Widok

Nowy lokal gastronomiczny

Witam serdecznie mieszkańcow Banina i okolic.

Niebawem wprowadzam się do Banina i zastanawiam się nad otworzeniem lokalu gastronomicznego nastawionego na dowóz do domu.

Nie chce aby to była kolejna beznadziejna pizzeria jak na większości osiedli w Trójmieście tylko żeby był wybór i przede wszystkim dobry smak.

Oprócz pizzy myślalem nad kuchnią azjatycką i nie mam tu na myśli kurczaka w sosie z proszku z ryzem tylko autentyczne dania ze świezymi warzywami, imbirem i oryginalnymi przyprawami, różnego rodzaju curry itd

Mógłby też być wybór skrzydelek, żeberek barbecue na rózne sposoby co jesst idelanym wyborem do filmu , meczu etc

Pisac o menu mógłbym w nieskończonośc bo jestem kucharzem i znam się na rzeczy bo pracowałem w wielu lokalach w Polsce i za granica. Gorzej gdybym był murarzem i chciał otworzyć taki lokal nie mając pojęcia.

Reasumując, czy taki lokal jest porządany w Baninie czy raczej nie bo jesteście już znudzeni tego typu menu ?

Każda sensowna opinia mile widziana, a patrząc na inne wątki na tym forum i komentarze zaznaczam że hejterom dziękuję.

Miłego dnia wszystkim :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam i czekam na lokal :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli to stricte azjatycka kuchnia będzie a nie mydło powidło pierogi hamburgery i spagetti to chętnie ! zapraszamy
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
azjatycka jak najbardziej,pizza na cienkim cieście taka prawdziwa też ok ,próbuj
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie w menu nie powinno być dużo dań, tylko kilka pizz, parę dań, ale żeby wszystko było świeże i pyszne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
pizza, hamburgery, frytki, kebab, no i kielbaska- nigdzie tego nie ma, wiec zapraszamy. a potem 150 kg wagi i poziom cukru 150. enjoy
a, jeszcze cieple piweczko i duzo kolorowych napojow gazowanych, a dla dzieci soki z biedry i ciasto z proszku takie jak w biedrze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Świetny pomysł, już mi ślinka cieknie😀
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pizza na razowym cieście ze świeżymi dodatkami.
Myślę, że brakuje takiego prawdziwego miejsca spotkań dla większych grup - celem obejrzenia meczu bądź po prostu spotkania towarzyskiego. Fajnie gdyby to było miejsce gdzie można przysiąść na dłużej, a nie wpadł-wypadł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tak,kiełbasa,pica,chamburger i koła.nigdzie tego nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pizze i kebaby już są i starczy.

Kuchnia azjatycka mogłaby się sprawdzić, mieszka tutaj zapewne dużo hipsterów co uciekło z Gdańska.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
brzmi smacznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sushi - takie ręcznie robione i ciepłe. tego brakuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ciepłe sushi to jak gorący chłodnik :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie suszi to nie,coś innego może sajgonki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro tylko jecie shusi z marketu, które leży tam i cuchnie to nie mam więcej pytań.

Prawdziwe shusi to ciepły ryż + ryba z innymi dodatkami które mają temperaturę otoczenia.

Proponuje zjeść gdzieś prawdziwe shusi a nie polski ryż z serem Filadelfia w środku i ogórkiem zwykłym

tacy z was Smakosze Z Banina....

:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
shusi :)
Taki wygryw!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie na tym polega róznica w smaku - on je shusi, my sushi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chińczyk! Dość pizzy dość kebabów. Zjadłabym chińczyka.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo tak chińskie to jest to... nigdzie w pobliżu tego nie ma.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest w Matarni Wook,ale tam dodają glutaminian,wiem ,bo zapytałem kelnera
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,tylko miejsce odpowiednie,aby było.Jeśli chodzi o dojazd czy nawet spacer.Sałatki ,też by się przydały.Dobre.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
za tą cenę co tam w Wooku niektóre rzeczy są, to muszą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja chętnie zjadłbym kurczaka po seczuańsku z ryżem po kantońsku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

do góry