Widok

Odpowiednie siodełko

Mam problem dotyczacy siodełka. Pomózcie i doradzcie jakie powinienem załozyc siodełko, poniewaz moje co prawda firmowe nie zdaje egzaminu. Po przejechaniu jakis 25 km zdarza sie ze gdzie niegdzie mnie uciska i mam wrazenie ze krew nie dochodzi mi wszedzie. Chodzi mi o to zebyscie podali mi konkretna marke i model sprawdzony przez was w jezdziena dluzszych dystansach. Dziekuje z gory.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja właśnie dzisiaj kupiłem sobie siodełko VELO, takie samo jak poprzednie - trochę się porozwalało - za ... 25 PLN u Bugi. Zważyłem - 350 gram. Jak dla mnie bardzo wygodne, jeśli chodzi o długość maratonów w jakich brałem udział to około 100 km, a na Harpie ok 180 km. Nigdy tyłek mnie nie bolał. Za 200 gram mniej nie chce mi się płacić kilkuset złociszy. A może ktoś zna jakieś ekonomiczne rozwiązanie. Jakie siodło jest najlepsze w stosunku cena/waga
Jesli sprzedawcy tak doradzaja to moze pofatyguj sie do najblizszego sklepu i niech poradza cos na twoj gwint
OMG!! Na temat najdurniejszej rzeczy 37 postow a na moje pytanie dotyczace gwintu w pedalach okragle 0. Pelny fach i wszechwiedza. Idziesz do pierwszego lepszego sklepu,sprzedawca pokazuje ci siodla i wybierasz jedno wedlug swoich upodoban. Siodelek z betonu nie ma a ze ktos ma zad z waty to znaczy ze musi troche pojezdzic.
Marko napisał(a):

> A jakie dystanse maja te maratony?

Harpagan ma 200. a jak ktos nie potrafi czytac mapy to moze sie wydłużyć i do 300 ;)
Widze że ma takie dziwne mocowanie tych prętów... Czy jest ono dostatecznie wytrzymałe??
Może źle wpisałeś mi się otwiera.....
fajne to siodelko i bardzo dobra cena !!
wyswietla sie komunikat - przepraszamy aukcja nie zostala znaleziona
A co myślicie o tym siodle: http://allegro.pl/show_item.php?item=34001230 O nazwie Cobra Stealth Gipiemme 125g
A jakie dystanse maja te maratony?
A ja mam chyba najtańszy model siodełka VELO - dostępne na Wysepce za 40 PLN i zastanawiam się, w czym te drogie siodła mogą być lepsze? Ciekawi mnie o ile one są lżejsze. Od razu powiem, że nie mam pojęcia ile waży moje siodło, ale nie wiem, czy tej różnicy będzie 100 gram. Jeśli chodzi o odczucia moich 4 liter to są bardzo pozytywne zarówno po maratonach, jak i po Harpaganach. Tyłek nigdy mnie nie bolał, za wyjątkiem pierszej jazdy. Nigdy nic mnie nie obcierało. Także zastanawiam się czy warto w mojej sytuacji coś zmieniać? Szczególnie za taką kasę.
Pozdrower
dobrze ze jest cale z karbonu a nie wyrzezbione z drewna. hehehehe
> to jest sam carbon nawet nie pokryyt zadna skora, siedzisz na
> plastiku, mysle ze bezproblemowo mozna je rozpieprzyc :D
~~~~~~~~~~~~~~

siodło jak siodło, ale KULKI ! ;)
Taaa i do tego design mi nie podchodzi ;)

Pzdr.
T.
zobacz jak to siodlo wyglada i zastanow sie czy nie peka hehehe to jest sam carbon nawet nie pokryyt zadna skora, siedzisz na plastiku, mysle ze bezproblemowo mozna je rozpieprzyc :D
Poważnie pęka? :( może to tylko ploty... a juz myślałem co by sobie sprawić, hehe:)
A San marco nie pęka już chyba, za tą cenę nie powinno przynajmniej.
No ale powiedzmy, że wyjątkowo;) będę celował w niższy pułap cenowy niż 1200 za siodło...

Pzdr.
T.
eee bez rewelacji, podobno latwo peka :) a cena nie powala jeszcze...natomiast san marco aspide composite...100g...1200 zł :)
No tak, siodełka tanie nie są (tzn są też i tanie;) ) a co powiecie na "Speedneedle" / "Speedneedle Marathon" firmy Tune?
Waga świetna (cena adekwatna) ale czy ktoś to już ujeżdżał?

Pzdr.
T.
zobaczysz ze bedzie z****iscie wygladalo !!
Krzyżak napisał(a):

> TJ a ten NITROX to istne dzielo sztuki hehe

;) leżał na Wyspie chyba z 2-3 lata i nikt go nie chciał wziąć. Dostałem zniżkę (małą ale zawsze) i... teraz z chęcią bym kupił takie samo do drugiego bika, ale seria nitrox jest juz tylko sztuczna i plastikowa
do góry