Widok

Odejście Wikarego

Dlaczego Kielno nie walczy przeciw zabraniu swojego wikarego.Na przykładzie Szemudu widać że można biskup potrafi zmienić swój dekret.Swoją działalnością wikary zasłużył sobie by z nami pozostać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie porównuj zmiany wikarego i proboszcza. Wikarzy mają rotację co kilka lat, aby nabrali jak najwięcej praktyki zanim zostaną proboszczami. Z Proboszczami jest inna sytuacja, co powinien Pan wiedzieć na przykładzie proboszcza z Kielna. PS: SZEMUDA a nie Szemudu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Racja wikary w Kielnie powinien być. Inaczej znów rozejdziemy się po innych parafiach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odejdzie jeden wikary - przyjdzie drugi. Nie ma co biadolić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

we koleckowie je wikary
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest nowy wikary ale pewnie nie długo odejdzie. Zresztą nasza parafia schodzi na psy.To widać,słychać i....więcej pisać nie trzeba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

NIe wiem czy może odejść na własne żądanie. Widać że jest problem z Proboszczem, zachowuje się jakby się w którymś momencie zagubił.
Niestety nie mialem jeszcze przyjemności trafić na mszę wikarego, bo czy o 8.30 czy dla dzieci jest proboszcz. I ten brak organisty...

Na własne żądanie nie może odejść ale na prośbę proboszcza do znajomego biskupa już szybciej.Organista też sie pożegnał.A ksiądz wikary sprawia wrażenie bardzo spokojnego człowieka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i poszedł....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ALE DLACZEGO ODSZEDŁ DOBRY WIKARY ,KTÓRY MÓGŁ WNIEŚĆ WIELE DOBREGO DLA PARAFII
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O to trzeba spytać proboszcza.

Odpowiedz się nasuwa sama. Był poprostu zazdrosny, bo wikary potrafił parafian i nie tylko przyciągnąć do kościoła a on zato odstrasza i to bardzo skutecznie.

Co się stało to się nie odstanie.Teraz jest nowy ksiądz wikary.Opinia o nim jest super.Bardzo był lubiany w poprzedniej parafii.Lepiej skupmy się na tym aby w razie jakiś problemów nie dopuścić do kolejnego odejścia wikarego.

Brak Organistry jest dlatego bo miał ciężką operację chodzi ale ma problemy wiem bo chciałam żeby zagrał na pogrzebie a odmówił mi myślałam też że to grubsza sprawa z proboszczem ale to nie prawda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czas na gruntowne zmiany w parafii Kielno. Sprawą sprzedaży gruntów parafialnych i wpłacania środków na prywatne konta musi zająć się prokuratura. Kuria , tak długo jak będzie Sławoj Głódź - nic nie zrobi. On też jest uwikłany w ten proceder.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale co jak ledwo przyszedł już odchodzi? Chyba coś jest nie tak .Co można zrobić " jeżeli zmiany są efektem docelowym?"

Proponuje spotkanie po mszy aby ustalić wszystko.

Dlaczego się wypowiadacie na nie znany sobie temat?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W czwartek jest zebranie na plebani.Godz. prawdopodobnie 19'30
Słyszałam,że świetnie organizował msze i dużo więcej parafian było na mszy niż teraz.Kościół piękny.
do góry