Widok

Ochrona Sopockich Peronów

Właśnie ten Pan wysiadł z tego samego Pociągu co ja, z Pragi..
Poślizgnął się na Śliskim Peronie rozbijając przenośną klatkę dla.Kotka.
Kotek uciekł gdzieś przez Tory..
Pana podnieśliśmy z Panią, która z Nim jechała i trzymałem Go "za fraki" aby nie wpadł pod Odjeżdżający Pociąg..

Poszedłem zgłosić Ochronie nad kasami..
Powiedzieli mi, że nie są od tego i mam iść do Ochrony, co jest na ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co ma teraz pracownik ochrony zrobić z tym zgłoszeniem? Ochroniarz ma teraz klęczeć i rozbijać ten lód długopisem?
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 143

Poprosiłem tylko o Pomoc temu Panu z zejściem w bezpieczne miejsce na terenie należącym do PKP

Tak wiem, mogłem Go sam odprowadzić do samego domku..
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale właśnie zaprzeczyłeś swojej własnej pierwotnej historii.

Jeżeli lód był na samym peronie lub nawet w obrębie dworca, to i tak idąc do ochrony musiałeś użyć dokładnie tej samej drogi, którą byś sprowadził tego Pana poza sam obszar tego dworca.

"poszedłem do ochrony poprosić, aby pomogli zejść innej osobie samemu idąc dokładnie tą samą trasą do budynku ochrony"...

"Alibi" przestaje Ci się kleić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 28

Ten Pan ledwo stał na nogach..

Podprowadziłem Go do barierki aby się jej trzymał..
Została przy Nim w.w. Pasażerka..
Miał kupę bagażu do zbierania..
Rozglądał się za Kotkiem..

Uznałem, że szybciej pobiegnę po Profesjonalna Pomoc, która natychmiast zareaguje i/lub wezwie inne Służby..
Dla mnie to były sekundy na decyzję..

Nie wiem, może mogłem coś zrobić inaczej ale oczywiście najłatwiej komentować i oceniać, nie będąc na miejscu..
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co odpisujesz na głupie odpowiedzi dęb-li !! Nie ma osoby odpowiedzialnej za ten stan peronu , a bronić obecnej władzy będą bo im płacą za d**ilne odpowiedzi!! Pozdrawiam wszystkich którzy używają mózgu
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wykazał się Pan empatią . Pozdrawiam i życzę aby kotek się znalazł.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Ty masz z wielkimi literami?

Dlaczego użyłeś ich w przypadku Profesjonalna Pomoc, Pasażerka, Służby, Kotkiem (tak miał na imię?), Pociągiem, Śliskim Peronie itd Bo jak rozumiem z szacunku Nim, Go (naciągane, ale powiedzmy, że ok), ale raczej Oni do Służby, które opisujesz szacunkiem nie uzasadnisz. Oczy bolą jak się czyta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chyba w Niemczech...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trafiłeś z tym Szacunkiem.:]

"Oni" z wielkiej litery było skierowane do Ochrony budynku Sopot Centrum, którzy akurat pomogli, ochrzaniajac SOK.

Drugi powód, to po prostu Zaakcentowanie i tyle..

Wiesz, ja to od urodzenia 100% matematyk i najchętniej, to bym w tym tekście widział jeszcze pełno Wielkich Cyferek.;D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogłeś . Zmarnowałeś mnóstwo

Czasu na szukanie sensacji a jak sam mówisz chodziło tylko o pomoc jegomościowi w zejściu z peronu . Potrzebowałeś na to max 5 minut . Wstyd i żenada .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 31

Jest coś takiego jak SOK, jest też coś takiego jak obsługa dworca. Jedna i druga służba nie działa.

Perony oblodzone, tego być nie powinno. A przy SOK na peronach menele spokojnie palą i chleją, to też nie powinno mieć miejsca.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko, że mi nie chodzi zupełnie o utrzymanie odsniezonego peronu..

Nawet w miarę był...
Tylko reakcje na Upadek, który mógł się skończyć Tragicznie..
Na pełno był on widoczny na Kamerach Monitorujących, skoro nawet jak stopę postawisz za linią to opier..nicza AI abyś się cofnął..
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opiernicza czyli ostrzega dopiero jak nadjeżdża pociąg

A ochrona reaguje na akty wandalizmu i agresję. Gdyby nie wstawał przez dłuższą chwilę to pewnie by poszli i wezwali pogotowie ; )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Czyli Źle, że Go podniosłem.;[

Gada to "proszę odsunąć się od krawędzi peronu" nawet jak nic nie nadjeżdża.;]P
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gada dwa razy nim przyjedzie pociąg albo będzie przejeżdżać

Nie wiem czy dobrze czy źle to już zostawiam tobie do oceny. Ochrona i tak tylko by się spytała czy nic mu nie jest i czy nie trzeba wezwać pogotowia. Potem by sobie poszli ; ) przykro mi ale tak to działa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Guzik prawda, nie reagują, mają nadzieję, że ktoś się zajmie.

Nie reagują na palenie, picie, i na wypadki też nie. Akty wandalizmu też ich nie interesują, wszyscy, którzy korzystają z usług pkp czy skm o tym dobrze wiedzą. Tak się dzieje od lat.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale jak pasażer ma zglosić bezpośrednio do KZU ? W miastach zgłasza się do Straży Miejskiej, a Straż Miejska przekazuje do zarządców dróg lub bezpośrednio do firm realizujących usługi zimowego utrzymania dróg. Analogicznie należy zgłaszać do Straży Ochrony Kolei, a oni powinni przekazać zgłoszenie do KZU.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można prosić o więcej informacji o kocie?
Wybiorę się na spacer poszukać
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

kurcze, z żabianki to za godzine skmka :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ooo chociaż jedną Miła Odezwa.:]

Niestety nie zdążyłem zrobić foty, podnosząc Pana.;[
Dlugowłosy na pewno..
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego w Sopocie wysiadłeś, mogłeś jechać dalej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

Obowiązek pierwszej pomocy.

Jeśli jest zagrożone życie lub zdrowie to obowiązkiem kwalifikowanego pracownika ochrony jest się ruszyć pomóc.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obowiązek pierwszej pomocy ma każdy obywatel ; )

Ale ochrona nie będzie biegać za każdym razem gdy ktoś się potknie czy przewróci. Bądźmy realistami skoro tam były osoby postronne to ich obowiązkiem jest udzielić pierwszej pomocy. Jak ochrona by zobaczyła że coś jest nie tak to by zareagowali. Pomógł pasażer więc po co tam jeszcze ochrona?...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szarpiesz gościa za fraki i oczekujesz poklasku? Mam nadzieję że jak promile zejdą to przemyślisz swoje postępowanie i wyciągniesz wnioski. Lepiej ci szły testy korków na drogach i butelkomatu
Pozdowionka i miłego i trzeźwego
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 37

Już sobie nie dopowiadaj po swojemu, zza ekranu, bardzo proszę..

Gdzie jest napisane, że szarpałem Pana..???
Jakbyś chociaż dokładnie przeczytał, to byś zauwazył, że podnieśliśmy tego Pana, razem z inną Pasażerka, która blisko Niego podrozowała tym pociągiem a następnie Trazymałem Go /za tył zamkniętej kurtki/ gdyż był bardzo blisko odjeżdżającego pociągu i przechylalajac się w jego kierunku istniało ryzyko spadnięcia na tory...

Przy okazji życzę na przyszłość też więcej Empatii...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież to jest oczywiste, że jako autor postu zazwyczaj ludzie piszą teksty niemalże wybielające swoją osobę, a oczerniające inne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chciałem tylko pokazać Postępująca Znieczulicę w Narodzie..

Oprócz mnie, jednej Pani Pasażerki i Ochroniarzy budynku Sopot Centrum, którzy pobiegli postawić do pionu Ochronę Kolei, zupełnie nikt nie zainteresował się tą sytuacją i tym Panem.;[
Tyle....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest niemożliwe

Przecież my jesteśmy na wszystko przygotowani i wszystko dobrze działa! Zawsze!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak jest, nie gadamy, robimy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słabe warunki

Słabe warunki panują też na peronie Gdańsk Główny. Jestem osobą słabowiezacą i mam trudności w poruszaniu się o zmroku. Peron SKM Gdańsk Główny jest słabo oświetlone ( wyłączona połowa oświetlenia)., zejście do tunelu tak samo., Za wzór oświetlenia polecam spojrzeć na perony pociągów dalekobieżnych. Czyżby właściciel oszczędza prąd kosztem bezpieczeństwa???
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

a potem ofiara pomocy pojdzie na gestapo ze portfel mu zwineli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Chyba czasy Ci się pomyliły
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej kripo, jak się cofasz w rozwoju.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo przykra historia, która może każdego spotkać. Pocieszające jest, że ten poszkodowany Pan, znalazł u Pana i nieznajomej pasażerki pomoc.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo za obywatelską postawę i pomoc!

Oby Pasażer był cały i zdrowy a kotek się odnalazł w dobrej formie!
W Sopocie niestety coraz mniej rzeczy jest przyjaznych zwykłym ludziom, ale to już zupełnie inna kwestia.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaraz przyjade rowerekiem i bede pilnować

Kurt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

To jest własnie Powski porzadek ochrona jest niewaidomo od czego a w zasadzie od niczego!!Perony sa w stanie takim ze mozna sie

To powinienes zgłosic do mediów w całej Polsce a ten pan powinien rzadac odszkodowania Ochrona powinna ztym panem szukac tego kota od tego sa!! Powinni mu tez pomagać zejsc .Ale jak widac to patologia której sie nich nie chce.Za nie udzielenie pomocy powinni zostac pozbawieni wszelkiej premii do konca roku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dramat wszystko odnosisz do polityki. A gdyby rządził ktoś inny to uważasz ,że ochrona by reagowała inaczej empatia nie ma barw politycznych .Jak nie uruchomisz samochodu rano albo będzie ślisko to wina rudego a może Nawrockiego .

Szkoda kotka, jeszcze w taka pogodę. I człowieka który stracił przyjaciela. Może ktoś kto mieszka nieopodal rozejrzy się. Kot musi być przerażony o ile nie zginął na torach. Dramat ta cała sytuacja. A ochrona do wywalania z roboty tyle w temacie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kotek się znalazł?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok ale ty jakiś dziwny jesteś?

Zgłasza się uszkodzenie ciała ochronie jak ktoś takowego doznał.
Ty oczekiwałeś że ochrona będzie szukała źle zabezpieczonego zwierzęcia?
Nie można innych obwiniać swoim nierozgarnięciem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pokaż mi w którym miejscu raportu i w postach niżej napisałem, że oczekiwałem od ochrony szukania Zwierzaka.??

Kotek był bardzo dobrze zabezpieczony w przenośnym transporterze..
Niestety w wyniku poślizgnięcia się Pana, kontenerek ten wyleciał jakieś 2m w powietrze, po czym po uderzeniu odpadły z niego drzwiczki i prawie się rozpadł na kawałki.;[

Poszkodowany powinien znaleźć dobrego prawnika i wystąpić do pkp plk o wysokie odszkowanie za utratę kota.

Jak wyglądał kot !?!?

Jaki kolor futerka ? On zamarznie !

Wiadomo skąd był ten pan? Przyjezdny czy mieszkaniec Trójmiasta ?
Jakiś kot został dziś znaleziony 17 stycznia w okolicy peronów Sopot

Skontaktuj się z redakcją Trojmiasto.pl

Mają kontakt do osoby, która znalazła kota

Właściciel odnaleziony, kotka wróci do swojego domu
do góry