Widok

Obrączki - jubiler JUBITOM

Czy któraś z Was kupowała lub będzie kupować obrączki u tego jubilera ? Obrączki z Apartu są dla mnie troszkę za drogie a u w/w jubilera ceny są przystępne a obrączki ładne.
image
image
image
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam pierścionek od nich, nic się z nim nie dzieje, a ceny faktycznie niższe, ale Panie ( w Porcie Rumia) nizbyt kompetentne i mój miał przygody i strasy przed zaręczynami-chodziło o inny rozmiar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja dostalam pierscionek na Swieta od Narzeczonego sama sobie wybieralam i nie minal tydzien i mi cyrkonia wypadla;/
fakt ceny sa nizsze ale np jak bylam z reklamacja u nich to 3 tyg realizacja i byly na tyle beszczelne ze powiedziały mi zebym poszla do innego jubilera i zrobila na wlasny koszt;/;/
a z tego co wiem na obraczki u nich tez okolo 3tyg sied czeka;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my tam kupujemy. wplacilismy depozyt zobaczymy jak bedzie. nie widze co mozna zepsuc w obraczce. zloto jest to samo
ja mam pierscionek zareczynowy z Jubitomu, nosze go od roku i wszystko jst OK, nic nie wypadlo, nic sie za bardzo nie porysowalo. Obraczki ogladalismy i zarowno ceny jak i ksztalty bardzo nam odpowiadaja wic chyba sie zdecydujemy. Aha, ile razy tam jestem tyle razy obsluga jest mila.
image
image
15 sierpnia 2009
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe gdzie czeka się krócej....
my zamówliśmy tam obrączki (proste, klasyczne).
Z obrączką raczej nic sie nie stanie;)
Pani bardzo uprzejma była, doradziła rozmiar itd.. Ceny bardzo przystępne i wzory tych klasycznych delikatniejsze niż a Aparcie. Polecam:) Obrączki będę odbierać pod koniec lutego (nietypowa rozmiarówka, normalnie zamówienie realizowane jest szybciej) to powiem jak z wykonaniem
a jak z kolorem złota w porownaniu ze złotem z apartu? jak nie ma różnicy to trzeba przemyśleć tego jubilera. Jest on tylko w rumi w auchan?
Ivi, jaka nietypowa rozmiarówka? takie małe?;)
hehe nie :) dla mnie 13,5 dla mojego kochania 19.. Ale chyba o tą "połówkę" chodzi. Normalnie zamówienie tak z dwa tygodnie jest realizowane (tak nam mówiła) ale wczoraj dzwoniła i mówiła, że w tym wypadku będzie później bo nie ma rozmiarówki i że będzie pod koniec lutego:)
Kolor.... jak żółte złoto:)
spróbuję zapoznać się z zasadami wrzucania fotek to ją wam pokażę.. Nam się najbardziej ich kształt podobał, bo jest klasyczny (bez kombinacji), ale prosty z lekko ściętymi brzegami.. Dużo delikatniejsza niż z tego typu z Apartu czy YES. :)No i znacznie tańsza ;)
Mam nadzieje że mi sie uda...

image
image
a ile płaciliście za te obrączki, bo my właśnie takie chcemy
może to dziwnie zabrzmi,ale nie pamiętam dokładnie :) cena mojej, mniejszej, to ok 350-380zł, cena większej to ok 450zł..
baaardzo atrakcyjna :))

W ten model można wpasować brylanciki, można powiększać i pomniejszać.. Mało kłopotów z nim będzie ;) No i przede wszystkim jest śliczny :)

Jubitom jest jeszcze w galerii bałtyckiej:)
imageimage
znajomi też tam kupili, noszą od października i nie słyszałam zeby narzekali :)
a z tego co mówili obsługa ok, a obrączki otrzymali szybciej niż się spodziewali
image
My z mezem tez mamy od nich obraczki, faktycznie dostalismy je szybciej niz mielimy (jak sie nie myle juz po tygodniu byly gotowe). Nosimy od wrzesnia i poki co nic sie nie dzieje (chociaz, nie powiem i moja i meza maja jakies zarysowania, ale to normalne).
dziewczyny no niestety złoto to jest metal miękki i ma to do siebie że się rysuje, nieważne czy jest z KRUKA czy z małego zakładu jubilerskiego ;)
nie rysują to się chyba obrączki z tytanu.. ;P
image
ja zamawialam w galerii baltyckiej. bylismy tam pierwszy raz i nie bylismy zdecydowani facet powiedzial nam zebysmy sie jeszcze przeszli popatrzyli na inne, takze nie naciskaja. wiekszosc realizuja w 2 tyg ale wiem ze sa wzory na ktore trzeba czekac dluzej (do 6 tyg). grawer jest za darmo. uczciwie informuja ktora obraczke o ile mozna powiekszyc
image

image
W Realu w Gdyni też jest Jubitom. Pani w tym salonie powiedziała mi, że wiele modeli obrączek (dwukolorowych) można powiększać lub pomniejszać. Myślę, że też się na nie zdecydujemy, szczególnie że z Waszych wypowiedzi wnioskuje, że można śmiało brać ;)
image
image
image
Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !
W Galerii Bałtyckiej mają spory salon.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My też zamówiliśmy te same obrączki co Ivi, ale już kosztują 1.200 zł:-) Tylko wiecie co w sumie jaką oni dają gwarancję na nie? Bo jak się spytałam to Pani powiedziała, że co się może stać z klasyczną obrączką (gdzie np. nie ma kamienia), a jak się porysują to nie podlegają reklamacji.
image

My zamówiliśmy zwykłe klasyczne obrączki, 5mm, nie takie ze ściętymi bokami tylko bardziej zaokrąglone bo bokach. Do odbioru były chyba jakoś po tygodniu więc bardzo szybko :) Grawer gratis i z tego co pamiętam do roku czasu można je pomniejszać/powiększać u nich za darmo. Za dwie obrączki zapłaciliśmy około 1200 złotych, o parę set złotych taniej niż u innych jubilerów.
image
kilka dni temu odebraliśmy obrączki z jubitom'u i muszę przyznać że wyglądają rewelacyjnie. zdecydowaliśmy się właśnie na nich bo ani w kruku ani aparcie ani w yes nie chcieli zrobić nam takich jakie nas interesowały. za komplet zapłaciliśmy 2900 z wliczoną 10% zniżką za mały "problemik" w grawerze (bład w literowaniu), który zresztą szybko poprawili, a my źli też nie byliśmy bo termin aż tak nie naglił. cena dosyć wysoka, ale to moje 11 brylancików nabiło cenę ale myślę że warto było bo w porównaniu do innych salonów ceny mają bardzo dobre.na obsługę też nie mogę narzekać - przy naszej pierwszej wizycie byli bardzo pomocni, nie nalegali, radzili żeby się zastanowić itp, kiedy były gotowe dzwonili, a przy "pierwszym odbiorze" kiedy okazało się że grawer jest nie taki, pani ekspedientka była bardziej przerażona od nas, potem kolejne telefony i na koniec rabat więc suma sumarum nawet śmiesznie i sympatycznie to wszystko wyszło. także polecam:)
Nigdy więcej!!!!my kupiliśmy obrączki 2 lata temu. W zasadzie to obrączkę i pierścionek z brylantami w stylu obrączki , za bagatela prawie 3000 PLN. Damska obrączka nie pasowała rozmiarem - sprzedawcy w Poznaniu (Galeria Malta) zaproponowali i zlecili zmianę rozmiaru. Nadszedł dzień ślubu, a dzień po okazało się że obrączka damska nie wytrzymała kilkunastu godzin użytkowania (ślub i wesele) a kamienie z niej POWYPADAŁY!!no i wtedy dopiero się zaczęło! 1 reklamacja-odrzucona, 2 -też! Sprzedawcy wmawiali nam, ze zona źle posługiwała się sztućcami w trakcie wesela albo za dużo klaskała!! Sprawa zakończyła się w sądzie - trwała 1,5 roku!! Biegły stwierdził ewidentną wadliwość towaru, a pan właściciel firmy na koniec wyparł się wszystkiego!! Nie odpuszczajcie i walczcie o swoje prawa - w trakcie procesu wyszło,że damska obrączka za którą płaciliśmy 2160 PLN warta jest 300 PLN!! Trzymajcie się z daleka od tej firmy!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam pierscionek zaręczynowy z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Nic sie z nim nie dzieje. Natomiast obraczki mamy z jubiler Eliza i sa tragiczne! Po 2 dniach wygladaly jalbym miala je 2 lata tak sie rysuja!
Ja mam zaręczonowy ponad 2lata z Elizy i świetnie wygląda a robie w nim wszystko :)
Nawet z moja pomoca przeszedl remont mieszkania, mimo wszyskiego wyczyściłam ściereczką do złota i jak nowy.
Co do obraczek znajomi nosa msc i sa zadowoleni.
Ja mam obrączkę juz 3 lata noszę ja 24 h na dobę i nic z nią się nie dzieje tak samo z innymi ich wyrobami które posiadam.polecam w 100%
Ja mam pierscionek zaręczynowy z Jubitomu już prawie rok czasu i nic się z nim nie dzieje, także ja nie mam zastrzeżeń co do tej firmy:)
Moja siostra obraczki ma z Aparatu i też chwilę po ślubie wypadl jej brylancik, ale to może zdarzyć się w każdej firmie, także na to bym brała poprawkę :)
Ogólnie oceniając na Jubitom jestem na tak :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam niestety złą opinię o tym jublierze z prostej przyczyny, że nie serwisują własnych wyrobów. Z prostą obrączką wiadomo nic się stać nie może ale już jakieś oczka jeżeli są i wypadną mogą być kłopoty.

Moja historia dotyczy co prawda bransoletki ale przypuszczam że może dotyczyć każdego rodzaju biżuterii która może ulec uszkodzeniu.
Chciałem naprawić zerwaną bransoletkę (dziecko pociągnęło i po sprawie) - otóż FIRMA ZOSTAWIA KLIENTA BEZ ŻADNEJ POMOCY. Tak szanowni Państwo. Ich własny wyrób, który - uwaga - DO DZISIAJ JEST W SPRZEDAŻY nie może zostać naprawiony. Odmowę otrzymałem dwukrotnie. Nawet panie sprzedające były zdziwione bo jak przyjmowały bransoletkę do serwisu poinformowały tylko, że to prosta naprawa (wypadł tzw. teleskop łączący ogniwa) i będzie kosztować ok. 90PLN + koszty materiału (np. teleskopu). Ucieszyłem się, jednak na drugi dzień już zostałem poinformowany, że NIE MA MOŻLIWOŚCI naprawy!!! Produkt, który ciągle leży w gablotach jest sprzedawany klientom i nie są oni informowani, że w przypadku uszkodzenia mogą wyrzucić złom do śmieci lub sprzedać na wagę. Bransoletka ta akurat jest dosyć kosztownym złomem z białego i żółtego złota aktualnie w cenie ok 1350PLN. Ze swojej strony na pewno będę szukał pomocy u rzecznika konsumentów bo dla mnie to skandaliczne żeby tak zostawiać klientów bez pomocy.

Oczywiście pozostawiam ocenę w Państwa rękach, ale moim zdaniem takie podejście do klienta zasługuje na dezaprobatę z naszej strony. Dla kontrastu pierścionek z białego złota, który kupiłem u Kruka stracił jedną z cyrkonii i w tym samym salonie za DARMO sprawa została rozwiązana błyskawicznie. Wstyd dla jubitom'u ja już tam na pewno zakupów nie zrobię - stracili dobrego klienta bo przyoszczędzili trochę wysiłku i zabrakło dobrych chęci!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My jak obeszliśmy wszystkich jubilerów to wróciliśmy do Apartu, cenowo wcale drożej nie wychodziło a obrączki piękne i to bardzo :)
~weselna nie wiem do jakich jubilerów chodziłaś, ale w aparcie jest srednio 700-1000zł drożej niż u małych jubilerów oferujących obrączki od tych samych producentów. W jubitomie za sztukę płaci się mniej wiecej tyle co za parę u tych małych.
Wiem co piszę bo urządziłam sobie 2 dniową wycieczkę w poszukiwaniu obrączek z notesem w ręku. Spodobało mi się kilka modeli które się powtarzały u większości jubilerów i cenny są mega różne, ale w tych sieciowych jest najdrożej a czas realizacji najdłuższy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam od roku pierścionek zaręczynowy z Jubitomu..z białego złota z brylantem i cały porysowany :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry