Widok
Pieśń syren
W wersji filmowej pieśń syren brzmiala tak wedlug Odyseusza Była wszystkim, czym chciałeś być. A potem wszystkim, czego żałowałeś, że kiedykolwiek pragnąłeś. Była jak swędzenie, którego nie możesz podrapać. Mówiła ci, że najbardziej pragniesz tego, czego nigdy nie możesz mieć. A tym, czego najbardziej nie możesz mieć, jest to, co już kiedyś miałeś i utraciłeś. Była pieśnią wszystkich obietnic, których nie dotrzymałem. I powiedziała mi, że tak naprawdę nie chcę wracać do domu. Jak dla tego momentu nie mozna pokochac tego filmu !? Genialny, trzeba koniecznie zobaczyc.
Rewelacja. Polecam każdemu, ale obejrzeć
trzeba w kinie które ma sale IMAX. Efekt niesamowity, dźwięk rewelacja, a jeszcze dochodzi świadomość, że film został nakręcony bez komputerów, bez AI, wszędzie grają aktorzy. Niesamowity film, polecam każdemu długo zostanie w pamięci. Takich filmów nie kręcono od dekad. Warunek jeden, obejrzeć go trzeba w kinie które wyświetla film w najwyższym standardzie czyli w IMAX a mamy go w Gdyni. Spokojnie na całym świecie są problemy z obejrzeniem tego filmu w takim formacie w jakim powstał, dlatego uzbroić trzeba się w cierpliwość i zobaczyć tak jak ma być. Rewelacja 10/10.