Widok
Nie rozumiesz
Czas na różnych planetach jest innyZagadką dla fizyków jest cały czas ---czas.Im więcej badań i ich wyników---fizycy są w szoku.Powstają kolejne pytania,zagadki.W tych dwóch filmach są przekazywane ich pewne odkrycia,przemyślenia.I dalej w drogę-szukamy cienia wyjaśnień.Np.antymateria na księżycu.Apollo 18-polecam.
Przyczynek
Historia rozgrywa się w Stanach, trudno żeby z tej perspektywy Rosja i Chiny były ciepło pokazane, pomijając polska specyfikę smobiczowania. Zresztą sytuacja jest przyczynkiem do rozważań o kondycji ludzkości. Przypominam zachowanie Amerykanów w filmie, które ..... . Ciekawym było zestawienie umiejętności bohaterki z przełożenie na jej osobiste decyzję. Ogólnie film świetny, z dobrą muzyka.
Przyczynek
Historia rozgrywa się w Stanach, trudno żeby z tej perspektywy Rosja i Chiny były ciepło pokazane, pomijając polska specyfikę smobiczowania. Zresztą sytuacja jest przyczynkiem do rozważań o kondycji ludzkości. Przypominam zachowanie Amerykanów w filmie, które ..... . Ciekawym było zestawienie umiejętności bohaterki z przełożenie na jej osobiste decyzję. Ogólnie film świetny, z dobrą muzyka.
Wielki zawód
2001: Odyseja kosmiczna, Dwanaście małp, Interstellar, Moon, A.I. Sztuczna inteligencja, a nawet Kontakt to prawdziwe SF. Obok tych filmów Arrival nawet nie stał. To niezły film z niewykorzystanym potencjałem. Odradzam myślącym i wymagającym kinomanom. Powinienem jakoś poprzeć swoją opinię ale nie chce mi się tu pisać elaboratów. Każdy myślący kinoman dostrzeże wady tego filmu. Zawsze można wejść na forum filmweb. Tam kilka osób dobrze podsumowało to "dzieło". Oceny na IMDB świadczą o niskich wymaganiach widzów wobec współczesnego kina. Trochę pętli czasowych, parę mądrych zdań, brak strzelanin, "uznany" reżyser i można uznać film za wybitne dzieło dla myślącego kinomana. Moja ocena 6/10.