Widok

Ociężałość

Jak postępować w takim przypadku?

Ciśnienie 104/74
tętno 41 ud./min.

Jak nie walne drzemki w ciągu dnia przynajmniej jednej i kawy nie wypije w ogóle nie mam mocy, mimo że tylko po płaskim jeżdżę to czuje jakbym cały czas pod górę jechał. Kiedyś jeździłem intensywniej teraz mi już tak nie wolno, muszę tempem "męczącym" rekreacyjnym...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
objawy były bardzo pozytywne, bo czułem się super dopóki Medycyna nie wmówiła mi, że za duże ciśnienie i za wolne tętno należy leczyć, bo jak NIE, to pierwsze padną nerki, a potem reszta organizmu ....

Oczywiście kuracja obniżająca ciśnienie bez zwiększania tętna powodowała ociężałość, ale teraz jest skorygowana i po podniesieniu liczby Hz pompy krwi czuję się lepiej, ale nie super
Czym to się objawia?
za wysokie ciśnienie i za małe tętno
Antoni- masz typowe objawy dla stanów depresyjnych.
A co masz z sercem że ci każe łykać?
Kardiolog przepisał piguły i jak łykam tętno się zwiększa
Chodzi ci spożywanie posiłków w czasie jazdy - kręcenia czy w ogóle czasie jazdy nawet robienie postojów na posiłek, bez przesady na te 2 godz raz musisz zjeść. A co ci szkodzi że pojedziesz np dzień po dniu a jednego dnia pojedziesz wieczorem i następnego też pod koniec dnia, trzeba robić taka przerwę wg ciebie że leżeć plackiem w domu cały dzień tylko jakiś spacer mały? A gdy ktoś ma ADHD :)?
ja zrobiłem sobie przerwę i już trzeci rok tak leci... - ta przerwa
Skoro nie robisz przerw to miej pretensję do siebie, po prostu niszczysz sobie zdrowie. Ja też tak niegdyś jeździłem i takie same Jak Ty miałem problemy. Teraz to odpuściłem. Druga sprawa to spożywanie posiłków w czasie jazdy to jakieś nieporozumienie. Poczytaj sobie trochę literatury w sieci na w/w temat .
Kiedyś tak robiłem że dwa trzy dni w tygodniu przerwy równo rozłożonej, teraz jeżdżę rekreacyjnea, tempo flegmatyczne ale dzień po dniu, mniej albo więcej czasu ale systematycznie.
Dziś w południe jazda 75km bez obiadu bo na obiad za wcześnie 13, to w drodze w czasie jazdy tempo zwolniłem i na mało ruchliwym odcinku jadłem spokojnie, ale po 30min jazdy poczułem się taki pełny i wzdęty, myślałem że mi wątroba wysadzi..
Antoni - po prostu doprowadziłeś swój organizm do stanu przemęczenia, być moze nawet do przetrenowania. Musisz rozsądniej dozować wysiłek i robić przerwy regeneracyjne, bez tego nie da rady, zniszczysz sobie organizm. Wbrew pozorom przemęczenie i przetrenowanie dotyczy w większym stopniu amatorów niż zawodowców, oni mają monitoring, trenera i doświadzcenie - amator najczęściej tylko dobre chęci. Musisz odpocząć. Najprostszy plan treningowy to trzy tygodnie jazdy a potem tydzień regeneracyjny z przejażdżkami odpoczynkowymi po 30 min i powoli, bez ciśnienia. Dieta musi się bilansować, nie można bezkarnie ciągnąć na deficycie kalorycznym.
36 bpm
Jakie 36 ???!!!

9 listopada skończy dopiero 30-tkę
Włoszczowska nie ma 36?
Starcia stawów kolanowych można zastąpić chrząstką po przycięciu sobie uszu
Kuba, albo jaja sobie robisz albo się nie znasz, to jest bardzo dobre tętno spoczynkowe i nie jest potrzebny żaden kardiolog
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wez nie chrzań. Lance-szpryca-Armstrong n********* bardzo szybki młynek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sam sobie odpowiedziałeś, za dużo jeździsz i nie dajesz odpoczynku dla organizmu. Tętno masz dobre. Jeszcze raz, daj odpocząć organizmowi.
W tygodniu powinieneś odpocząć 2 dni od roweru i zrobić sobie np spacer.
to tak jak z przełożeniem na korbie. Małe tętno kręcisz pedałem powoli. Duże tętno kręcisz jak kobieta, czyli małe kroczki a częstotliwość duża jak u radzieckich tancerek ludowych. Rowerzysta pulsuje korbą 70 gdy ma puls 70 obr./min, a jak 30 to twarde przełożenie jak Luis Amstrong - 30
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
zapomniałeś

Lance Armstrong - 30
do góry