TSA
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

???

Dorosłe dzieci? To kawałek Turbo...tak na marginesie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Które tego samego dnia gra w Uchu !

Dylemat ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie mam takiego dylematu, tsa jest potega i klasa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

chociaz mogli panowie muzycy pomyslec o nie łączeniu takich kapel w roznych miejscach. bo to jest rozbicie fanow chcacych sluchac te i te kapele.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

raty raty !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

marsz wilków

Pierwszy raz nieświadomie zetknałem się z utworem TSA podczas premiery "Akademii Pana Kleksa". Spalona ziemia pladrowana przez wilki i ta muza w tle, budziły w mojej nieletniej duszy autentyczne przerażenie :) Mocna rzecz, jak na film dla dzieci, ale ogólnie lektury szkolne z moich czasów mogły wpędzić w depresję. "Antek", "Anielka" i "Janko Muzykant", to prawdziwe anioły apokalipsy :))) Grunt, że pasowały władzy, bo wyraźnie pokazywały konflikt klasowy :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

TSA i TURBO o tej samej porze w ten sam dzień w Gdańsku i Gdyni... :-(((

PORAŻKA !!! A tak to nic ciekawego przez lata całe...
I na co tu pójść ???.............
:-(((

Regulamin koncertu

oddychac bedzie mozna? moze zabronia rozmawiac i sikac w pisuar? pierdziele miejsce gdzie mam puscic 30 zico i byc w kazdej chwili wywalony przez ochrone bo nie bedzie pasowac, ze za glosno krzycze? moze jeszcze dowody bedziemy zostawiac w szatni lub podpisywac jakies weksle? ciekawe czy kapela wie jaikie wymagania ma organizator w stosunku do fanow... cos jak lizanie cukierka przez szybke... raju to bedzie przedszkole pod scena i nie kladz... innych naczyn na podlodze, moze misek. Jak czytam taki regulamin to odechciewa sie i nigdy sie tam nie wybiore. TSA zas lubie, moze zagraja kiedys w trojmiescie w jakims normalnym miejscu...

nie ma co się czepiać

Organizator musi spełnić wymogi formalno-prawne dla imprezy publicznej.
Z uwagi na to, że jest to pomieszczenie zamknięte, z którego trudno uciec w razie wiekszych problemów, ludzie się muszą dostosować do pewnych reguł. Zapewne nie chciałbyś się przewrócić na potłuczone szkło, ani zostać zadeptany. Mam nadzieję, że ochrona będzie na tyle kumata, że nie wyrzuci "tancerzy pogo" :)

o co ci chodzi matole?

Jak dla mnie regulamin jest ok, nie ma się czego czepić.No chyba że jestes nawalony, nie masz biletu, jestes agresywny, masz broń, chcesz pokaleczyć kogoś szklanką zostawiona na podłodze, chcesz sie zabawić z nieletnim przy wódzie po koncercie.Wtedy faktycznie nie przyłaź za 30 złotówek biedaku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

do namiotobama

o co mi chodzi to wytlumaczylem, przeciez odpowiadales na moj wpis!!! moze jestem troche starszy niz ty i na inne koncerty chodzilem i chodze i tutaj sie nie rozumiemy. dodatkowo taki bonus o twoim wpisie, nie traktuje go powaznie jesli juz w samym naglowku wyzywasz osobe na ktorej wpis odpowiadasz i traktujesz ta osobe z gory. coz, moze do matury nauczyciele popracuja nad twoja kultura i takie wyzywanie anonimowo dosc kiepsko swiadczy o tobie. czuwaj!!!

polecam

zoltan maggi, godne uwagi, mam nadzieję ich zobaczyć niebawem.

natapirowana geriatria z wątrobą do przeszczepu...jak ja nie lubie tego typu muzyki

nieeeeeeee
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17

tak...

... w istocie - techno jest do bani
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

to po co sie wypowiadasz?????

do poziomu doroslych dzieci

trzeba dorosnac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

TSA

SUPER EXTRA!!!!!!!!!!!! Zapraszam wszystkich fanów i nie tylko!!!
Pozaczasowy zespół.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opinia została zablokowana przez moderatora

"- przejawia agresywne zachowanie"

ochrona chyba w weekendowe imprezy powinna wyprosic połowe bawiącego się tam buractwa

W końcu!!!!!

Szkoda, że czwartek, ale ten zespoł moze grac w niedzeile o 6 rano a i tak bedzie full

Nowy materiał może też zaprezentują nasi wspaniali twórcy oprócz znanych świetnych utworów.

Będzie klimacik ;)

W Parlamencie (choć też tancbuda) jest przestrzenniej i koncerty nawet punkowe były (!).

To tak na przyszłość, może ktoś pomyśli i tam zaprosi TSA z pewnością zarobi. Myślę, że niezłe miejsce, widzę nas z balkonów kiwających się przy normalnej naszej muzie. Ale w czwartek też będzie pięknie, jeśli ochrona Miasta Aniołów będzie nienadpobudliwa (o to apeluję do właściciela), bo na TSA nie przychodzi agresywna publiczność, mogą być to jedynie "przypadkowi" goście.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawdziwy koncert rockowy

to po barze i lokalu sladu nie ma a i pociag ucierpi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

rocka tozsamosciowego

to sie boja smiech
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

bastion ,twierdza

tego sluchaja wilki

FORTECA...

Lewactwo boi się takich kapel...

Dzięki dla Klubu!

Pomysł czwartków rockowych nawet w tym Klubie (zmieniającym swe oblicze) się sprawdził. Koncert TSA był genialny, jak się da to i ochrona nie przeszkadza.
do góry