Widok
Nowy ksiądz w parafii św. Boboli?
Właśnie wróciłem z mszy na której kazanie wygłosił jakiś starszy, siwy ksiądz. Czy ktoś wie kim jest? Nie widziałem też prałata Czerwińskiego. Czy wiecie, co się z nim dzieje? Pytam, bo jakiś czas nie było mnie w tym kościele, a nie obiło mi się o uszy żadna zmiana stanowisk.
Nie pisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Prałat Czerwiński sfinansował ZE SWOICH pieniędzy budowę gmachu Zespołu Szkół Katolickich. Gdyby nie jego oddana praca i zmysł inwestorski nic by się z tych planów nie udało zrobić. To jest WIELKI czyn, a zamiast podziękowań dostaje takie komentarze. Brak mi słów. Kwestia odejścia ma jakiś związek z konfliktem z kilkoma wikariuszami, którzy z zawiści do osiągnięć wytoczyli jakieś absurdalne oskarżenia. Stała się wielka strata dla całej parafii. Nie wiem co będzie teraz....
ludzie puknijcie się w głowe ,jezeli ks .chciałby jak piszecie sez małolate to w swojej parafi ha ha .tak samo nagonki sa na ks. i profesrów na uczelniach aby zaliczyc gotowi ludzie zaprzepaścic dusze diabłowi i zazdrosć miedzy ksiezulkami ze ma glowe do biznesu i budował koscioł nazwano go wielkim budowniczym za swoje szkoły a wy jak sie zachowujecie to patologoia a ks andrzej odszedl na zasłuzona emeryture ma 80 lat i po wielu operacjach a wy dalej jatrzcie .
za pieniądze z ziemi w Kołobrzegu wybudowano nową część zespołu szkół katolickich, zatem były to jego pieniądze. a co do ks. P.L to gdybyście poznali go osobiście i posłuchali jego prywatnie to zmienili byście o nim zdanie zdecydowanie na niekorzyść. można by powiedzieć że to trochę taki Judasz. Poza tym sam nic nie robił, ale oczywiście wszystko wiedział najlepiej i pozjadał wszystkie rozumy. Odnośnie napisów na murach to jakoś słabo widzę pedofilię w tym kościele :] tu raczej chodziło o zazdrość...
Jakie pieniądze z Kołobrzego? Ta "ziemia" nie została sprzedana, Andrzej Cz. miał w planach zbudowanie tam osiedla mieszkaniowego, namiastką tego właśnie oddaje do użytku nowo zbudowany biurowiec z mieszkaniami na miejscu starego komisariatu nr 5 przy ul.Unruga.
Ludzie otwórzcie oczy, ten człowiek to zwykły złodziej.
Ludzie otwórzcie oczy, ten człowiek to zwykły złodziej.
Są dwie możliwości: albo nie masz elementarnej wiedzy o obłuskiej parafii, albo okłamujesz czytelników.
Cytat (ks. Andrzej Czerwiński):
"Przez jakiś czas trochę tułaliśmy się po różnych nawet dzierżawionych pomieszczeniach. Na szczęście udało się nam po podjętych decyzjach w roku 2006, w następnym roku, tj. 2007 w przeciągu ośmiu miesięcy wybudować nowy budynek szkolny z salą gimnastyczną i nowoczesnym wyposażeniem, jak również zmodernizować ogrzewanie kościoła, plebanii i wszystkich obiektów kościelnych, wraz z położeniem granitowej posadzki w kościele. Udało się to nam dzięki moim dobrze zainwestowanym funduszom w kupno a następnie sprzedaż gruntów z agencji mienia wojskowego w Kołobrzegu. "
źródło: http://www.bobola.gdynia.pl/pozegnanie-ks-proboszcza-andrzeja-czerwinskiego
I jeszcze mała sugestia kolego/koleżanko - pisząc na publicznym forum, że "ten człowiek to zwykły złodziej" możesz być pociągnięty do odpowiedzialności karnej z art. 212 KK. Uznaj to za małą, przyjacielską radę.
Cytat (ks. Andrzej Czerwiński):
"Przez jakiś czas trochę tułaliśmy się po różnych nawet dzierżawionych pomieszczeniach. Na szczęście udało się nam po podjętych decyzjach w roku 2006, w następnym roku, tj. 2007 w przeciągu ośmiu miesięcy wybudować nowy budynek szkolny z salą gimnastyczną i nowoczesnym wyposażeniem, jak również zmodernizować ogrzewanie kościoła, plebanii i wszystkich obiektów kościelnych, wraz z położeniem granitowej posadzki w kościele. Udało się to nam dzięki moim dobrze zainwestowanym funduszom w kupno a następnie sprzedaż gruntów z agencji mienia wojskowego w Kołobrzegu. "
źródło: http://www.bobola.gdynia.pl/pozegnanie-ks-proboszcza-andrzeja-czerwinskiego
I jeszcze mała sugestia kolego/koleżanko - pisząc na publicznym forum, że "ten człowiek to zwykły złodziej" możesz być pociągnięty do odpowiedzialności karnej z art. 212 KK. Uznaj to za małą, przyjacielską radę.
Zmiany są na lepsze. Więcej modlitwy, z odpowiednim zachowaniem, dodatkowe nabożeństwa. Nowy proboszcz jest lepszy, bo życzliwszy i chce sie modlić. A nowi wikarzy też są w porządku. Tartas podobno trzyma z wybrańcami, których lubi a Wiecki i Klawikowski są super. Dla wszystkich życzliwi, pogodni, pobożni
widzisz tak sie składa że akurat ziemie przy Unruga były po jego rodzicach, bo moja rodzina znała jego rodziców,
a za co wyleciał, no cóż jedni mówią że za rzekomą lewą kasę inni za układy a jeszcze inni za zboczenia. Jak było nie wiem, ale majątek odziedziczył po rodzinie więc akurat tutaj zarzut nie trafiony.
Jako dziecko chodziłam do niego na religię, nikogo nie dotykał ale okropnie krzyczał i każde dziecko się go bało bo darł się jak ktoś się zająknął podczas odpytywania.
a za co wyleciał, no cóż jedni mówią że za rzekomą lewą kasę inni za układy a jeszcze inni za zboczenia. Jak było nie wiem, ale majątek odziedziczył po rodzinie więc akurat tutaj zarzut nie trafiony.
Jako dziecko chodziłam do niego na religię, nikogo nie dotykał ale okropnie krzyczał i każde dziecko się go bało bo darł się jak ktoś się zająknął podczas odpytywania.
wstydzić to się powinien Czerwiński, że zamiast udzielać sakramentów, to najpierw cennik wyłożył na stół.
dlatego tam nie chodzędo kościoła, tylko do św. ducha.
zamiast służyć Bogu i ludziom, zbierał kasę od ludzi którzy czasem nie mieli. przykre ale prawdziwe
Potem księża się dziwią że mlodzież do kościoła nie chce chodzić...
a na kazaniu u Czerwińskiego nasłucha się tylko o pieniądzach, które to non stop są mu potrzebne,. a biednym ludziom to nie są potzrebne do życia, czy choćby wyprawienia komuni czy chrztu dziecku??
Ale czerwiński tylko myślał ile zgarnie jak ktoś przychodził do niego do biura.
dlatego tam nie chodzędo kościoła, tylko do św. ducha.
zamiast służyć Bogu i ludziom, zbierał kasę od ludzi którzy czasem nie mieli. przykre ale prawdziwe
Potem księża się dziwią że mlodzież do kościoła nie chce chodzić...
a na kazaniu u Czerwińskiego nasłucha się tylko o pieniądzach, które to non stop są mu potrzebne,. a biednym ludziom to nie są potzrebne do życia, czy choćby wyprawienia komuni czy chrztu dziecku??
Ale czerwiński tylko myślał ile zgarnie jak ktoś przychodził do niego do biura.
Tego "nowego księdza" dobrze znałam z parafii pw. Michała Archanioła na Oksywiu. Powiem krótko: gdyby wszyscy księża tacy byli, kościoły pękałyby w szwach. Taka jest moja opinia o księdzu Sławomirze. Ja Go pamiętam jako odpowiedzialnego i dobrego człowieka, duszpasterza. Pozdrawiam.
P.S. Przyłączam się jednocześnie do grona niezadowolonych z "panowania" księdza Czerwińskiego. Cennik cennikiem, ale jaką KARTOTEKĘ w biurze parafialnym miał! CBŚ może się schować hehe! Szczyt bezczelności ! Tyle w temacie !
P.S. Przyłączam się jednocześnie do grona niezadowolonych z "panowania" księdza Czerwińskiego. Cennik cennikiem, ale jaką KARTOTEKĘ w biurze parafialnym miał! CBŚ może się schować hehe! Szczyt bezczelności ! Tyle w temacie !
No cóż Andrzej wydawałoby się kochał pieniądze momentami bardziej niż Boga, takie mam odczucia, co zrobił że został usunięty tego nie wiem, to by) budowniczy chyba już parafia na Obłuże niebedzie miała tak operatywnego proboszcza jakim był Andrzej, zrobił naprawdę dużo dla tego kościoła to jest człek wartościowy i tak jak my błądzić też się jemu zdarzało,