Widok

ODRADZAM!!!

Odradzam kupowania tam ryb i akwarium!!
Ryby są ze mną od dziecka,wiem o nich praktycznie wszystko.Mam duże akwarium z rybami,które są ze mną od lat.Postanowiłam kupić w danym sklepie akwarium do małych rybek,które mi się rodziły w większym zbiorniku.Maluchy trzymałam wcześniej w kuli ale chciałam im kupić coś większego.Kupiłam więc akwarium plastikowe(14l.)z wyposażeniem za 150zł.Po paru dniach zdechły mi wszystkie młode rybki,włożyłam wiec parę swoich ryb z większego akwarium i ta sama sytuacja powtarzała się co kilka dni nawet zakupione welony padły jak muchy żadna ryba wrzucona do tego akwarium nie przeżyła.Złożyłam wiec reklamacje że dane akwarium nie spełnia obiecanej czynności wręcz przeciwnie nie nadaje się na hodowle rybek.Ale w sklepie stwierdzono że to moja wina iż padły wszystkie ryby.Wydaje mi się że sklep nie chce ponieść konsekwencji za wadliwy towar.Przypuszczam że plastik,z którego zostało zrobione akwarium musi wydzielać jakieś substancje,które zabijają wszystko co żywe!Szkoda wszystkich ryb,które masowo zostały zabite przez właściciela,który sprzedaje tak badziewiasty i nie sprawdzony towar.Odradzam ten sklep!
Ps.Ryby zakupione w tym sklepie też padły.
Moja ocena
Zoolandia Osowa kategoria: Sklepy zoologiczne
obsługa: 3

asortyment: -

pomoc merytoryczna: 2

podejście do zwierząt: -

przystępność cen: 2

ocena ogólna: 3

2.5

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Po pierwsze jak można trzymać ryby w kuli??
po drugie - plastikowe 14 litrow?? a osprzet za 150 zł??
czy Pani chciałaby mieszkać w bloku azbestowym??
czy wyparzyła Pani żwirek?? przygotowała akwa tak jak należy ok 3 tygodnie bez ryb??
czy po tym jak zdechy pierwsze rybki podmieniła Pani 30% wody zanim wpuściła Pani kolejne ryby na pewna śmierć ( welon padły Pani w 14 litrowym zbiorniku??)no nie dziwie sie
nawet nie zapytam o litrarz wiekszego akwa i jego obsade bo pewnie padne z wrażenia .
Pozdrawiam
prosze zapisac sie na kilka forum akwarystycznych i poduczyć sie bo widze ze z tym obyćiem od dziecka to jakaś lipa
i to nie wina sklepu robie tam zakupy od kiedy powstał sklep zakupiłam juz dwa akwa i troszke rybek , kupuje tam tez pokarm roślinny i mrożony i nie mam zadnych sprzeciwów a handel to handel jak ktoś sie nie zna to mu sie kota w worku sprzeda - uderzam do plastikowego akwa :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie powinno się wkładać rybek do kuli .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
po pierwsze wydaje mi sie ze dla malych urodzonych rybek lepsze 14l. niz pobyt w malej ciasnej porodówce.po drugie wszystko bylo przygotowane tak jak powinną chyba ze sa jakies nowe normy europejskie.po trzecie jak juz pisalam mam od malego juz duze akwarium(100l.) w ktorym naprawde stare ryby jeszcze plywaja rozmnazaja sie i maja sie dobrze z osiedowego sklepu tez posiadam pare lat garstke rybek tylko z zooladni zadna ryba nie przezyla moze akurat trafilam na chore ale to by bylo dosc dziwne a mam znajomego ktory kupil w zoolandi parke rybek i po wpuszczeniu ich do jego akwarium zdechly wszystkie jego dotychczasowe ryby.a sklep powinnien informowac ze akwarium plastikowe ktore sprzedaja w swoim sklepie zawiera szkodliwe substancje dla ryb ale zeby to powiedziec musieli by posiadac odrobine kultury i odruchow ludzkich a nie tylko pogon za kasa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bzdura !
Ja mam od nich 4 szt welonek i nigdy nie chorowały, wręcz przeciwnie są okazami zdrowia, ślicznie wybarwione. Proszę pamiętać, że ryby należy poddać kwarantannie najlepiej już w chwili zakupu dodać do woreczka FCM. Co do zakupu 14L akwa plastikowego- DOŚWIADCZONY akwarysta nie kupił by takiego badziewia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry