Widok

OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tej firmie czy ktoś z Was był na rozmowie lub dostał tam posadę???? Jakie wrażenia?? Czy firma wiarygodna??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z drugiej strony chcą zatrudniać od 14 stycznia, więc powinni zamknąć sprawę przed Nowym Rokiem, na to liczę. Jedna z managerek wspomniała na rozmowie, że będą się odzywać jeszcze przed 21 grudnia, ale ją babka z HR prosiła, żeby nie obiecywać konkretnych dat. Mnie już trzeci tydzień rekrutują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja aplikacja poszła z Hays do nich w piątek po południu dopiero, więc sobie pewnie trochę poczekam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam na rozmowie w piątek. powiedzieli, że odezwą się już na początku przyszłego tygodnia. więc powinno to byc jakos na dniach. zobaczymy. poki co cisza.
W końcu się odezwali, mam rozmowę z panią z HR jutro. Nie wiem, czy to będzie ostatni etap, czy już się zdecydowali na mnie, czy zdecydują się dopiero po rozmowie i znowu trzeba będzie czekać kolejny tydzień, wyjaśni się pewnie jutro.
Do mnie też dzwonili, ja mam drugą rozmowę w piątek rano. Daj znać jutro jak będziesz po, jak ta rozmowa wygladała :), bo też jestem ciekawa na czym ona polega ;).
Ja miałam wczoraj rozmowę, ale tę pierwszą.
W sumie była bardzo podobna do pierwszej, ale krótsza i zdecydowanie mniej ciekawa. Pytania standardowe, co by było gdyby...jakie masz cele w życiu...gdzie się widzisz za parę lat itp. Rozmowę przeprowadzało ze mną dwóch managerów, Polaków. Decyzja miała być podjęta po rozmowie, ale że w firmie panuje teraz przedświąteczne urwanie głowy, przełożyli ją na jutro.
Ja tez bylam tydzien temu na 1 rozmowie i sie do mnie nie odezwali jeszcze wiec jestem ciekawa czy odzywają się tylko do tych ktorych chca zaprosic na 2 etap czy z negatywna opinią też dzwonią, wiecie cos moze na ten temat?
Nie mam pojęcia, powinni się też odzywać do tych, których nie zrekrutują, bo tak nakazuje dobry zwyczaj, ale czy to robią to nie wiem.

Ja straciłam cierpliwość i zadzwoniłam do nich w piątek o 15.30, prosząc o jakąkolwiek informację (mieli się odezwać najpóźniej w ten piątek) i dowiedziałam się, że decyzja jeszcze nie została podjęta i odezwą się...po Nowym Roku. Słabo, jeśli chodzi o szacunek wobec kandydata, im się nie spieszy widać, więc mogą przeciągać.
Do mnie też nie oddzwonili, a ja chciałabym mieć nawet odmowną odpowiedź, by wiedzieć, co mam w sobie poprawić.
Popieram. Ja byłam na rozmowie ok 20 grudnia, zostałam zapewniona, że jakakolwiek decyzja zapadnie zostanę o tym poinformowana.. i co? kolejny brak profesjonalizmu, a tel. do siedziby jest nieosiągalny, jedyny na który dzwonię wydaje się być wył.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam drugą rozmowę 21 grudnia. Powiedzieli, że decyzja będzie na początku roku. Na razie cisza...
Czy ktoś ma już odpowiedź??
Wywiozą wszystkie dobre d*peczki do Amsterdamu, do pracy :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
tez cały czas czekam na jakąkolwiek informacje a bylam ok 20.12 na rozmowie. Pisalam bo Hays bo przez niego zostalam skierowana i oni rozniez nie mieli informacji zwrotnej. Pani z hays napisala mi ze pewnie w nowym roku dadzą znać i że będzie ze mna w kontakcie jakby co wiec pozostaje mi tylko czekac...
Wygląda na to, że osoby, które czekają jeszcze na telefon od firmy, mogą jeszcze trochę poczekać.. Praca ma zacząć się od 14 stycznia br, a ja mam dopiero jutro pierwszą rozmowę. Wniosków jest kilka - albo mają tak dużą ilość kandydatów, że czekają do ostatniego dnia aby 'powyławiać sobie perełki', albo jak do tej pory nie wystarczająca ilość osób po interview ich usatysfakcjonowała więc ciągną dalej..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy rozmowę masz też na stanowisko "Enrolment Advisor"?

Kontaktował się ze mną koleś z HR ze Stanów Zjednoczonych po tym, jak aplikowałam do nich online przez ich stronę (na inne stanowisko niż EA). Ma przyjechać pod koniec stycznia do Gdańska i rozpocząć rekrutacje na te stanowiska (wśród nich nie ma EA), a sama praca zacząć by się miała najwcześniej pod koniec lutego. Czyli rzeczywiście chyba mają obsuwę. Ale czemu wtedy nie dzwonią do ludzi, o których już wiedzą że nie chcą zatrudnić?
U mnie także cisza, miałam rozmowę (pierwszą) 19 grudnia, więc domyślam się, że mi nie poszło. Ale mogliby naprawdę już mnie spławić przez telefon, skoro im nie pasuję, byłoby mi znacznie lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć.
No co Ty będzie dobrze....właśnie wróciłam z rozmowy, nie dość, że mam głos jak alkoholik i mówię przez nos z powodu grypy, to miałam jedynie 1 etap tylko po angielsku i po prostu dałam z siebie 50% -shame on me- więc do zadowolonych nie należę , oh well...chociaż tak jak mówisz , teraz tez mam czekać do końca tygodnia, wolałabym otrzymać jakąkolwiek wiadomość.niż żadną np.
Polecam aplikowac na wszystkie stanowiska oprocz " Enrollement Advisor". Jestem aktualnie na tej pozycji i musze swteirdzic ze firma jest bardzo fajna ale pozycja taka sobie. Placa 3000 brutto, ale mozna sobie wziac nadgodziny.Frima sie bardzo rozbudowuje wiec to jest chyba najwiekszy plus.
No i po interview.. wszystkie trzy etapy po angielsku i wszystkie trzy tego samego dnia. Niecałą godzinę po opuszczeniu biura odbieram tel-okazuje się, że chcą zaoferować mi etat. Ostatnie interviews chyba jutro więc czekającym i wytrwałym życzę powodzenia..
do góry