Widok

Oblężenie twierdzy trwa

Z domu nie idzie wyjechać do roboty
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie to wina drogi rowerowej na Armii krajowej i przejść naziemnych.

na pewno to nie wina kierowców. oni muszą im się należy
popieram tę opinię 136 nie zgadzam się z tą opinią 182

Winna jest cena parkingu w forum

Jest zbyt niska. A Pusty parking przy urzędzie marszałkowskim to miejska legenda.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 15

kierowca nie przejdzie 50m. za luźne gacie. zszedłby na zawał jak by mu krew odpłynęła od chodzenia
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 19

Tylko tych chorych na samochodoze

Normalny podjechalby skm albo tramwajem
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 29

Piwniczkaki myślą, że wszyscy muszą cały czas siedzieć w 4 ścianach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tobie rowerowy terrorysto się nie należy

Dostaliście nie palec ale cała dłoń a chciwość wasza sięga po całą reke
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Czy Ty się dobrze czujesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdyby Gdańsk miał normalną i sprawną komunikację miejską, ludzie chętnie by się przesiedli z samochodów. Ale skoro codzienne awarie, wypadające kursy, notoryczne spóźnienia nawet na początku trasy i to w godzinach, gdy nie ma korków ani zatorów drogowych, to jest jak jest. Nie dziwię się, że ludzie wolą samochodem.
popieram tę opinię 244 nie zgadzam się z tą opinią 177

Typowy belkot przyspawanych do auta.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 46

W innych miastach przyspawani mogą w miarę się poruszać

W tym mieście się nie da. Miasto doszło do ściany. A dalej budują osiedla .
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 16

W kilku okolicznych miastach jest darmowa komunikacja i jak tam jestem to często korzystam, bo jeździ i szybko mogę się wszędzie dostać. W Gdańsku to ruletka, jak mam być czegoś pewny to na niej tu nie polegam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kiedyś busiarz, teraz samochodziarz

Ja po 7 latach jazdy busem przesiadłem się na furę. Moja praca nie pozwala mi się spóźniać a trasa Morena Lotnisko zawsze ma opóźnienie lub w ogóle się nie pojawia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie. Sama już dawno zrezygnowałam z tej patologicznej komunikacji miejskiej. Wolę stać w korku we własnym samochodzie, ale przynajmniej wiem że dojadę. Gdańską komunikacją nigdy takiej pewności nie miałam
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 41

jak by stała w polu to żaden problem ale normalnym ludziom takie dzbany paraliżują życie. do tego smrodzą i niszczą wszystko w koło..
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 26

W czym ci przeszkadza? Sam żeś dzban, bo narzucasz innym swój punkt widzenia, a siedzisz w tej swojej bańce zalanej żółcią.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

królewna?

Pewnie jakaś córka rybaka z Mazur?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

na bank...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bzdury

g*wno prawda..zjeżdżają sie cale okoliczne wioski do miasta na weekend, bo to ich hobby pochodzić po forum i utrudnić codziennie życie miejscowym, czyli zakorkować miasto.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ta, bo "miastowi" nie mają takiego hobby, a w tygodniu sygnalizacje świetlne cały dzień na pomarańczowo migają, bo nie zjeżdżają się wioski i pusto na drogach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Brak

metra i skansen komunikacyjny
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

tylko metro by rozwiazalo sprawe, chetnie bym sie przesiadla
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

ryli?

dziś ok. 16, zjazd w dół Armii Krajowej, na znakach w okolicy Pohulanki wyświetlających wolne miejsca na parkingach - Forum - zero, Madison trzy, ale korek zaczynał się dobrze przed wiaduktem nad Pohulanką, pasy środkowy i lewy bez ruchu przez kilkanaście minut, na dole wszystkie samochody ze środowego chciały zjechać w lewo w 3 maja, mimo że ten pas ma oznaczenia wyłącznie do jazdy wprost, tuż przed 3 maja z jednego z wozów na środkowym pasie chcącego wbić się w lewy pas wysiadła kierowca i ruszyła w stronę innego samochodu, oni Fszyscy jechali komunikacją
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta, gdyby autobus miał wąsy to by był trolejbusem. Dopóki ludzie będą mieli gdzie zaparkować względnie małym kosztem, to nie zrezygnują z samochodu. Tzn okej, jakiś tam procent może i tak, ale generalnie zawsze będzie tak, że będziesz mieć do wyboru siedzieć wygodnie we własnym samochodzie, ale tracić czas w korku i płacić za parking itp. albo oszczędzać czas i jechać komunikacją miejską. Życie to sztuka wyboru.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wysokie koszty parkingu przeniosły by biznesy w inne miejsce, jedynie korki by się przeniosły, a centrum zostało jedynie dla turystów, nawet mieszkańców by tam nie było, jedynie krótkoterminowy wynajem. Komunikacją miejską czasu nie oszczędzisz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

W żadnej dużej światowej stolicy tak nie jest. Samochody nie są w stanie obsłużyć komunikacyjnie dużego miasta. Gdańsk jest w takim miejscu że jest za mały na metro/porządne pociągi a już na tyle duży że samochody są w stanie go totalnie zakorkować i zapchać. Jeśli będzie nadal rósł to będzie może budżet na wzięcie przykładu z Londynu, Tokio czy Berlina, które pomimo kilkukrotnie większej populacji radzą sobie bez problemu z przewiezieniem pasażera w pół godziny przez całe miasto komunikacją.

Ja i Ty

Po to mam samochod żeby nim jeździć. Są 3 parkingi które stoją puste. Planowanie przestrzenne mija sie z celem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko narzekanie

Skoro ta komunikacja nie jest normalna, to czemu tramwaje rano i po południu pękają w szwach?!?!! Awarie zdarzają się wszędzie, czy Gdańsku, Warszawie, Krakowie, Twój samochód zapewne bezawaryjny! W du**e się poprzewracalo od tego dobrobytu. Nie pasuje- to piechotą-wyjdzie Tobie na zdrowie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale nie ma...

I nie zasługuje.

Bzdury

Piszesz człowieku. W zeszłym roku przez trzy miesiące nie jeździłem komunikacją miejską ponieważ Zabrali mi prawo jazdy za przekroczenie punktów i naprawdę byłem pod wrażeniem. Na Google wszystko dokładnie opisane O której wyjść gdzie się przesiąść. Dodatkowo aplikacje komunikacji miejskiej pokazywały dokładnie w którym miejscu znajduje się autobus na który czekam.

Codziennie jeżdżę do pracy komunikacją miejską, głównie tramwajem (Chelm-Wrzeszcz) i jestem bardzo zadowolona. Komunikacja jest sprawna, awarie są , ale nie tak często.

Zarobki

Jaka płaca taka praca. Niech miasto zapłaci normalnie kierowcom to będzie więcej chętnych do pracy. Mam uprawnienia ale nie stać mnie na życie z tak niskimi zarobkami a chętnie bym mógł pracować jako kierowca autobusu

Kłamiesz

Miasto powinno budować w newralgicznych miejscach 2 pasy jezdni i jeden tylko na transport miejskiej. Na razie jak samochodem sie stoi w tym samym korku co autobusem to nie ma znaczenia w czym stoisz.

Komunikacja nie sprawna ?

Chłopie ile masz lat ? ... jaka nie sprawna komunikacja , są w Gdańsku nowoczesne , niskopodwoziowe tramwaje , autobusy też są sprawne i zimą ogrzewane . Nie pamiętasz chyba co nas woziło za Komuny albo na początku lat 90.

Dlaczemu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bo

Tak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnóstwo.

Jeszcze ciebie brakuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

A w ogóle ile osób jeździ na motocyklach zimą prócz oczywiście jutrzejszego mikołajowego przejazdu? Wiadomo, że

liczba rowerzystów w PL zimą spada, ale nie do zera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli wyrzucona kasa w błoto.

I spotęgowanie antagonizmów.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jestem kierowcą i korzystam z auta

Ale nie byłbym tak upośledzony by pchać się autem w centrum miasta... Mamy społeczeństwo ignorantów. Zamiast zaparkować dalej i podjechać autobusem/ tramwajem to stoją w korkach i później próbują znaleźć bezpłatne miejsce w centrum Gdańsk!
Żenada społeczeństwo bez rozumu.
popieram tę opinię 136 nie zgadzam się z tą opinią 41

Trakt konny pusty!

Zaparkowałem na Trakcie konny i podjechałem 3 przystanki tramwajem. Na Placu Zebrań Ludowych też jest parking. Ale jak ktoś jest i**otą, to nie znajdzie alternatywy, tylko będzie stał w korku wokół Forum przez 2h.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam

Gdańszczanie, obudźcie się, bo przy tych władzach Miasta będzie coraz gorzej, a na pewno nie lepiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niepełnosprytni

w natarciu.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie idzie wyjechać

Ciekawe
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jedź wyjechać, a nie chodź!

Jak chcesz wyjechać idąc?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tunele

Aby usprawnić komunikację w Trójmieście po pierwsze trzeba do obecnej obwodnicy tam gdzie można dołożyć trzeci pas a po drugie wykonać tunele minimum trzy między Gdynia a Gdańskiem które w dodatkowych miejscach połączą np Ul Grunwaldzka z obwodnicą trójmiejska i kaszubska
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 10

A nie lepiej zbudować nowy Gdańsk obok Lęborka

a drugi Sopot obok Iławy?

Armii Krajowej. Mikołajkowy (6.12.) wieczór.

Ech....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do tzw galerii w ogóle nie chodzę

A poza tym także chodzę piechotą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkaniec

Jak co rok co miesiąc co tydzień co dzień....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pier... forum. Zamiast skweru

Zrobiono rąb...kloca do paraliżu miasta bo stado bezmozgow musi sie tam pchac autem. Do tego terrorysci z um blokuja ludziom skret w 3 maja!!! Jakim prawem... nie kazdy k... jedzie do forum. To jest droga na Wrzeszcz !!!! Usunac to pier...zwezenie z armii krajowej
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 5

Forum powinno zniknąć z centrum miasta

Na tysiąc szczęśliwych osób w centrum, 10 tys traci nerwy czas i pieniądze. Forum powinno pokrywać wszelkie straty i koszty związane z prawidłowym ruchem wokół centrum
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 11

Więcej świateł

Więcej świateł w centrum z przejściami naziemnymi gdzie obok mamy tunele.Więcej ścieżek rowerowych kosztem jezdni.To wszystko napewno pomoże w odkorkowaniu miasta:))
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale g*wno burza

Miasto zawsze może być przyjazne dla ludzi lub nie, galerie w centrum i paraliż gotów, do tego Eco oszołomy, i rowerzyści od dróg rowerowych budowanych farbą a na pewno będzie śmieszniej....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba jeszcze więcej świateł i przejść naziemnych i raz na miesiąc "dzień pieszego pasażera" albo maratonik... A przejście naziemne koło dworca to już klasa sama dla siebie!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Astygmatyzm

Czy to zdjęcie ma astygmatyzm, czy to ja muszę już wymienić okulary?
do góry