Widok

Obcokrajowcy

Coraz częściej, trójmiejscy pracodawcy zamieszczają ogłoszenia z propozycjami pracy dla obcokrajowców zza naszej wschodniej granicy. Jestem ciekaw waszych opinii, czy stanowią Oni zagrożenie dla poszukujących pracy rodaków? Czy macie odczucie, że oferowane często, "dziadowskie" warunki pracy i płacy są/będą mieć związek z coraz większym napływem do Trójmiasta obywateli rosyjskojęzycznych?

Pytania nie bez kozery jak mi się wydaje... stojąc na przystanku, mimowolnie byłem świadkiem rozmowy dwóch Panów w wieku produkcyjnym, którzy w sposób mało parlamentarny dawali upust swojej frustracji. Przyczyną (prawdopodobnie) było zatrudnienie obcokrajowców na stanowiska, które zajmowali owi Panowie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
co nie zmienia faktu, że dalej po prostu trollisz

Pozdrowiłeś mamusię?

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I niebezpieczną. Przecież dopiero co był wypadek na budowie. Zginął gość z Mołdawii, a Ukrainiec w ciężkim stanie. Im nie jest łatwo. Jak już przyjeżdżają to zasuwają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Śmieszka Aradasha trzeba zapytać co było powodem wypadku. On wie wszystko. Pewnie nie powie ale wie ile zarabiali ci robotnicy. Śmieszek? Hop hop? Nie fochaj się
:)))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
argumentów brak bo wiedza znikoma to próbujemy nieudolnie wyśmiewać? ;D
nie martw się miałem już fanów na tym forum ;] Wszyscy skończyli tak samo - ty też tak skończysz, świadczy o tym fakt, że doskonale o tym wiesz bo boisz się podpisac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
trolisz Śmieszek i coś tam bredzisz o argumentach, z fanami to sobie nie dodawaj - raczej se jaja z ciebie robili mądralo od wszelakiego. a ten tu z fanami wyskakuje :)
A podpis prawy róg posta.
specjalista co ma problem z jego lokalizacją.
Pozdrów mamusię

:o
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi się, że pracy jest sporo dla wszystkich. Najlepiej rozsyłać dużo CV.

Zgadzam się, pracy jest dużo i wręcz zastanawiam się, jakby funkcjonowały niektóre firmy bez pracowników z zagranicy. Niektórzy co prawda mają problem z legalizacją swojego pobytu i pracy w polskiej firmie, ale da się to rozwiązać, temat ten jest poruszany m.in. tutaj http://mangopress.pl/otrzymanie-zezwolenia-na-prace-w-polsce-latwiejsze-z-pomoca-kancelarii/ . Musimy się przywyczaić do tego, ze cudzoziemcy będą coraz częściej pojawiać się w naszych miejscach pracy i na ulicach naszych miast, w końcu Polacy tez często wyjeżdżają do pracy za granicę.
do góry