Widok

Nowy proboszcz w Bojanie

Witam, chcę się dowiedzieć kto został nowym proboszczem w Bojanie. Czy ktoś wie coś na ten temat? Podobno jakiś ksiądz z parafii pw. św.Józefa w Gdyni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z moich obserwacji ksiadz ma dwoch pracownikow do sprzatania i palenia w piecu to niech sprzataja a nie w kotlowni zeby grzeja a wokol burdel .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja twierdze,ze jak bysle powiedzieli nie to nie byloby tego.Sami sobie jestescie winni wiec przestancie wreszcie pitolic glupoty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziesięcinę czy Pańszczyznę to się odwalało za Bużana.

"w najbliższą sobotę do sprzątania kościoła zgłoszą się mieszkańcy ulic xxxxx, zzzzzz, yyyyyy"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
trochę dziś przymroziło, ale jutro podobno ma być ciepllej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej dziesiecine wprowadzic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brawo ~Carnaugh nic ująć nic dodać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ile Adelo dałaś na ogrzewanie kościoła?
Dlaczego nie pomożesz przy porządkowaniu kościoła?

Idż z sąsiadami z Twojej ulicy, czy z członkami Twojej rodziny
i powiedz: " Księże proboszczu proszę o miotłę wiadro z ciepłą wodą, chcemy pomóc w porządkowaniu kościoła, i terenu wokół niego".

Najlepiej jest narzekać, zwłaszcza gdy się nie przyczynia w jakikolwiek sposób do poprawienia warunków.

Ksiądz Piotr jest dobrym proboszczem, nie rozróżnia parafian po tym, jaki kto ma zasób finansów. I taki proboszcz w parafii jest potrzebny, który integruje, a nie dzieli na lepszych i gorszych - czytaj: bogatszych i tych z mniejszym portfelem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
ADELA to trol
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kur..a mać, ależ z was katolicy... nic tylko do kościoła, potem nóż w plecy sąsiadowi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do ADEL. Posłuchaj baranie łbie szczujesz gdzie sie da zajmij sie świętami.Amen.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Adela idź kup choinkę i zajmij sie świętami.Spożytkuj swój zapal na coś bardziej normalnego.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nowy nie nowy ale powinien lepiej dbac o parafian malo dba o porzadek wokol kosciola i zimno w kosciele az rekoekcjonecjonecjiscie bylo zimno czas ztym skonczyc trzeba dzialac DO BISKUPA;;;
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
dlaczego ,czy nie mam racji,najlepsi partnerzy do wypitki to ksieza,
czy ten temat jest zabroniony w bojanie?
chory jesteś darek albo prowokujesz, postaraj się o lepszego psychola.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
flaki z olejem,typowy czarny katecheta,z buzanem to mozna bylo sie zabawic,wypic do burdelu isc,to byl ksiadz
a ty dzwonniku wyhamuj, bo przypominasz w tym momencie lyroya scyzoryka z tymi jego przklenstwami. dzieci przeciez czytaja a forum nie jest miejscem do upuszczania emocji. zrob sobie dobrze w inny sposob
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie widzieliście jak zboczek siedząc w konfesjonale wychodziła jemu z butow słoma-dlatego tez nalezalo się dokladnie przyglądać.Wkoncu burak w seminarium uczył się psychologii i powinien umieć podejść do trudnej młodzieży z dobrocią wyrozumiałością a nie bić jak pierwszy lepszy kryminalista i za to odbyła się sprawa sądowa.Zboczek jest dobrym psychologem w sprawach w których nie powinien się interesować a mianowicie wybierać wśrod nieletnich dziewczynki do molestowania uważam ze zboczeniec wyszedl z tego obronna reka bo powinni gnoja posadzic na kilka lat i oprocz tego powinni wykastrowac go aby nie skrzywdzil kolejnych dziewczynek.Taki swietojebliwy i niewinny a kunda nie z tej pory jezdzi sobie po pijaku.Dziwie się wyznawca sekty ze popieraja takiego zboczonego duchownego i traktuja go jak swietego to jest chyba jakies zboczenie.zastanowcie się nad swoimi wyznaqniami i religia w co lub w kogo wierzycie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie spotkałem tu wypowiedzi ,że nowy proboszcz jest zły i ja tak nie uważam.Natomiast jest bardzo ważne stokrotko czy był winny czy też nie był winny.Bo dziś został wrobiony ten ksiądz a jutro będzie wrobiony inny.Mam nadzieję ,że prawda o tym wszystkim szybko wyjdzie na jaw i zostaną osądzeni prawdziwi winni!Teraz byle kto i byle gdzie powie ten ksiądz zrobił to i to a już jest artykuł i nie jest ważne czy tak było na prawdę.A co do wyroków sądów w polsce to zdażaja się bardzo dziwne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ok.zgadzam się ze Stokrotką i już kończę te donikąd prowadzącą dysputę.Do usłyszenia w bardziej pogodnym wątku. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Parafia w Bojanie ma naprawdę szczęście,
że dostała akurat takiego nowego proboszcza.
Ks. Piotr jest prawdziwym księdzem z powołaniem.
Nie spotkałam jeszcze takiego księdza,
który by tak głęboko sie modlił podczas kolędy.
Jego wiara jest naprawdę ogromna,
czego często brakuje niejednemu księdzu.

Kiedy to był ksiedzem w mojej parafii,
nie było żadnej osoby
- czy to dziecka, młodzieży, dorosłego
która by nie płakała na Mszy św. pożegnalnej.
Do dziś każdy wspomina Ks. Piotra
z jak najlepszej strony
i nie ma nikogo, kto by uważał inaczej.
Ale już tak jest, że po paru latach
księża na parafii sie zmieniają.

Ksiądz biskup Głódz musiał wybrać
nowego proboszcza dla Waszej parafii.
Naprawdę powinniście być wdzięczni,
że akurat został nim ks. Piotr Maciołek.

Pomyście w jak trudnej sytuacji jest nowy proboszcz.
Docencie to i spróbyjcie mu pomóc.
Chociażby modlitwą o Niego,
Pan Bóg zawsze nas wysłucha.

Myśle, że sprawe starego proboszcza powinniście już zakończyć.
Macie teraz nowego proboszcza
i to chyba jest teraz najważniejsze.
Nie warto cofać sie wstecz
- winny, czy niewinny-
tylko iść dalej przed siebie.

Wspierajcie swojego nowego proboszcza,
i napewno nie będziecie tego żałować.

Szczęść Boże.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Nad Rozlewiskiem (3 odpowiedzi)

Domy Nad Rozlewiskiem to inwestycja, która powstała w Bojanie, gdzie panuje typowy dla przedmieść...

do góry