Widok

Odsłonięto kontrowersyjny pomnik "Inki"

Opinie do artykułu: Odsłonięto kontrowersyjny pomnik "Inki".

Ma ponad 2,5 metra wysokości i wykonany został z trzech materiałów: mosiądzu, aluminium i granitu. W niedzielę po południu na skwerze przy ul. Gościnnej w Oruni odsłonięto pomnik sanitariuszki Armii Krajowej Danuty Siedzikówy "Inki". Monument ustawiono tymczasowo, gdyż niezadowolona z jego wyglądu Rada Miasta Gdańska "rekomenduje przeprowadzenie konkursu, który wyłoni ostateczny kształt pomnika".

- Nie jestem żadną artystką, ale podoba mi się pomnik i również to, że taka ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to Inka ? Czy może Matka Boska?

Projektantem pomnika jest Głódź wiec.......
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 16

Otto von Bismarck zwalczał demokratyczną lewicę Pruskiego Zgromadzenia Narodowego

Był pierwszym narodowym socjalistą? Tak czy siak zwłaszcza dla Niemców to człowiek wybitny z pewnością, wszak zbudował podwaliny pod dzisiejsze niemieckie imperium. Dla nas Polaków nie, skoro nienawidził Polaków, zwalczał polskość.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, dziękuję. A umiesz cokolwiek napisać w poruszanym temacie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie zapraszają ludzi, także i po tym poznajemy, czy jesteśmy ludzcy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie ośmieszaj zasłużony ludzi jakimiś rudym i szarikiem, bo obrażasz mnie i mój kraj.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 19

bastion marginesu patologi i alkoholizmu
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 15

Przedstawiciele kościoła katolickiego celebrują odsłonięcie pomnika kobiety, która po ustanowieniu pokoju na kuli ziemskiej wzięła we własne ręce wymierzanie sprawiedliwości i uczestniczyła w mordowaniu swoich rodaków, którzy mieli inne poglądy polityczne. Jak się ma do tego Wasze 6 przykazanie "Nie zabijaj". Kościół to wszelkie zło od wieków i tylko słabe jednostki ufają mu bezgranicznie.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 47

Kawa rozpuszczalna Inka - dobra na przeczyszczenie

i z durnoty oczyszczenie
może przywrócić myślenie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 28

I to wszystko?

To wszystko co wiesz na temat historii AK?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Czy wiek ma znaczenie? Czy Pawła Tuchlina ps. Skorpion zamordowano, czy wykonano wyrok śmierci. pitolnij się w swój cymbał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

A podoba Ci się młodzież wszechpolska. To też organizacja? Nie ucz mnie historii, bo z faktami nie da się dyskutować (nawet taki d*pek jak ty powinien to wiedzieć)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry