Widok

OLIWKA BAMBINO-skład-szok!!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Tak z głupa siedzę i zaczęlam czytać skład kosmetyków mojego dziecka i tłumaczyć sobie nazwy i co przeczytałam: np Oliwka Bambino w składzie ma taki dodatek jak BHA a jest to :

Informacje o dodatku: Butylohydroksyanizol (BHA) (E320)

Grupa Funkcja Szkodliwość
Konserwant Przeciwutleniająca, Konserwująca Niebezpieczny
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania

W dużych dawkach powoduje zaburzenia pracy wątroby, nerek, żołądka, tarczycy. Podejrzewany jest o możliwość wywoływania alergii. W połączeniu z dużymi ilościami witaminy C może wytwarzać wolne rodniki, które mogą uszkodzić składniki komórek, w tym DNA. Z tego powodu władze UE postanowiły w przyszłości ograniczyć stosowanie BHA. Odradza się częste spożywanie, niezalecany jest dzieciom.
Zastosowanie
Żywność: tłuszcze, oleje, ciasta w proszku, mięso suszone, przetworzone orzechy, produkty zbożowe poddane obróbce termicznej, susze ziemniaczane, guma do żucia, suplementy diety, koncentrat pomidorowy. Kosmetyki, np. szminki, oliwki itp...

Jak macie inną oliwkę w domu to zobaczcie czy jest tam też to dziadostwo? To zmienię małej.

Sprawdzam dalej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
na dobrą sprawę jakby się wgłębić to człowiek nie mógłby smarować się niczym, nic nie jeść i nic nie pić, teraz wszędzie są jakieś chemiczne paskudztwa, tego się już nie uniknie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nam też nie podpasowała oliwka zaraz pojawiły sie krostki odstawiłam i było git
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie jest wcale smieszne.. ja tez sprawdzam sklad wszystkiego aczklwiek nie zawsze ide za tym zeby z tego rezygnowac... kiedys moje dziecko posmarowalam na 1 spacer kremem nivea na kazda pogode... dziecko stracilo skore- jak waz... wypalil jej skore normalnie... my stosowalismy kosmetyki oilatum ale teraz jest na tyle duza ze moze uzywac wiekszej ilosc kosmetykow.
możecie się wyśmiewać, ale ja od oliwki bambino dostałam silnego uczulenia - nie posmarowałabym tym dziecka.
Dodam, że do tej pory ŻADEN kosmetyk mnie nie uczulił.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najważniejsze, że soli drogowej nie jadł i rakotwórczego suszu jajecznego, a także 1000 podobnych, o których jeszcze nie wiemy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po pierwsze nie trzeba tego jeść żeby szkodziło
a po drugie moje dziecko wkłada rączki do buzi (które są posmarowane oliwką)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
no codziennie. To dobrze przeczyszcza i brzuszek mniej boli i zaparć nie ma - same korzyści. A jaki najedzony jest! Trąbią na prawo i lewo, że oliwa zdrowa jest :)
a dajesz do jedzenia?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry