Widok

Oblężenie twierdzy trwa

Z domu nie idzie wyjechać do roboty
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Astygmatyzm

Czy to zdjęcie ma astygmatyzm, czy to ja muszę już wymienić okulary?

Komunikacja nie sprawna ?

Chłopie ile masz lat ? ... jaka nie sprawna komunikacja , są w Gdańsku nowoczesne , niskopodwoziowe tramwaje , autobusy też są sprawne i zimą ogrzewane . Nie pamiętasz chyba co nas woziło za Komuny albo na początku lat 90.

W żadnej dużej światowej stolicy tak nie jest. Samochody nie są w stanie obsłużyć komunikacyjnie dużego miasta. Gdańsk jest w takim miejscu że jest za mały na metro/porządne pociągi a już na tyle duży że samochody są w stanie go totalnie zakorkować i zapchać. Jeśli będzie nadal rósł to będzie może budżet na wzięcie przykładu z Londynu, Tokio czy Berlina, które pomimo kilkukrotnie większej populacji radzą sobie bez problemu z przewiezieniem pasażera w pół godziny przez całe miasto komunikacją.

Kłamiesz

Miasto powinno budować w newralgicznych miejscach 2 pasy jezdni i jeden tylko na transport miejskiej. Na razie jak samochodem sie stoi w tym samym korku co autobusem to nie ma znaczenia w czym stoisz.

Potwierdzam

Gdańszczanie, obudźcie się, bo przy tych władzach Miasta będzie coraz gorzej, a na pewno nie lepiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zarobki

Jaka płaca taka praca. Niech miasto zapłaci normalnie kierowcom to będzie więcej chętnych do pracy. Mam uprawnienia ale nie stać mnie na życie z tak niskimi zarobkami a chętnie bym mógł pracować jako kierowca autobusu

Trzeba jeszcze więcej świateł i przejść naziemnych i raz na miesiąc "dzień pieszego pasażera" albo maratonik... A przejście naziemne koło dworca to już klasa sama dla siebie!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie lepiej zbudować nowy Gdańsk obok Lęborka

a drugi Sopot obok Iławy?

Codziennie jeżdżę do pracy komunikacją miejską, głównie tramwajem (Chelm-Wrzeszcz) i jestem bardzo zadowolona. Komunikacja jest sprawna, awarie są , ale nie tak często.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdury

Piszesz człowieku. W zeszłym roku przez trzy miesiące nie jeździłem komunikacją miejską ponieważ Zabrali mi prawo jazdy za przekroczenie punktów i naprawdę byłem pod wrażeniem. Na Google wszystko dokładnie opisane O której wyjść gdzie się przesiąść. Dodatkowo aplikacje komunikacji miejskiej pokazywały dokładnie w którym miejscu znajduje się autobus na który czekam.

Czy Ty się dobrze czujesz?

Ale nie ma...

I nie zasługuje.

Ale g*wno burza

Miasto zawsze może być przyjazne dla ludzi lub nie, galerie w centrum i paraliż gotów, do tego Eco oszołomy, i rowerzyści od dróg rowerowych budowanych farbą a na pewno będzie śmieszniej....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do tzw galerii w ogóle nie chodzę

A poza tym także chodzę piechotą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Więcej świateł

Więcej świateł w centrum z przejściami naziemnymi gdzie obok mamy tunele.Więcej ścieżek rowerowych kosztem jezdni.To wszystko napewno pomoże w odkorkowaniu miasta:))
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tylko narzekanie

Skoro ta komunikacja nie jest normalna, to czemu tramwaje rano i po południu pękają w szwach?!?!! Awarie zdarzają się wszędzie, czy Gdańsku, Warszawie, Krakowie, Twój samochód zapewne bezawaryjny! W du**e się poprzewracalo od tego dobrobytu. Nie pasuje- to piechotą-wyjdzie Tobie na zdrowie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Forum powinno zniknąć z centrum miasta

Na tysiąc szczęśliwych osób w centrum, 10 tys traci nerwy czas i pieniądze. Forum powinno pokrywać wszelkie straty i koszty związane z prawidłowym ruchem wokół centrum
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tobie rowerowy terrorysto się nie należy

Dostaliście nie palec ale cała dłoń a chciwość wasza sięga po całą reke
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ja i Ty

Po to mam samochod żeby nim jeździć. Są 3 parkingi które stoją puste. Planowanie przestrzenne mija sie z celem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pier... forum. Zamiast skweru

Zrobiono rąb...kloca do paraliżu miasta bo stado bezmozgow musi sie tam pchac autem. Do tego terrorysci z um blokuja ludziom skret w 3 maja!!! Jakim prawem... nie kazdy k... jedzie do forum. To jest droga na Wrzeszcz !!!! Usunac to pier...zwezenie z armii krajowej
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry