Widok

OD CZEGO ZACZĄĆ WYKAŃCZANIE MIESZKANIA

Witam, mam pytanie od czego właściwie powinno zacząć się wykańczać mieszkanie w stanie deweloperskim. Kupiłam mieszkanie, odbiór dopiero w sierpniu 2012, ale już zaczyna mnie nurtować to pytanie. Chcę się do tego odpowiednio przygotować. Niestety jestem zdana na siebie. Mieszkanie ma 45m2. Proszę o jakieś rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta armatury przemysłowej, to zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.dsmtech.pl/ , gdzie znajdziecie ofertę firmy DSM Tech. Produkty firmy łączą nowoczesne technologie z praktycznym zastosowaniem, co przekłada się na stabilne działanie instalacji i komfort użytkowania.

Polecam skontaktować się z ZAPP Aranżacje. To firma od kompleksowego wykańczania mieszkań pomagają od samego początku, doradzają i odpowiadają na wszystkie wątpliwości. Przy pierwszym mieszkaniu to naprawdę duże ułatwienie.

Zrobiłem samemu ławy, ściany fundwntowe, chudziaka,
Ściany nośne, nadproża na oknach. Do stropu brałem ekipę bo samemu tego nie zrobisz ale kolejne etapy tez bede się starał jak najwięcej zrobić samemu. Dla przypomnienia nie jestem budowlańcem.

Podobnie było z wykończeniem, dzięki temu sporo zaosczędziłem Pracę mogą znacznie ułatwić takie gotowe elementy wykończeniowe:
image

Można zamówić je na tej stronie https://sklep.flexgips.com/

Ja bym zaczął od podłóg, a potem łazienka i cała reszta.
Profesjonalne porady można czasami znaleźć na KnaufMag.pl. Jak szukałem info co do instalacji elektrycznej przy podwieszanym suficie, to właśnie tutaj znalazłem artykuł opisujący na co szczególnie zwrócić uwagę i jak się w ogóle do takiego montażu zabrać. Tekst napisany w bardzo klarowny sposób, od razu mogłem wdrożyć sugestie eksperta w życie.
HHAHAHAHAHAHAHA dobre
NAJPIERW PODŁOGĘ - drzwi (ościeżnica) wisi nad wykończoną podłogą jakieś 1mm i szczelina jest wykończona silikonem w kolorze drzwi - a to po to, żeby w razie nawet niewielkiej ilości wilgoci, ościeżnica z mdf szlag nie trafił (puchniecie) . Jeśli decydujesz się na drzwi z drewna zasada jest podobna, tyle że szczelinę podaje tobie producent . koniec kropka .
Wstawienie drzwi 500zl????? powalilo Cie koles ostro!!! a umywalka?
to za 120zl tez sa ladne
Proponuje zrobić najpierw podłogę a potem drzwi... Sama mam dwupiętrowy dom, który wykańczaliśmy na raty. Najpierw dół, gdzie zrobione zostały drzwi przed podłągą, a później górę, którą zrobili inni fachowcy.... położyli podłogi i dopiero drzwi. I musze przyznać, że jednak na górze wygląda to o wiele lepiej i nie będzie późnie ewentualnych problemów np. przy wymianie owych drzwi.
Czego tak krzyczysz? I tak nie masz racji.
Zacznij od tapetowania.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Człowieku jak nie masz podstawowych wiadomości to nie pisz ludziom bzdur !!!!!
Podana kolejność jest NIEDOPUSZCZALNA !!!!
Witam
Należy zacząć od znalezienia kompleksowego wykonawcy , co pomoże w odbiorze mieszkania , załatwi rabaty na wszelkie materiały i przeprowadzi bezboleśnie przez cały proces wykończenia od początku do końca .
Więcej informacji 513427783 polecam
Marcin Kamka .
No właśnie może nie jest to dziwne. Nad emocją można najwyżej zaapnować, nie można jej w naturalny sposf3b ukształtować, więc jeśli się kogoś nie trawi' to trudno. Ale nietrawienie' nie jest chłodną oceną polityka. Więc dostrzec, że taki ktoś był przeciw durnej ustawie, a ktoś, na kogo się pewnie głosowało, ją uchwalił, to dobry krok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Remonty mieszkan dojazd i wycena gratis 502-519-197
to dopiero debil, albo nie wie co pisze, albo nie umie czytać.
Jak masz tyle czasu to już szukaj ekipy która może za mniejsze pieniążki zrobić, i najlepiej zrób remontowe rzeczy od razu, a później duuużo później inwestuj w meble.
Ciekawa definicja tego co zwie się stanem deweloperskim, powiedz więcej co masz w umowie. http://nasze-m.pl/stan-deweloperski-co-to-znaczy/
A co to znaczy w tym przypadku stan deweloperski? Armatura łazienkowa i miska ustępowa oraz punkty czerpalne wody powinny być, tak samo jak drzwi do pomieszczeń, chociaż każdy deweloper co innego uważa za stan deweloperski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
znajdz ekipę, ustal cene i po kolei kupuj co ci trzeba... tez myślałam, że mnie to przerośnie... a już mam prawie wszystko zrobione:-) Póki co tym się nie martw... ewentualnie wybierz sobie w katalogach jakie chcesz miec kafle, panele, farby, konkretny kibelek, wanne czy prysznic, baterie...żeby potem nie marnowac na to czasu... bo wierz mi, że te dywagacje sporo czasu zajmują... i najlepie od razu zapisuj na kartce, jeśli chodzi o wyposażenie lazienki to wejdz na sklep np K&m ... dużo taniej:-) Kafle brałam z cortiny, panele z komfortu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję na temat kolejności wykańczania mieszkania w stanie deweloperskim o powierzchni 45 m² z budżetem 7000 zł. Użytkownicy forum omawiają, od czego zacząć remont, podając różne opinie na temat priorytetów: większość zgadza się, że łazienka powinna być pierwsza ze względu na niezbędność sanitariatów, następnie kuchnia i podłogi, a na końcu malowanie i pozostałe prace. Dyskusja zawiera praktyczne porady dotyczące kosztów materiałów (panele 15-100 zł/m², drzwi 200-500 zł, kafle 30-45 zł/m²), kolejności montażu drzwi i podłóg (gdzie eksperci debatują czy ościeżnicę wstawiać przed czy po podłodze), oraz sugestie dotyczące oszczędzania poprzez samodzielne wykonanie prac, zakupy w promocjach i etapowe wykańczanie mieszkania. Wiele postów zawiera również oferty usług remontowych i linki do sklepów budowlanych.
do góry