Widok

Nowy Wójt

Na kogo byście zagłosowali w najbliższych Wyborach?

Na obecnego Wójta czy jego kontrkandydata? Kogo widzicie na tym miejscu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak,zauważyłem.Wszystko wskazuje na powiązania obecnego wójta Ryszarda Kalkowskiego jak i obecnej sołtys z Bojana Agnieszki Bubacz ze środowiskiem fanatyków religijnych ze Stowarzyszenia Ewangelizacyjnego Koinonia Jan Chrzciciel.Kalkowski zleca im imprezy religijne w teoretycznie świeckiej szkole w Bojanie patrz 'Alle święta" w tym roku i w latach poprzednich zaś pani sołtys Bojana wypowiadała się w prasie w imieniu tej w mojej ocenie destruktywnej i sekciarskiej wspólnoty religijnej.Czyżby byli w służbie Nowej Ewangelizacji? LOL
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Głupie pytanie, narazie żadnego kontrkandydata nie widać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W naszej gminie za tej kadencji się sporo dzieje, nowy budynek urzędu w Szemudzie, basen i centrum sportowe w Kielnie, szkoła w Kielnie, rondo za miliony w Kielnie, ośrodek rehabilitacyjny w Kielnie, ścieżka dookoła jeziora w Kielnie, asfalt i latarnie dookoła jeziora w Kielnie, asfalt do domu wójta w Kielnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A skąd takie zdanie? Jakieś dowody? Jak nie to są to czyste pomówienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Co się radzie dziwić, ta kobieta ma coś z głową
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba rada oddzielnie, sołtys oddzielnie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rada Sołecka jest w pełnym składzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja tam nie wiem o co chodzi w Radzie Sołeckiej, jakieś spięcia ciągle jeszcze na Facebooku na grupie to uzewnętrzniają.

A co do Wójta to podobało mi się jak lał pianą po dzieciach na Sobótkach.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ta nasza rada sołecka chyba coś się rozpada
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikogo do kandydowania się nie zmusi, problemem będzie albo brak kandydatów albo ich nadmiar. Jeśli obie panie chcą kandydować to najlepiej gdyby między sobą ustaliły, która kandydatura będzie wystawiona, żeby nie dzielić między siebie głosów z Bojana
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

No trzeba działać, jakieś pomysły? Może ta śmieszna sołtysowa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14
Jeśli Bojano się nie zjednoczy i nie wystawi poważnego kandydata Rychu zostanie na kolejną kadencję i Bojano przez następne lata będzie dojną krową z której podatki się ciągnie żeby wykorzystać gdzie indziej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja bym głosowałem za Rychem. Działki mi dobrze załatwił i drogę utwardził. Sprzedałem, zarobiłem, żyję jak gość.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Merytorycznie kompletne zero to był jej poprzednik. Teraz przynajmniej się coś dzieje. Dla mnie to wszyscy radni na czele z wójtem do wymiany bo to jest ciemnogród. Myślą i działają kategoriami z 40 lat wstecz a tu trzeba otwartych umysłów. Tam gdzie wójt i radni są mądrzy to dużo dobrego się dzieje. A u nas dziadostwo. Ludzie bez honoru jak nasi piłkarze. Słabo grają ale koryta się mocno trzymają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bardzo dobrze powiedziane. Argument, że tu wieś i nie da się wszędzie asfaltu lać podczas gdy Wójt se pod dom wylał jest conajmniej nie na miejscu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
To może niech ona będzie sołtysem w tej sąsiedniej wsi a nie tutaj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No Pani Agniesz to jest agentka, dobrze że już Rada Sołecka się od niej odcięła bo jeszcze oni by zbubaczowi, zastanawia mnie co ta kobieta ma na celu, stolec burzę robi w Internecie z marnym skutkiem
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nic z tego co piszesz nie jest prawdą. Tak właśnie ludzie się nabierają na piękne zdjęcia w portalach społecznościowych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam w Bojanie od 20 lat i śmieszy mnie jak ktoś pisze że się przeniósł z miasta ale świadomie bo rozumie jaka jest infrastruktura. Wójt leje asfalt we wszystkich najmniejszych wiochach a w Bojanie tysiące ludzi codziennie jeżdżą po jumbach ze swoich składek. Infrastruktura powinna tu już dawno być bo Bojano nie jest już wsią, te czasy już się skończyły i czas żeby infrastruktura dogoniła rozwój Bojana. Zresztą gmina kasę ma, tylko pomijają Bojano planując inwestycje
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 16

Inne tematy z forum Bojano

Uwaga właściciele psów (7 odpowiedzi)

Uwaga właściciele psów Szczególnie apel kierujemy do mieszkańców ul. Miłej w Bojanie, w...

do góry