Widok

Oddział ginekologiczny - który polecacie?

Mam pytanie, który szpital polecacie, jakie macie opinie o trojmiejskich oddziałach ginekologocznych? Chodzi o starszą osobę, konieczny zabieg.Będę wdzięczna za opinie i rady...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie do końca Trójmiasto, ale całkiem nieźle prezentuje się Oddział Ginekologiczny w Wejherowie.
o tym nawet w sumie nie pomyślałam. Jakieś doświadczenia? Jakie tam są warunki? jacy lekarze?
Byłam w tym roku i ja sobie nie chwalę Wejherowa i nie polecam nikomu.
To zależy jaki zabieg. W Wojewódzkim całkiem przyzwoite warunki.
a lekarze w wojewodzkim ok? chodzi o zabieg usuniecia polipow
a Gdynia? Redlowo? Miejski?
Jeśli polipy to pozostaje Szpital Akademicki na Klinicznej lub Szpital Miejski Gdynia. Na skierowaniu powinno być wpisane histeroskopia zabiegowa - inaczej wykonują łyżeczkowanie bez podglądu, i często polipy zostają na swoim miejscu mimo zabiegu. Warunki tam takie sobie.
tam to znaczy gdzie te takie sobie warunki?
UCK oraz w Wojewódzkim.
Można jeszcze się zapytać w Swissmedzie - mają kontrakt na ginekologię i sprzęt też. Chyba, że klinika jednego dnia, dziś przychodzisz dziś wychodzisz - Dąbrówka. Ale w przypadku osoby starszej nie polecam, lepiej dla bezpieczeństwa zostać 1 dobę po zabiegu w szpitalu.
A dlaczego nie polecasz? Ja byłam w grudniu 2014 z powodu obumarłej ciąży i bardzo mi pomogła postawa lekarzy i położnych, miałam też zabieg, więc i od strony zabiegowej mam dobre zdanie. Położna kilkukrotnie w nocy przychodziła sprawdzić czy wszystko w porządku, bo miałam go późno wieczorem pod narkozą. Chodzi o Wejherowo.
Na temat Wejherowa się nie wypowiadam. Nie polecam wyjścia ze szpitala po 2 godzinach od zabiegu z narkozą - proszę się skupić jak się czyta.
Nie zaobserwowałam wyjścia 2 godziny po zabiegu pod narkozą ani u siebie, ani u pacjentki z łóżka obok. U mnie minęło 12 h zanim wyszłam z oddziału, u tamtej pacjentki zapowiedziano, że musi minąć co najmniej 5 godzin, zanim zdecydują czy ją wypuszczą (miała zabieg ginekologiczny - nielaparoskopowy) i rzeczywiście dopiero przed 17 powiedzieli że może zadzwonić po męża, aby po nią przyjechał. Najlepiej zapytać na oddziale jakie są praktyki i przedstawić sytuację.
A ja nie polecam, bo położne to nie wszystko... To, że są miłe i że pomogą nie ulega żadnej dyskusji, natomiast co do lekarzy to mam wiele zastrzeżeń, bo mi zamiast pomóc to zaszkodzili. Jestem również po zabiegu i jest to moje zdanie na temat tego oddziału i każdy ma prawo mieć własne zdanie, jeśli Tobie pomogli to tylko się cieszyć można :)
I tak najpierw trzeba się zgłosić na kwalifikację wszędzie i wtedy o wszystko wypytać. Radzę to zrobić dokładnie aby potem nie żałować. W zeszłym roku też szukałam odpowiedniego dla mnie szpitala do usunięcia polipa więc mam w miarę świeże doświadczenia. Z Wejherowem miałam tylko kontakt telefoniczny ale i tak nie polecam - lekarz nawet nie znał metody o którą pytałam.
a jesli mogę zapytać - który szpital wybrałaś?
oczywiście, że każdy może mieć własne zdanie, ale czasem tutaj ludzie piszą, ja nie polecam i tyle... no chyba warto wiedzieć o co dokładniej chodzi, że ktoś nie poleca.
Swissmed

Inne tematy z forum Zdrowie

DYSKOPATIA (37 odpowiedzi)

Czy ktoś ma do czynienia z tym cholerstwem? Na rtg kręgosłupa okazało się że mam dyskopatię i...

Hiszpańska mucha czy to działa? (9 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zamówiłem kropelki hiszpańska mucha żeby jeszcze bardziej polepszyć życie...

Implanty zębów (65 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

do góry