Widok
Ochrona Sopockich Peronów
Właśnie ten Pan wysiadł z tego samego Pociągu co ja, z Pragi..
Poślizgnął się na Śliskim Peronie rozbijając przenośną klatkę dla.Kotka.
Kotek uciekł gdzieś przez Tory..
Pana podnieśliśmy z Panią, która z Nim jechała i trzymałem Go "za fraki" aby nie wpadł pod Odjeżdżający Pociąg..
Poszedłem zgłosić Ochronie nad kasami..
Powiedzieli mi, że nie są od tego i mam iść do Ochrony, co jest na ...
więcej
Poślizgnął się na Śliskim Peronie rozbijając przenośną klatkę dla.Kotka.
Kotek uciekł gdzieś przez Tory..
Pana podnieśliśmy z Panią, która z Nim jechała i trzymałem Go "za fraki" aby nie wpadł pod Odjeżdżający Pociąg..
Poszedłem zgłosić Ochronie nad kasami..
Powiedzieli mi, że nie są od tego i mam iść do Ochrony, co jest na ...
więcej
Ale właśnie zaprzeczyłeś swojej własnej pierwotnej historii.
Jeżeli lód był na samym peronie lub nawet w obrębie dworca, to i tak idąc do ochrony musiałeś użyć dokładnie tej samej drogi, którą byś sprowadził tego Pana poza sam obszar tego dworca.
"poszedłem do ochrony poprosić, aby pomogli zejść innej osobie samemu idąc dokładnie tą samą trasą do budynku ochrony"...
"Alibi" przestaje Ci się kleić.
Jeżeli lód był na samym peronie lub nawet w obrębie dworca, to i tak idąc do ochrony musiałeś użyć dokładnie tej samej drogi, którą byś sprowadził tego Pana poza sam obszar tego dworca.
"poszedłem do ochrony poprosić, aby pomogli zejść innej osobie samemu idąc dokładnie tą samą trasą do budynku ochrony"...
"Alibi" przestaje Ci się kleić.
Ten Pan ledwo stał na nogach..
Podprowadziłem Go do barierki aby się jej trzymał..
Została przy Nim w.w. Pasażerka..
Miał kupę bagażu do zbierania..
Rozglądał się za Kotkiem..
Uznałem, że szybciej pobiegnę po Profesjonalna Pomoc, która natychmiast zareaguje i/lub wezwie inne Służby..
Dla mnie to były sekundy na decyzję..
Nie wiem, może mogłem coś zrobić inaczej ale oczywiście najłatwiej komentować i oceniać, nie będąc na miejscu..
Została przy Nim w.w. Pasażerka..
Miał kupę bagażu do zbierania..
Rozglądał się za Kotkiem..
Uznałem, że szybciej pobiegnę po Profesjonalna Pomoc, która natychmiast zareaguje i/lub wezwie inne Służby..
Dla mnie to były sekundy na decyzję..
Nie wiem, może mogłem coś zrobić inaczej ale oczywiście najłatwiej komentować i oceniać, nie będąc na miejscu..
Co Ty masz z wielkimi literami?
Dlaczego użyłeś ich w przypadku Profesjonalna Pomoc, Pasażerka, Służby, Kotkiem (tak miał na imię?), Pociągiem, Śliskim Peronie itd Bo jak rozumiem z szacunku Nim, Go (naciągane, ale powiedzmy, że ok), ale raczej Oni do Służby, które opisujesz szacunkiem nie uzasadnisz. Oczy bolą jak się czyta
Trafiłeś z tym Szacunkiem.:]
"Oni" z wielkiej litery było skierowane do Ochrony budynku Sopot Centrum, którzy akurat pomogli, ochrzaniajac SOK.
Drugi powód, to po prostu Zaakcentowanie i tyle..
Wiesz, ja to od urodzenia 100% matematyk i najchętniej, to bym w tym tekście widział jeszcze pełno Wielkich Cyferek.;D
Drugi powód, to po prostu Zaakcentowanie i tyle..
Wiesz, ja to od urodzenia 100% matematyk i najchętniej, to bym w tym tekście widział jeszcze pełno Wielkich Cyferek.;D
Ale jak pasażer ma zglosić bezpośrednio do KZU ? W miastach zgłasza się do Straży Miejskiej, a Straż Miejska przekazuje do zarządców dróg lub bezpośrednio do firm realizujących usługi zimowego utrzymania dróg. Analogicznie należy zgłaszać do Straży Ochrony Kolei, a oni powinni przekazać zgłoszenie do KZU.
Obowiązek pierwszej pomocy ma każdy obywatel ; )
Ale ochrona nie będzie biegać za każdym razem gdy ktoś się potknie czy przewróci. Bądźmy realistami skoro tam były osoby postronne to ich obowiązkiem jest udzielić pierwszej pomocy. Jak ochrona by zobaczyła że coś jest nie tak to by zareagowali. Pomógł pasażer więc po co tam jeszcze ochrona?...
Już sobie nie dopowiadaj po swojemu, zza ekranu, bardzo proszę..
Gdzie jest napisane, że szarpałem Pana..???
Jakbyś chociaż dokładnie przeczytał, to byś zauwazył, że podnieśliśmy tego Pana, razem z inną Pasażerka, która blisko Niego podrozowała tym pociągiem a następnie Trazymałem Go /za tył zamkniętej kurtki/ gdyż był bardzo blisko odjeżdżającego pociągu i przechylalajac się w jego kierunku istniało ryzyko spadnięcia na tory...
Przy okazji życzę na przyszłość też więcej Empatii...
Jakbyś chociaż dokładnie przeczytał, to byś zauwazył, że podnieśliśmy tego Pana, razem z inną Pasażerka, która blisko Niego podrozowała tym pociągiem a następnie Trazymałem Go /za tył zamkniętej kurtki/ gdyż był bardzo blisko odjeżdżającego pociągu i przechylalajac się w jego kierunku istniało ryzyko spadnięcia na tory...
Przy okazji życzę na przyszłość też więcej Empatii...
Słabe warunki
Słabe warunki panują też na peronie Gdańsk Główny. Jestem osobą słabowiezacą i mam trudności w poruszaniu się o zmroku. Peron SKM Gdańsk Główny jest słabo oświetlone ( wyłączona połowa oświetlenia)., zejście do tunelu tak samo., Za wzór oświetlenia polecam spojrzeć na perony pociągów dalekobieżnych. Czyżby właściciel oszczędza prąd kosztem bezpieczeństwa???
To jest własnie Powski porzadek ochrona jest niewaidomo od czego a w zasadzie od niczego!!Perony sa w stanie takim ze mozna sie
To powinienes zgłosic do mediów w całej Polsce a ten pan powinien rzadac odszkodowania Ochrona powinna ztym panem szukac tego kota od tego sa!! Powinni mu tez pomagać zejsc .Ale jak widac to patologia której sie nich nie chce.Za nie udzielenie pomocy powinni zostac pozbawieni wszelkiej premii do konca roku.
Pokaż mi w którym miejscu raportu i w postach niżej napisałem, że oczekiwałem od ochrony szukania Zwierzaka.??
Kotek był bardzo dobrze zabezpieczony w przenośnym transporterze..
Niestety w wyniku poślizgnięcia się Pana, kontenerek ten wyleciał jakieś 2m w powietrze, po czym po uderzeniu odpadły z niego drzwiczki i prawie się rozpadł na kawałki.;[
Niestety w wyniku poślizgnięcia się Pana, kontenerek ten wyleciał jakieś 2m w powietrze, po czym po uderzeniu odpadły z niego drzwiczki i prawie się rozpadł na kawałki.;[