Widok

Odległości od auta

Uprzejmie prosze o utrzymywanie odpowiedniej odleglosci od auta i nie wjezdzanie w zderzak.
Uprzejmie prosze rowniez, zeby nie jezdzic srodkiem drogi i nie urywac innym lusterek. Mozna tez przy okazji troche zwolnic i zjechac na bok (o ile nie idzie pieszy).

Z gory dziekuje.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Obiecuję że spełnienie prośbę . To jest nas dwoje :-) pozdro
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się. bardzo madre. bandyci drogowi ostatni szaleją i na lotniczej i na nowatorow. apeluje o zgłaszanie tego typu na policje lub na tym formum numerow rej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy to działo się na Pszennej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak postulowałem to w jakimś wątku o poszerzenie Pszennej o jeden JUMB, to nie było odzewu. Teraz ruch narasta. Będziemy tracić lusterka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
wystarczyło by żeby na skrajnych częściach drogi gdzie jeszcze są jomby nie było piaskowych garbów bo na 4 jombach spokojnie mieszczą się 2 auta bez problemu i stresu.

Miałem nieprzyjemną sytuację z jedną Panią koło placu zabaw, nie chciała jechać po tych piaskowych górkach więc jechała bliżej środka i stuknęliśmy się lusterkami. Pani mówi, że moja wina bo jej nie zjechałem, ja mówię że jej. U mnie nic Pani straciła obudowę lusterka, durna sytuacja, nikt nie czuje się winny.
Trzeba kupić kamerkę to jedyny dowód w takiej sytuacji.
Owszem, poszerzenie przydaloby sie. Oraz obowiazkowo chodnik!!! I to oddzielony od jezdni! Ten chodnik co teraz jest - ok, ale czemu taki krotki?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ci co parkuja autami na Pszennej,chodzi mi o zakręt to chyba stoją na drodze i parkują nielegalnie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
a jest zakaz ? postawić zakaz i będzie spokój
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bo o ta drogę nikt nie dba a powinnien....jesli bezmyslnie połozono płyty a skraj drogi jest często powyżej nich (takie to bezmyślne ) to norma że piach spływa na płyty i robia się garby. Poza odsnieżaniem raz w miesiącu gmina mogła by sprawdzać drogę i usówać piach skoro zrobili fuszerkę...
zakaz i spokój? wolne żarty ;) znajomość a tym bardziej przestrzeganie kodeksu drogowego w tej wsi to jakiś kabaret.
W krótkim czasie na tym samym skrzyżowaniu (lotnicza/rolnicza/borowiecka) byłem świadkiem 2 zdarzeń: w jednym jakiś nierozgarnięty gościu natrąbił na przepisowo jadącego innego uczestnika ruchu myśląc, że to on ma pierwszeństwo
a podczas drugiego, puściłem gościa który miał pierwszeństwo, ale uparcie myślał że ja je mam i stał. Jak go puściłem to mi podziękował ;)
a już szczytem są zbuntowani nastolatkowie na rowerach, jadący pod prąd (i to nie jakimiś jumbami ale asfaltem) i jeszcze bluzgający jak ktoś na nich natrąbi :))

komedia drogowa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No niestety na przepisach mało kto się tu zna. Niestety każdy traktuje np. ul. Pszenną jak drogę z bezwzględnym pierwszeństwem przejazdu. Na odcinku Pszennej jest wiele skrzyżowań i część to skrzyżowania dróg równorzędnych z zasadą prawej strony./ niestety nikt nie ustępuje pierwszeństwa i na prostej robi rajd/. Ja chcę wystąpić z pismem do Gminy żeby uporządkowała ten temat i postawili oznaczenia drogi głównej lub że jest to strefa dróg równorzędnych a np. na moim małym osiedlu żeby postawiono znak teren zamieszkały . Może w końcu skończą się "rajdy"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie skończą się, bo jak sam piszesz na przepisach mało kto tu się zna
.... a co mamy zrobić z potencjalnymi zabójcami ????. Taki kierowca Reanult Koleos wyjeżdżający z jodłowej, po księżycowej jeździ z 70 km\h. Kolejny mistrz kierownicy to człowiek w srebrnej skodzie. Brak wyobraźni, głupota, brak szacunku do innych ? Nie wiem jak to nazwać. Ale to co oni wyprawiają jest niebezpieczne. Utrata lusterka wobec takiego zagrożenia jakim są ci ludzie jest niczym.
I co najdziwniejsze Ci ludzie mają dzieci, które wożą z taka prędkością, mijając inne dzieci idące oraz kobiety z wózkami.
Ręce opadają jak to człowiek widzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem znaki nic nie dadzą. Trzeba zastosować środki przymusu bezpośredniego ;) wysokie garby, betonowe kręgi wymuszające mijanki... coś, co ludzi ZMUSI do przestrzegania przepisów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tutaj jeżeli Pszenna ma nawierzchnię utwardzoną płytami a boczne drogi są tylko grutowe - wtedy spodziewałbym się, że jadąc po drodze utwardzonej mam pierwszeństwo przejazdu - analogia jakbym jechał po asfalcie. Gdy jadę i widzę 2 drogi zrobione z tego samego materiału - ustępuję temu z prawej, np. Księżycowa.

Jak postawią znaki D-40 strefa zamieszkania - to wyjeżdżając z niej musisz ustąpić wszystkim innym pojazdom - tak jest przy centrum fenix Brzozowy zagajnik albo przy wyjeździe z parkingu od strony apteki.

Jeżeli droga jest prywatna to również nie ma ona pierszeństwa przejazdu z okazji 'reguły prawej strony', na drodze takiej oznakowanej znakiem D-46 również musimy ustąpić każdemu pojazdowi poruszającemu się po drodze publicznej.
ale jadąc sobie nie wiesz, która droga jest prywatna, która nie jest, powinni to jakoś uregulować znakami w końcu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam kontakt z komendą policji w Żukowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak nie ma oznaczenia, że prywatna, to traktujesz ją jak każdą inną i stosujesz się do ogólnych przepisów ruchu drogowego.
Czy Ty masz Prawo Jazdy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
oczywiście, że nie mam, po pijaku nie nie można zdawać a na trzeźwo boję się jeździć więc jeżdżę bez pijany
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry