Widok

Oddaj krew :)

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Na weselniku już pisałam, może tutaj równiez uda mi się namówić chociaż kilka osób na kolejny odcinek akcji "oddaj krew"

10 LISTOPADA 2007, Żabianka godz. 10 - 14

My jedziemy :)

A tu informacje, które dostałam od kolegi z zaprzyjaźnionego forum:

"10 listopada 2007 w Gdańsku Żabiance, od godz. 10 do 14, kolo kosciola pw. Chrystusa Odkupiciela, będziemy po raz 10 (od 2005 roku) gościć ambulans Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa i trwać będzie akcja pod hasłem "Krew ratuje życie".

Po raz trzeci będziemy się starali zrobić coś więcej - nie tylko oddać krew.

8 września zorganizowaliśmy akcję krwiodawstwa i festyn pod hasłem "Bezpieczna droga" gdzie mówiliśmy o potrzebie bezpieczeństwa na drogach. Nasze zaproszenie przyjęły służby mundurowe, fundacje, stowarzyszenia i prywatne firmy.
Na naszej akcji 8 września 2007 krew oddało także kilku kierowców i stąd zrodził się pomysł kolejnej akcji z ich udziałem.

10 listopada pogoda na Pomorzu będzie już raczej nie specjalna więc na ten dzień planujemy akcje krwiodawstwa i zaproszenie kilkunastu trójmiejskich fanklubów różnych marek samochodów i motorów. Wiemy, że są to ludzie świadomi ciągłej potrzeby krwi w naszych szpitalach a jednocześnie na tyle otwarci i chętni do pomocy, że już mamy deklaracje uczestnictwa w tej dopiero planowanej imprezie.

Dla zmotoryzowanych - tych na czterech czy na dwóch kolkach ale nie tylko, bo dla każdego kto będzie chciał oddać krew, planujemy kawę, domowe ciasto, myślimy o jakiś konkursach, może zaproszeniu jakiegoś VIP-a.
Już pozyskaliśmy kilku sponsorów. Po prostu nie chcemy tylko ściągnąć tych ludzi do nas by oddali krew,
chcemy także coś dla nich przygotować, by poczuli się docenieni, by poczuli się u nas dobrze"

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym chciała ale nie mogę niestety a mój mąż oddał w środe więc tez jeszcze nie będzie mógł ale namawiam serdecznie

no ja też niestety nie mogę:(

image
Wiecie co jest najsmutniejsze w takich akcjach? To, że później ta krew oddana z dobrej woli, jest darem, jest sprzedawana za grubą kasiorę do szpitali.

image
piri o czym ty mówisz?
jak sie boisz ze sprzedadza to mozna zawsze iśc do punktu krwiodastwa przy szpitalu Akademi Medycznej i na bank twoja lrew nie zostanie sprzedana

madzia, kiedyś udzielałam się w takich akcjach i z doświadczenia wiem, że niektóre punkty krwiodawstwa robią na tym niezły biznes, nie mówię tu o punkach przy szpitalnych.

image
o tym nie wiedziałam
wiec dobrze ze mój mąż oddaje przy szpitalu przynajmniej na 100% pomaga za darmo innym

... wszędzie, gdzie pojawia się temat bezinteresownej pomocy, ktoś zaczyna temat kasy ... :(

Ja nie będę się wgłębiać w szczegóły i podejrzewać każdego, kto chce pomóc innym.

Pojadę w sobotę na żabiankę i męża zabieram ze sobą :)

Do tej pory jeździliśmy na Hoene Wrońskiego lub do punktu w naszym Miastku, ale teraz bus będzie na Żabiance, bliziutko naszego domu.
I nie wierzę, że ktoś na nas chce zarobić.

Tu wiadomości z poprzednich akcji :)

http://www.odkupiciel.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=608&Itemid=50

http://www.odkupiciel.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=613&Itemid=50

http://www.galeria.czywarto.pl/Krwiodawstwo/index.html

beatko, ja nie twierdze, że każda taka akcja jest skierowana na kase, ale niestety żyjemy w takich czasach i takie są realia. Busy z centrum krwiodawstw nie jeżdżą na wodę, jeśli masz 100% pewność, że Twój dar nie będzie później towarem za grubą kasiorę to oddaj krew :) ja niestety już takiej pewności nie mam i będę oddawać tylko w szpitalu.

image

Inne tematy z forum Żabianka

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry