Widok

Od świętej do.....

Mam sąsiadkę ok 35 lat. Była 8 lat z gościem i mają syna ok 4-5 lat. A bodajże pół roku temu go wykopała za niewierność i chlanie. W/W ma 3 dzieci - 13, 12, 5 lat . Coś jej nie pykło w główce i założyła profil na portalu towarzyskim.Do tego jej odbiło albo jakaś nie kumata bo pisząc 1 dzień z przypadkowym facetem podała nr telefonu. A po krótkiej rozmowie telefonicznej zaprasza na noc. Z tego co wiem to niby tylko na kawę wieczorami zapraszają, a z tego co widziałam to potrafiła 3ch na tydzień mieć na noc. Teraz niby tempa zwolniła i spotyka się z jednym. Tylko że prawda jest taka że po ok miesiącu lub 2ch rozluźniają się kontakty między nimi a ona leci do kolejnego,, bo ten jest jakiś niewiem..." Mi nic do tego. Ale szkoda mi dzieci bo we wszystkich przygodach życia jej dzieci biorą udział. Z tego co znam ją to zauważyłam jest ograniczona intelektualnie. Jej życie ogranicza się do 8 klas, które skończyła, seriali miłosnych, siedzenia w domu i sprzątania. Jest tak leniwa i wygodna że jak ma coś brudne go (np dywan) czy coś zarostem to woli to wyrzucić niż wyczyścić czy sama naprawić. Dzieci mają skąd brać świetny przykład z matki. Zero wiedzy i zero umiejętności. Nikt z nich nie umie logicznie myśleć i nie znają nawet podstaw jednego obcego języka. Podejrzewam że jej wygidnictwo i ograniczenia intelektualne powodują że każdy facet ją kopie w d*psko po miesiącu.... A do puki co to ma darmowe sprzątanie, bzykania.... itd....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Odkąd świat się kręci i "do puki" kręci się, tacy jak ty będą żyli życiem innych a nie własnym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Brak okazji, odwagi, ochoty - powodem nie jednej cnoty";)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To właściwie w którym momencie była świętą?

Co do tego seksu, trudno powiedzieć, jaka jest przyczyna. Może to nieodrobiona lekcja z przeszłości (za mało zdobytych doświadczeń), a może po prostu ma swoje potrzeby lub wierzy w miłość od pierwszego włożenia;)
Wątpię by ten aspekt życia źle wpłynął na jej dzieci, o to trochę za późno w tych czasach, Są młode osoby, co mają z 10 lat mniej niż ona i ponad 100 partnerów seksualnych na koncie - i porównując się z rówieśnikami uważają, że to niewiele. Osobę 10 lat starszą, to może szokować, ale osobę 10 lat młodszą pewnie nie rusza.

Co do znajomości języków obcych, to jest to dla mnie niepojęty temat, bo:
1. gdy szukałem pracy zawsze mnie pytano o znajomość i nigdy nie dano mi sposobności użycia.
2. w obrębie UE, gdzie się nie wejdzie, zawsze znajdzie się Polaka;)
3. mieszkańcy innych krajów (Francja, Niemcy, Hiszpania, Ukraina!) mają wbite w naukę języków i oczekują, że to przyjezdny dostosuje się do nas. Ci z ostatniego wymienionego kraju, to nawet u nas mają wbite w naukę i to Polacy muszą się uczyć ich języka.
Ale u nas nadal promuje się naukę języków, jakie to słodkie, że tak bardzo chcemy być lubiani:)))
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wolność polega na tym że każdy może sobie sam życie spier*lić
W sposób na który ma akurat ochotę
Jedni chodzą w Himalaje, inni w inne tango...
Dopuki ogarnia życie na tyle że ma gdzie mieszkać i co jeść dac dziecku/ciom
to co komu do domu jak chata nie jego?

Dopuki - pozamiatałaś... a mogło być tak mądrze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

człowiek chce coś mądrego napisać a wychodzi jak zwykle ;P
To jej życie i Tobie nic do tego,język chyba ci ucieka w d*pę jak patrzysz przez judasz że sąsiadka znowu będzie miała przyjemny wieczór a Ty nie...
A Tobie żal d*pę ściska... zawsze znajdą się takie jak Ty co nie mają własnego życia.
Siedzi w domu i uznała się nad sobą zamiast do roboty iść. Niech dziecmi się zajmie. A nie występami gościnnym. Ja mam co robić. Pracuje po 12 godzin i na zmiany. A taka..... Jeszcze jest biedna. Mi żal d*pe nie ściska. Ale rozpier.ala.. mnie takie coś. Siedzi w domu i się k... zamiast pracować. A potem narzeka na opinie o sobie i dziwi się że z rąk do rąk przechodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie dziwie się, że narzeka na opinie o sobie, jak jej sąsiadki tyłek obrabiają gdzie popadnie:d
Dziw, że tylko narzeka, a nie przejdzie do czynów.

co się będzie przejmować upośledzonymi emocjonalnie... wiadomo co takiej odbije po 12 godzinach pracy ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

WDR Mówisz o tej pracującej czy o tej gościnnej.Ta goscinna narzeka że ma taką opini Bo przechodzi od faceta do faceta. To sobie taką wyrobiła. Bynajmniej łatwiejszy start już ma.

Cholera, jakby każda zachowywała się rozsądnie a nie codziennie lizala się i za rączkę spacerówka z innym to by nie było pierd. lenia o nich. Nagle kw okazuje się że wszystkie kw święte. JRDL.... Żaden facet by w życiu nie chciał takiej którą ma sporo facetów zaliczone i to bez gumy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kim trzeba być, aby wiedzieć, że bez gumy?:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Anty, jesteś moim mistrzem internetów :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezasłużony komplement, przecież ja tylko pytam, gdy czegoś nie wiem:)

Sorry ale hak ktoś potrafi głośno jak debil mówić że nie uznaje gumy... No to sorry ale coś nie teges .... Potem następuje - Jezu, chyba jestem w ciąży. Okresu nie dostałam. W ciąży jestem? O Boże powiedz co mam robić. Do ,, p***olenia"nikogo o pomoc nie prosi a potem nagle jej się przypomina.

Czeęsto jest tak że osoby upośledzone umysłowo, nie umieją pohamować popędu seksualnego inaczej niż przez jego zaspokojenie.Dobrze jest i tak że sprowadza sobie gości a nie bierze się za dzieci, bo na świecie i takie przypadki są gdy matka jest jednocześnie babcią gdyż dopuściła się kazirodztwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

XYZ z opisu wnioskuję że nie jest umysłową a ograniczona do kilku funkcji życiowy bo jej tak wygodnie. Przyjdzie dzień że będzie musiała zmierzyć się z życiem a wtenczas nie wróżę szczęścia.

Osoby lekko upośledzone w wielu przypadkach mentalnie są nastolatkami. O siebie zadbają ale poczucie obowiązku mają mizerne, lepiej wszak się bawić niż na poważnie się czymś zająć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Założę się że owa pani na pewno myśli ale odbytem.
Mam gdzieś czy się to komuś podoba czy nie.Ale piszę co myślę.
W kółko to samo gadanie. Już pewnie dawno po temacie. A może marzy jej się historia jak z serialu wenezualzkiego rodem z dynastii a wy że chora psychicznie i tylko pociąg że stacji A do stacji B. A może jest zimna i wypracowania i odbytej myśli. Może jest w stanie wszystko zrobić dla kasy. A może nie... Są różne poglądy na w/w temat. Jedni się grzmocą bo tak chcą a inni bo muszą. Tyle w temacie.
Może zimna i wypracowania. A może odbytem myśli. *

Mam tylko dwie techniczne refleksje i jeden zwykły odruch wymiotny
Pierwsza to że abonament tanieje i dochodzi do niebezpiecznej granicy absolutu dostępności
Druga to że urządzenia są coraz tańsze a aplikacje nazbyt intuicyjne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Towarzyskie

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...

Gry (17 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?

Para szuka pary (11 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

do góry