Widok
Różnie bywa z tymi dietami, bo każdy ma inny organizm. Dobry dietetyk powinien doradzić każdemu i na pewno kilka kg ucieknie.
Ja sama mam problemy ze zdrowiem i w związku z tym zrzucenie każdego kg to wielka katorga i nawet dietetyk to potwierdza. Nie chodzi o wymówki, bo schudnąć może każdy z każdą dolegliwością, ale trzeba być świadomym tego co nas czeka, żeby się nie zrazić.
Dlatego u mnie samo zdrowe odżywianie nie wystarczyło, ale kontrola specjalisty już pomogła :)
Ja sama mam problemy ze zdrowiem i w związku z tym zrzucenie każdego kg to wielka katorga i nawet dietetyk to potwierdza. Nie chodzi o wymówki, bo schudnąć może każdy z każdą dolegliwością, ale trzeba być świadomym tego co nas czeka, żeby się nie zrazić.
Dlatego u mnie samo zdrowe odżywianie nie wystarczyło, ale kontrola specjalisty już pomogła :)
polecam strone slank.pl. mozna sie duzo dowiedziec, jest wsparcie, wzajemna motywacja :) dzieki nim wciagnelam sie w zdrowy styl zycia, od pazdziernika zgubilam 7 kg. bez glodzenia. wystarczy zdrowe, zbilansowane odzywianie i cwiczenia. polecam bieganie, bo jest ogolnorozwojowe :) ja je pokochalam :)
Najważniejsza jest dieta. Polecam wizytę u dietetyczki. Przy dwóch godzinach treningu tygodniowo i sensownej diecie stracisz około 1kg tygodniowo, a nie jest to nigdy drakońskie głodzenie. Sama straciłam tak 10kg w trzy miesiące i wróciło tylko 3kg a to było już rok temu :)
Samo ćwiczenie niestety moim zdaniem nie daje efektów. Można wyciskać siódme poty, a efekty są mierne.
Samo ćwiczenie niestety moim zdaniem nie daje efektów. Można wyciskać siódme poty, a efekty są mierne.
Ja cwiczylam z Chodakowska, nie wiem ile kg zgubiłam, ale brzuch plaski, pupa zgrabniejsza i brak boczkow...Myslalam ze super bede wygladac w mojej sukni! Cwiczylam codziennie skalpel, odpoczywalam w niedziele. Zmienilam nawyki zywieniowe, nie pilam slodkich napoi tylko wode, zamiast slodyczy siegnelam po owoc, zero fast-foodow, ciemne pieczywo, ziemniaki zastepowalam makaronem lub ryżem (nie zapychaja tak) Zamiast miesa jadlam wiecej salatek, jak juz siegnelam po mieso to kurczaka w roznej postaci. Pozniej zapisałam się na siłownie. Cwiczyłam 4-5 razy w tygodniu, wygladałam juz naprawde super. 4 miesiace ciezkiej pracy... A tu bum :) Test pozytywny. Wiec teraz tyjemy :)
4 miesiące to dużo czasu, postaraj się ćwiczyć tak, żeby w tygodniu 2 dni były odpoczynkiem. Jednak same ćwiczenia to nie wszystko, właściwie dużo daje odpowiednie odżywianie :)) Od dobrej diety schudniesz, a od ćwiczeń ujędrnisz ciało! :)
Believing in negative thoughts is the single greatest obstruction to success.
Przede wszystkim to trzeba zmienić nawyki żywieniowe, zacząć się regularnie ruszać. Bilans kalorii musi być ujemny, jeśli chcesz schudnąć. szkoda tylko, że motywacją jest tylko i wyłącznie chęć zgubienia zbędnych kilogramów do ślubu. Powinnaś to robić dla siebie, dla lepszego samopoczucia. Wygląd powinien być jednak na drugim miejscu