Widok

O której h najlepiej wyjechać w daleką podróż.....??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
będziemy jechać 1 raz z naszym synkiem tak daleko - czeka nas 8 h drogi i zastanawiam się o której najlepiej wyjechać z domu...dlatego moje pytanie do doświadczonych mamuś...kiedy najlepiej? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej na noc, my tak zawsze wyjeżdżamy do moich rodziców a to też 8 godzin drogi.Córka śpi całą noc.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
my tez jezdzimy na noc, trasa 8 godz
my mamy zazwyczaj pomiedzy 19-29h zalezy od pogody i sil mojego meza. wyjezdzalismy juz o roznych porach. ale chyba tak jak mowicie na noc najlepiej- o ile kierowca lubi jezdzic w nocy i nie bedzie zmeczony na trasie. Miko w pierwsza taka podroz pojechal jak mial 4mce i cala droge przespal. zreszta teraz tez spal.
image

image
kurcze, a jutro ja wybieram sie w dzien 7h i wybieramy sie od 7 rano, ani ja i maz nie lubimy jezdzic na ncoc niestety i nie czujemy sie komfortowo prowadzic w tym sek, wiec dla nas bezpieczniej itp na dzien, albo wyruszenie najwczesniej ok 4 rano...
image

image
My zawsze w podróż ponad 10 -godz z małym dzieckiem a nawet sami po 18 ,w nocy fajnie się jedzie ,obowiązkowo postoje .Kiedyś wracałam przez Łódź w godz szczytu byłam o krok porzucenia samochodu na środku ulicy ,pierwszy raz w życiu stałam w takim korku i jeszcze to miasto się ciągnie końca nie widać .
Ja polecam wyjazd ok. 3-4 w nocy/nad ranem. Równie wcześnie jest się na miejscu, a robi się już jasno i człowiek nie jest taki senny za kółkiem. W nocy ruch niewielki, ale zdecydowanie dla mnie jazda nocna jest bardzo męcząca - głównie ze względu na brak snu i warunki w nocy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie boje w nocy jeździć, tak niebezpiecznie jest, pobocza takie wąskie, nawierzchnia zła, samochody świecą po oczach... nie lubię.

Latem wyjeżdżamy jak sie robi jasno, tak o 3:00-4:00, no a zimą niestety w dzień, chociaz dla dziecka pewnie lepiej w nocy, ale to już zalezy czy kierowca chce jechac nocą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez myslę,ze 3-4 to fajna pora na podróż, zwłaszcza,ze teraz o tej porze jest widno. a z dzni to chyba najlepsza jest niedziela i własnie te ranne godziny-na drogach w zasadzie puściutku (a przynajmniej my mielismy takie szczęscie)
u nas dzieciaki zazwyczaj przygotowane do podróży idą spac, potem tylko takie zaspane do auta i w drogę. No i powiem wam,ze te 8h podróże moj niemowlak lepiej znosi niż 3latka
My z rodzicami zawsze jeździliśmy na noc, my spałyśmy, więc nie było nam niedobrze/nudno, jechało się szybciej, jeśli lato, to też nie jest tak gorąco; wszyscy się mniej męczyli. Rodzice się trochę zmieniali za kierownicą i dla nich też było to mniej męczące niż użeranie się 10h z marudzącymi i zmęczonymi dzieciakami :p No ale to jeśli ktoś się czuje pewnie w nocy za kierownicą, ja osobiście bym nie chciała tak prowadzić - choć mój Mąż nie ma nic przeciwko.
dzięki Dziewczyny :)
my z mężem też właśnie nie lubimy jeździć w nocy i postanowiliśmy że wyruszymy około 3-4tej :)
No my teraz wyjeżdżamy 12-1 w nocy mała śpi bo jest ciemno tylko że my jedziemy 3 godziny :)
Autem wyjeżdżaliśmy o 14:00.. na miejscu ok 4 nad ranem.. masakra.. ale to była przeprowadzka od razu.. :) no i jeden kierowca, więc przerwy częste..

Ale jadąc już na wakacje z małą- rok temu, (12 godz), jechaliśmy pociągiem.. o 9:00 wyjazd, przyjazd po 21:00.. 2h córa się zdrzemnęła a 10 godz dyrygowała w pociągu z 2 lata młodszym chłopcem.. :D

Zmęczona nie była.. za to ja tak.. na drugi dzień.. ;)

W nocy bałabym się jechać- jeżeli chodzi o pociąg.. Jeżeli o auto to raczej w nocy.. ale dwóch kierowców..
Najlepiej o 12 w nocy dzieci się prześpią
my jedziemy rano a wieczorem będziemy na miejscu. jakbyśmy w nocy jechali to w dzień byśmy byli padnięci bez snu itd.. poza tym mąż nie chce, bo się boi, że zaśnie. No ale dzieci już starsze to chyba przetrzymają. oczywiście postoje będą
My jeździmy dużo z dziećmi w takie dłuższe trasy i u nas najlepiej sprawdził się plan, wg którego wyjeżdżamy z domu ok 2-3 w nocy. My zdążyliśmy się trochę przespać, a dzieci po zapakowaniu do auta dosyć szybko zasypiały. Warunek jest taki, że mamy prawie wszystko już dzień wcześniej zapakowane do auta. W momencie wyjazdu zabieramy tylko "bagaż podręczny" - jakieś jedzenie, picie, pluszaki do przytulenia itd. Nam takie coś odpowiada najlepiej.
No i rzeczywiście przejazd przez Łódź może być niespodzianką. My już się nauczyliśmy, że jak nie chcemy w Łodzi się zatrzymywać, to w Zgierzu odbijamy w bok i Łódź omijamy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

do góry