Widok
Tak,zauważyłem.Wszystko wskazuje na powiązania obecnego wójta Ryszarda Kalkowskiego jak i obecnej sołtys z Bojana Agnieszki Bubacz ze środowiskiem fanatyków religijnych ze Stowarzyszenia Ewangelizacyjnego Koinonia Jan Chrzciciel.Kalkowski zleca im imprezy religijne w teoretycznie świeckiej szkole w Bojanie patrz 'Alle święta" w tym roku i w latach poprzednich zaś pani sołtys Bojana wypowiadała się w prasie w imieniu tej w mojej ocenie destruktywnej i sekciarskiej wspólnoty religijnej.Czyżby byli w służbie Nowej Ewangelizacji? LOL
W naszej gminie za tej kadencji się sporo dzieje, nowy budynek urzędu w Szemudzie, basen i centrum sportowe w Kielnie, szkoła w Kielnie, rondo za miliony w Kielnie, ośrodek rehabilitacyjny w Kielnie, ścieżka dookoła jeziora w Kielnie, asfalt i latarnie dookoła jeziora w Kielnie, asfalt do domu wójta w Kielnie
Merytorycznie kompletne zero to był jej poprzednik. Teraz przynajmniej się coś dzieje. Dla mnie to wszyscy radni na czele z wójtem do wymiany bo to jest ciemnogród. Myślą i działają kategoriami z 40 lat wstecz a tu trzeba otwartych umysłów. Tam gdzie wójt i radni są mądrzy to dużo dobrego się dzieje. A u nas dziadostwo. Ludzie bez honoru jak nasi piłkarze. Słabo grają ale koryta się mocno trzymają.
Ja mieszkam w Bojanie od 20 lat i śmieszy mnie jak ktoś pisze że się przeniósł z miasta ale świadomie bo rozumie jaka jest infrastruktura. Wójt leje asfalt we wszystkich najmniejszych wiochach a w Bojanie tysiące ludzi codziennie jeżdżą po jumbach ze swoich składek. Infrastruktura powinna tu już dawno być bo Bojano nie jest już wsią, te czasy już się skończyły i czas żeby infrastruktura dogoniła rozwój Bojana. Zresztą gmina kasę ma, tylko pomijają Bojano planując inwestycje