Widok

Nowy przystanek SKM?

Opinie do artykułu: Nowy przystanek SKM?.

Uniwersytet chce mieć "swoją" stację SKM. Czy przystanek Gdańsk-Przymorze zmieni nazwę na Gdańsk Uniwersytet? O tym mają zadecydować gdańscy radni.
Z takim pomysłem wyszli członkowie Senatu UG. Argumentują to pozycją Uniwersytetu Gdańskiego. To największa uczelnia naszego regionu, studiuje tu blisko 33 tys. studentów i pracuje 1600 pracowników naukowych. I dlatego też nazwa stacji SKM, usytuowanej tuż obok campusu, powinna nosić nazwę adekwatną do miejsca. Co sądzą o tym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...a z reszta przemiany są juz w toku:))))

Luuudzie co za róźnica!!!

Studiuję na UG na Wydz. Prawa i Adm. i bez róźnicy jest mi na jakiej stacji wysiadam... Gdańsk Przymorze czy Uniwersytet??? Mało macie problemów na głowie??? Takimi bzdurami musicie się zajmować?

lipa cd

o widze ze nie tylko ja wymyslilem gdynia AM i gdansk AWFiS

lipa

jest to glupi pomysl wg mnie; na tej samej zasadzie mozna zmienic zabianke na GDANSK AWFiS a gdynie stocznie na GDYNIA AKADEMIA MORSKA; a poza tym orlowo mozna jeszcze zmienic np na GDYNIA KLIF albo sopot kamienny potok sa SOPOT AQUAPARK, kto ma jeszcze inne pomysly na zamiane niech pisze ;)

:]

pomysł jest w sumie dość ciekawy, ale z drugiej strony na całe życie przymorza kręci się wokół uniwersytetu, a uniwersytet nie znajduje się tylko na przymorzu. tak więc radziłabym jeszcze dokładnie przeanalizować ten projekt. jeśli zostanie zatwierdzony to wystąpie a zmiany nazwy dzielnicy Gdańsk-Wrzeszcz na Gdańsk-Topolówka, w końcu to zacna szkoła z tradycjami :]

Stacja Uniwersytet

Bardzo dobry pomysl

taaaak

no to moze chca zmienic nazwe to od razu powinni zmienic Gdynia Stocznia na Gdynia Akademia Morska a Gdańsk Stocznia na Gdańsk Akademia Medyczna?? :) potem jeszcze pozmieniac wedlug szkol srednich, gimnazjow, podstawowek... i na takie bzdety idzie radni traca czas i nasza kase? jesli chodzi o moja opinie to raczem mi to lezy sledziem czy bede wysiadal w Gdańsku Przymorze czy Gdańsku Uniwersytet... juz by lepiej zadbali o to zeby zima nie trzeba bylo isc tip-topkami po w/w przystank bo jakos nie pamietam zeby sie ktos zajal usowaniem lodu z peronu...
PS: a czy uniwerkowi nie chodzi tylko o to ze skoro Polibuda ma przystanek ze swoja nazwa to oni musza tez miec???

No dajcie spokój!

To jest zupełna bzdura! Przecież ludzie podróżujący kolejką to nie tylko studenci! Spójrzmy na to bardziej obiektywnie. Po co robić zamieszanie?! A co np. z ludzmi ktorzy przyjeżdżaja do Gdańska i szukają dzielnicy Przymorze? Tak samo nie rozumiem w jaki sposób ma to pomóc ludziom składajacym papiery na Uniwerek...Przeciez papiery składa sie na danym wydziale.Jeśli ktos chce złożyć dokumenty np. na ekonomię musi wysiąść w Sopocie...Zreszta czy my nie mamy poważniejszych problemów w Trójmieście???

Rozi czy Monika

Najbliżej peronu na Przymorzu jest Night Club Rozi a z drugiej mańki Pizerria Monika
Wybór jest prosty:
północna część Przymorze Monika
itd

zdenerwowany

NIE GADAJ?!
COŚ TY?
NA PEWNO?
DOBRZE ŻE NAM POWIEDZIAŁEŚ

Debile

Debile nie wiecie , że to wiaze sie z wydatkami!!!!!

uniwersytet to nie tylko wydzialy prawa i historyczno-filologiczny, jezeli tak bedziemy na to patrzec to taka sama nazwe powinien miec przystanek Sopot - blisko znajduje sie wydzial ekonomiczny i wydzial zarzadzania,a stacja Zabianka na przeciw ktorej znajduje sie AWFiS, tez zmieni nazwe?

TO poroniony pomysł !!!!!!>

To poroniony pomysł czy władze Uniwersytetu cierpią na jakąś
chorobę psychiczną ????.
Czy nie mają innych problemów?.Przymorze to nazawa też dzielnicy mieszkaniowej gdzie mieszka kilka dziesiąt tysiecy ludzi więcej niż jest studentów Uniwersytetu i szalonych pracowników pseudonaukowych razem licząc !!!!!.

DO GALLUXA

CZYTAJĄC WSZYSTKIE TWOJE WYPOWIEDZI UWAŻAM ŻE JESTES PEDAŁEM

bez sensu - a tramwa?

Bez sensu -- majaprzystanek trmawajuwy nazwany "na cześć" uniwersytety, a co wiećej -- przystenek jest blizej campusu.

Nieprawdopodobne!!!!!!!

Niche nazwa sobie przystanek tramwajowy na Wita Stwosza UG

a może gdańsk ewa?
do góry