Widok
Odkurzacz samojezdny - robot - opinie
Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi odradzał. Powiedział, że to jest "szajs" i wyrzucone pieniądze.
Nie mówię to o takim za 4000 zł bo jeszcze mnie nie pogięło, ale o modelach za mniej niż 1000 zł.
Nie mogę znaleźć żadnych wiarygodnych opinii w internecie.
Znalazłam tylko test w czasopiśmie i tym się sugerowałam ale po tej dzisiejszej litanii negatywnych przymiotników w kierunku tego robota, sama już nie wiem...
Może ktoś ma ?
Może ktoś chciał pożyczyć na jeden dzień za jakieś czekoladki czy coś ?
Nie mówię to o takim za 4000 zł bo jeszcze mnie nie pogięło, ale o modelach za mniej niż 1000 zł.
Nie mogę znaleźć żadnych wiarygodnych opinii w internecie.
Znalazłam tylko test w czasopiśmie i tym się sugerowałam ale po tej dzisiejszej litanii negatywnych przymiotników w kierunku tego robota, sama już nie wiem...
Może ktoś ma ?
Może ktoś chciał pożyczyć na jeden dzień za jakieś czekoladki czy coś ?
ja mam roombę, działa od 3 lat bez zarzutu, raz miała jakąś część wymienianą jeszcze na gwarancji i wtedy ponad miesiąc była w serwisie i to było wkurzające, ale jako odkurzacz jest super. Wiadomo, że trzeba pochować małe rzeczy zanim się go puści na podłodze, że trochę to potrwa zanim całe mieszkanie jest odkurzone itp. Ale jak się ma małe dziecko np. to roomba jeździ w jednym pokoju a my możemy być w kuchni czy w innym pokoju i nie tracić czasu na odkurzanie. POza roombą mam też "zwykły" odkurzacz i raz w tygodniu go wyciągam i odkurzam zakamarki, ale roomba jeździ codziennie (głównie ze względu na sierść psa) i wciąż się nią zachwycam:)
teraz też bym jej nie kupiła, bo są tańsze i lepsze pewnie modele, 3 lata t emu kosztowała 3500 ale dostałam "gratis" wypasione garnki, które są chyba jezsczce fajniejsze niż odkurzacz:)
teraz też bym jej nie kupiła, bo są tańsze i lepsze pewnie modele, 3 lata t emu kosztowała 3500 ale dostałam "gratis" wypasione garnki, które są chyba jezsczce fajniejsze niż odkurzacz:)
Znajoma ma i z moich obserwacji
Niestety odkurzacz w zakamarki nie wjedzie, a zwierzęca sierść właśnie w te miejsca lubi się "schować"
Bardzo długo odkurza i moim zdaniem mało dokładnie
No i hałas, chyba bym zwariowała gdyby mi coś miało odkurzać jeden pokój 30 minut i przy tym tak hałasować :)
Jednak wolę tradycyjny, porządny odkurzacz ;) 10 minut i po problemie ;)
Niestety odkurzacz w zakamarki nie wjedzie, a zwierzęca sierść właśnie w te miejsca lubi się "schować"
Bardzo długo odkurza i moim zdaniem mało dokładnie
No i hałas, chyba bym zwariowała gdyby mi coś miało odkurzać jeden pokój 30 minut i przy tym tak hałasować :)
Jednak wolę tradycyjny, porządny odkurzacz ;) 10 minut i po problemie ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Anka, dobry odkurzacz, odpowiednia szczotka i naprawdę odkurzanie idzie szybko
Mi 65m2 zajmuje 10 minut, ale kupiliśmy odkurzacz ze spora mocą, do tego odpowiednie szczotki do podłóg a do dywanów polecam turbo-szczotkę, u nas póki był dywan, super się sprawdziła
Ale może się mylę, może są różne odkurzacze, no i kwestia mieszkania, pewnie jak wszędzie dywany-wykładziny to odkurzanie trochę czasu pochłania
Mi 65m2 zajmuje 10 minut, ale kupiliśmy odkurzacz ze spora mocą, do tego odpowiednie szczotki do podłóg a do dywanów polecam turbo-szczotkę, u nas póki był dywan, super się sprawdziła
Ale może się mylę, może są różne odkurzacze, no i kwestia mieszkania, pewnie jak wszędzie dywany-wykładziny to odkurzanie trochę czasu pochłania
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
W "Dzień dobry TVN" też pokazywali. Były i takie za 1500 i z 3000 rozsypali paprochy i piasek i kiepsko to wyszło w praktyce, efekt był taki że Prokop wziął miotełkę i sam zmiótł :) czas odkurzania długi, niedokładne no i schody odpadają...są jakieś nowsze z czujnikiem i z kamera podobno :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
potęga w świecie elektroniki to fakt, ale lepiej niech zostaną w segmencie komputerów, bo jak coś jest do wszystkiego, to ogólnie jest do niczego...
Co do Carneo 610 to jestem zadowolony z tego sprzętu, za 599zł już dostaniesz - http://allegro.pl/odkurzacz-automatyczny-carneo-smart-cleaner-610-i3544062469.html
Co do Carneo 610 to jestem zadowolony z tego sprzętu, za 599zł już dostaniesz - http://allegro.pl/odkurzacz-automatyczny-carneo-smart-cleaner-610-i3544062469.html
a czy ma ktoś iRobota model 780? Jak zbiera Wam śmieci np. piasek?
Kilku moich znajomych ma Roombę, ale starsze modele i bardzo sobie chwalą. Ja mam model 780 i zauważyłam, że zbiera śmieci dość niedokładnie, nie wciąga okruchów, nie mówiąc już o piachu. Tak się więc zastanawiam, czy wszystkie te modele tak mają, czy to mi się trafił ferelny egzemplarz.
Kilku moich znajomych ma Roombę, ale starsze modele i bardzo sobie chwalą. Ja mam model 780 i zauważyłam, że zbiera śmieci dość niedokładnie, nie wciąga okruchów, nie mówiąc już o piachu. Tak się więc zastanawiam, czy wszystkie te modele tak mają, czy to mi się trafił ferelny egzemplarz.
ja szczotki czyszczę często, filtry tak samo (na tyle na ile można) i poprawy nie zauważyłam. Odkurzacz na szczęście jest jeszcze na gwarancji to może rzeczywiście oddam. Zastanawiam się tylko, czy one tak mają, czy to może ja mam zbyt wygórowane wymagania. Jest to mój pierwszy taki odkurzacz i nie mam żadnego porównania.
Ja posiadałam. Dość szybko się zepsuł ale szukam następnego. Jestem bardzo zadowolona. Dla osób które mają mało czasu na sprzątanie to idealna sprawa. Sprzątałam zawsze rano. Kawa w jednym ręku pilot w drugim. Można żeby odkurzał sam sprzątał ale to dość długo trwa. Jak mi się spieszyło to korzystałam z pilota. Zbiera dokładnie wszystkie włosy, kurz itp.. Jestem zadowolona. Na pewno nie dotrze w trudno dostępne miejsca ale uważam, że na tyle wysiłku to mnie jeszcze stać. Mam problemy z kręgosłupem oraz mało czasu gdyż bardzo dużo pracuję i taki odkurzacz to idealne rozwiązanie.
Ja ci powiem, że takowego robota posiadam i wcale nie uważam, żeby to były pieniądzę wyrzucone w błoto. Nie masz pojecia jaka to jest wygoda kiey wracasz do domu z pracy i widzisz ze jest czysto. Fakt faktem n arynku sa odkurzacze za które trzeba zaplacic więcej, aczkolwiek ja nie widze takiej potrzeby. Ja mam swojego robota i raczej nie wymienilbym go na jakąś roombe czy drozsze odkurzacze. Poniewaz za takie drogie roboty placi sie glownie za marke niestety. tutaj jest strona z ktorej mam odkurzacz https://kobot.tech/ jakbys chciala to sprawdz ;)
Ja dopiero teraz zdecydowałem się na zakup po kilku testach w domowych warunkach(wypożyczyłem sobie) wybrałem https://www.najlepszeroboty.pl/neato_d5 co prawda do najtańszych to on nie należy ;) ale swoją robotę wykonuje naprawde nieźle. Puszczam go jak wychodzę do pracy. tak chyba najlepiej żeby nie brzeczał jak już chce odpocząć
Mam taki odkurzacz jestem bardzo zadowolona. Oczywiscie nie zastapi tradycyjnego odkurzania wiec min raz w tyg odkurzam dom w zalamarkach ale w codziennym uzytkowaniu super jezdzi sprzata po dzieciach caly dzien nie musze myslec ze gdzies okruchy cZY COS . polecam dla wszystkich ktorzy cenia porzedek kazdego dnia
Ja zastanawiałam się właśnie ostatnio nad zakupem takiego odkurzacza. Znajoma odradziła mi jednak kupowanie podróbek za 200 zł. Poleciła mi natomiast odkurzacz Hoover ROBO.COM. Słyszeliście o takim? Poczytałam sobie trochę o nim na oficjalnej stronie wydaje się być bardzo stabilny i porządny. Tylko trochę kosztuje, bo prawie 1500 zł. Ale znajoma mówi, że warto zainwestować. Jak myślicie? Wydalibyście tyle na odkurzacz?
Witajcie, dosłownie 2 dni temu kupiłem robota z mopem Dibea D960. Jak to z nowymi rzeczami bywa, przez dwa dni sprawdzałem jego funkcjonalność. Pewnie , że nic nie zastąpi zwykłego odkurzania i mycia podłogi, nie mniej robocik wykonuje swoją robotę genialnie. Dwie szczotki zbierają paprochy z kątów, a mopik przeciera podłogę na mokro. Do tego urządzenie działa bardzo cicho (można sobie zaprogramować pracę na godziny nocne), super wyplątuje się z kabli.Jego wysokość pozwala na sprzątanie pod kanapami, łóżkami czy fotelami - po prostu wjedzie (i wyjedzie) wszędzie. Jestem bardzo zadowolony, po powrocie do domu mieszkanie jest ogarnięte.
Wybór modeli jest spory, niektóre są tańsze, inne droższe. Wszystko zależy od funkcji, które oferuje dany model. Z tego co widzę na https://irobot.pl/pl/ , iRobot ma obecnie 9 różnych modeli w ofercie. Kwestie ceny rozbijają się głównie o to, jakie mamy podłogi do sprzątania, czy mamy zwierzęta i dzieci, które dodatkowo brudzą. Do zwykłego odkurzania zapewne wystarczy podstawowy model takiego odkurzacza.
Mam xiaomi tylko nie wiem, który dokładnie model. W każdym razie ten z mopem, który jak u mnie średnio się sprawdza, bo jest to raczej mopowanie kosmetyczne :). Natomiast jeżeli chodzi o odkurzacz to jest świetny. Mam psa husky, który jak zaczyna gubić sierść to są tego tony i odkurzacz daje radę żeby to ogarnąć. Ma mały zbiorniczek na odpady, ale da radę na jednym zbiorniku sprzątnąć mieszkanie ponad 70 m i tą tonę sierści :)
Jak ma bardzo długie te kłaczki to może sobie nie poradzić na takim dywanie bo zacznie mu się dywan wplątywać w szczotki albo w miotelke boczną. U mnie jeździ inny robot, tańszy i z dwoma funkcjami. Niekoniecznie chinczyk jest gorszy, u mnie się sprawdził ale z mamibot.tech ktory ma amerykanski projekt robotów.
Mamibota zdecydowanie odradzam. Kupiłam od nich glassbota (do mycia okien), przy pierwszym uruchomieniu się zepsuł, gdy wrócił z naprawy - po chwili zepsuło się dokładnie to samo drugi raz. Za trzecim razem naprawili bardziej skutecznie, ale szyby po czyszczeniu glassbotem wyglądają gorzej niż przed.
ja mam roombę 960; jestem z niego bardzo zadowolona; sierść psią i kocią, piasek i różne brudy, bałagan po dziecku odkurza bardzo dobrze; dom 100m2 czyści na jednym cyklu; jest dość głośny ale można włączyć jak nie ma nikogo w domu;
na samym początku wcisnął się nam bokiem pod szafkę i przekręcił jakoś dziwnie - urwał sobie przedni czujnik/kamerkę - zgłosiliśmy do serwisu / kurier przyjechał, zabrał, za jakiś czas przywiózł z wymienionym całym przodem)
mielismy wczesneij pozyczony starszy model od kolegi, ten starszy model jezdzil tak chaotycznie po domu; nasz jezdzi slad przy sladzie i zapisuje sobie mape domu, widać że w tej jeździe jest sens;
co do dywanów - krótkie włosie, takie zbite dobrze czyści; my nie mamy shaggy;ale mamy owcze skóry - je roomba omija, bo się slizgają; ale wątpię że by sobie z nimi poradzila;
jeszcze dwie sprawy:
nie sprząta do konca narozników (bo jest okrągła);
warto wcześniej sprawdzić wymiary roomby i porownać z wysokością pod meblami i np.rozstaw nóg w krzesłach (u nas pod jedna szafkę nie wjeżdzała lub się tam klinowała, mąż szafkę zamontował 2cm wyżej;)), no i pod krzesłami się nie mieści na szerokość i wiecznie trzeba je przestawiac;))
na samym początku wcisnął się nam bokiem pod szafkę i przekręcił jakoś dziwnie - urwał sobie przedni czujnik/kamerkę - zgłosiliśmy do serwisu / kurier przyjechał, zabrał, za jakiś czas przywiózł z wymienionym całym przodem)
mielismy wczesneij pozyczony starszy model od kolegi, ten starszy model jezdzil tak chaotycznie po domu; nasz jezdzi slad przy sladzie i zapisuje sobie mape domu, widać że w tej jeździe jest sens;
co do dywanów - krótkie włosie, takie zbite dobrze czyści; my nie mamy shaggy;ale mamy owcze skóry - je roomba omija, bo się slizgają; ale wątpię że by sobie z nimi poradzila;
jeszcze dwie sprawy:
nie sprząta do konca narozników (bo jest okrągła);
warto wcześniej sprawdzić wymiary roomby i porownać z wysokością pod meblami i np.rozstaw nóg w krzesłach (u nas pod jedna szafkę nie wjeżdzała lub się tam klinowała, mąż szafkę zamontował 2cm wyżej;)), no i pod krzesłami się nie mieści na szerokość i wiecznie trzeba je przestawiac;))
Jeśli chodzi Ci o robota mopującego braava, to też mam ;p Fajny jest, cichutki, ma opcję mopowania na mokro albo na sucho (zamiatanie). Niestety, mocnych zabrudzeń nie usunie (nie ma dużej siły nacisku, ot jeździ z wilgotną szmatką i przeciera podłogę), jak ktoś lubi mieć pedantycznie czystą podłogę, to będzie pewnie po nim poprawiać.
Też zastanawiam się nad kupnem takiego typu odkurzacza. Jest to większy wydatek więc robię rozeznanie w modelach i szukam o nich informacji. Które roboty polecacie? Czy ktoś zna robot Neato. Na tej stronie znalazłam te roboty http://4robotics.com.pl/neato-2/
Czy to jest normalna praca tego odkurzacza Roomba combo i5+, że ciągle się zawiesza, nie ładuje, nie wraca do bazy, odkurza chaotycznie, zawisa na schodach. po czym nie wraca do bazy mówi że trzeba ręcznie odstawić do bazy, traci połączenie z wifi, staje przed bazą ale nie wjeżdża do niej, bardzo długo sprząta w porównaniu z innym robotem sprzątającym (zdarza się że sprząta 5 godzin zamiast 1godziny )?