Widok

Odchudzanie do ślubu

Wesele Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny kto chce zrzucić trochę kilo do wesela??
Może wspólna motywacja i wspólne wspieranie się ??
Jak ćwiczycie co przygotowujecie do jedzenia??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja własnie od kilku dni zabrałam się za siebie, co prawda trochę już za późno bo ślub w sierpniu, ale może coś uda się zgubić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ćwiczysz sama czy chodzisz na siłownię ?
Sama, trochę szkoda mi teraz kasy na siłownię :)
Probuje z Chodakowska co drugi dzien ale to chyba za malo... Boje sie ze nie wejde w kiecke albo beda mi boczki odstawac... Licze ze ze stresu ubedzie troche haha
image
Ja też zaczynam ćwiczyć z Chodakowską , podobno przynosi skutki tylko codziennie.
Co drugi dzień też przyniesie skutki, ja kiedyś ćwiczyłam to po 1,5 miesiąca było widać efekty, a co dopiero po 4 miesiącach :)
Przede wszystkim to trzeba zmienić nawyki żywieniowe, zacząć się regularnie ruszać. Bilans kalorii musi być ujemny, jeśli chcesz schudnąć. szkoda tylko, że motywacją jest tylko i wyłącznie chęć zgubienia zbędnych kilogramów do ślubu. Powinnaś to robić dla siebie, dla lepszego samopoczucia. Wygląd powinien być jednak na drugim miejscu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
4 miesiące to dużo czasu, postaraj się ćwiczyć tak, żeby w tygodniu 2 dni były odpoczynkiem. Jednak same ćwiczenia to nie wszystko, właściwie dużo daje odpowiednie odżywianie :)) Od dobrej diety schudniesz, a od ćwiczeń ujędrnisz ciało! :)
Believing in negative thoughts is the single greatest obstruction to success.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja cwiczylam z Chodakowska, nie wiem ile kg zgubiłam, ale brzuch plaski, pupa zgrabniejsza i brak boczkow...Myslalam ze super bede wygladac w mojej sukni! Cwiczylam codziennie skalpel, odpoczywalam w niedziele. Zmienilam nawyki zywieniowe, nie pilam slodkich napoi tylko wode, zamiast slodyczy siegnelam po owoc, zero fast-foodow, ciemne pieczywo, ziemniaki zastepowalam makaronem lub ryżem (nie zapychaja tak) Zamiast miesa jadlam wiecej salatek, jak juz siegnelam po mieso to kurczaka w roznej postaci. Pozniej zapisałam się na siłownie. Cwiczyłam 4-5 razy w tygodniu, wygladałam juz naprawde super. 4 miesiace ciezkiej pracy... A tu bum :) Test pozytywny. Wiec teraz tyjemy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Za takie tycie jesteś usprawiedliwiona :P
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Slub mamy tego samego dnia :) Mam nadzieje, ze w suknie wejde bo juz w grudniu byla kupiona :)
Najważniejsza jest dieta. Polecam wizytę u dietetyczki. Przy dwóch godzinach treningu tygodniowo i sensownej diecie stracisz około 1kg tygodniowo, a nie jest to nigdy drakońskie głodzenie. Sama straciłam tak 10kg w trzy miesiące i wróciło tylko 3kg a to było już rok temu :)

Samo ćwiczenie niestety moim zdaniem nie daje efektów. Można wyciskać siódme poty, a efekty są mierne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie, podobno 70% efektu to dieta, a tylko 30% ćwiczenia.
image
No to prawda, tak to wygląda. 70% sukcesu to dieta, a reszta to ćwiczenia fizyczne:) My mamy w sierpniu ślub także mam nadzieję, że jakoś uda się chociaż trochę kg zejść w dół :)
tylko jaka dieta ??? Tyle tych diet że nie wiadomo co wybrać i ciężko mi zrezygnować ze słodyczy
Ja nie myślę o tym jako o diecie, tylko po prostu zdrowe odżywanie:) staram się nie jeść słodyczy, pieczywo razowe, dużo warzyw i owoców, makaron pszenny zamieniłam na razowy. No i co najważniejsze nie podjadać :)
Różnie bywa z tymi dietami, bo każdy ma inny organizm. Dobry dietetyk powinien doradzić każdemu i na pewno kilka kg ucieknie.

Ja sama mam problemy ze zdrowiem i w związku z tym zrzucenie każdego kg to wielka katorga i nawet dietetyk to potwierdza. Nie chodzi o wymówki, bo schudnąć może każdy z każdą dolegliwością, ale trzeba być świadomym tego co nas czeka, żeby się nie zrazić.

Dlatego u mnie samo zdrowe odżywianie nie wystarczyło, ale kontrola specjalisty już pomogła :)
A ja bylam w NatureHoouse w Gdyni na Starowiejskiej i sobie chwale, cena to okolo 100/tygodniowo, ale wystarczyly mi 4 tygodnie na zrzucenie 4kg, a nie bylo ani ciezko , ani glodna nie chodzilam , a zrzucac prawie nie mialam z czego. Polecam :o)
Dziewczyny, moze któraś z Was ma już buty i bieliznę ? Gdzie kupiłyście w Gdańsku ? Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo zaczynam poszukiwania i nie wiem gdzie się wybrać :)
polecam strone slank.pl. mozna sie duzo dowiedziec, jest wsparcie, wzajemna motywacja :) dzieki nim wciagnelam sie w zdrowy styl zycia, od pazdziernika zgubilam 7 kg. bez glodzenia. wystarczy zdrowe, zbilansowane odzywianie i cwiczenia. polecam bieganie, bo jest ogolnorozwojowe :) ja je pokochalam :)
Ja bieliznę kupiłam w intimissimi i jestem zadowolona. buty przez neta ze strony m-but.pl :)
image

Inne tematy z forum Kobieta

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (35 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Świece zapachowe Yankee (13 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

jak schudnąć... :( (191 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...

do góry