Widok

Od czasów marszałka Piłsudskiego nie było tak wielkiego przywódcy

Pan duda powiedział o Lechu Kaczyńskim, że „od czasów marszałka Piłsudskiego nie było tak wielkiego przywódcy”.
Zasługi Marszałka są powszechnie znane i czynienie jakichkolwiek porównań do Niego narażałoby na śmieszność osobę porównywaną.

Tym niemniej pan duda sprowokował mnie do próby wyszczególnienia zasług PLK :

1) wykonał plan swojego brata
2) zginął w wypadku
3) spoczął na Wawelu

Coś pominąłem ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przeszarżował. Zdecydowanie. Nawet lizusostwo powinno mieć jakieś granice, a przynajmniej oscylować wokół realiów.
Lipa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aaaa... że duda przeszarżował ?
Aby chcieć analizować to, co on mówi, trzebaby przyjąć że ten facet ma jakiś kręgosłup, coś do powiedzenia i że ma na coś wpływ.
Z litości pomińmy milczeniem analizę partyjnej kolejki do lizania pewnego tyłu.

Wróćmy do PLK. W dniu dzisiejszym jest on już postacią historyczną, która zaczyna żyć swoim życiem pośmiertnym.

Powstaje narracja, która sugerowałaby, że stawiane pomniki dotyczą osoby PLK (choć z twarzy ten pomnik bardziej mi przypomina Suskiego). Przypisywana Panu PLK jest jakaś historia, która nie ma kompletnie wypełnienia rzeczywistością.
Tym bardziej zadziwiające są podsumowania prowadzące do tak daleko idących porównań z Marszałkiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Polityka

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

do góry